Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Végzett hallgatóink: Lévai Dávid

2016. augusztus 18. | Tóth Zsuzsanna

# # # #

levai_davidDávid az elmúlt hónapokban nagyon sokat tanult, de azt látom, hogy csak most a tanfolyam végén veti bele magát az igazi tanulásba, hogy egy remek kombinációban designer és fejlesztő legyen.

Ahogy végzett tanulóinktól már jópárszor, tőle is megkérdeztem milyen tapasztalatokkal zárta a képzést és mik a jövőbeni tervei:

Sokan fellélegeznek a vizsga után, mások bánják, hogy már vége a tanfolyamnak. 
Te hogy érzed magad most a vizsga után? 

Kettős érzések vannak bennem ezzel kapcsolatban. Egy részről örülök, hogy a megszerzett tudásom nem csak ügyfeleim, hanem az oktatóm is elismerte, míg másik részről hiányozni fog a “Csütörtök, leckenap!”. A tanfolyam ugyan véget ért, de tudom, hogy a tanulás sosem fog. Csak mostmár újra vadászni kell az anyagokat. Ezzel szemben szerencsére a hallgatói csoportban aktív marad az élet, ott mindig tehetek fel kérdést vagy válaszolhatok.

sgp (1) (1)A tanfolyam online zajlott. Okozott ez nehézséget számodra a tanulásban?

Egyértelműen nem! Én ezt kifejezetten szeretem. Volt már gyakorlatom az online tanulásból, mikor a tanfolyamra jelentkeztem, így tudtam, mit vállalok. Nekem szükségem van erre a szabadságra. Sőt! Nagyon is jól jött, mert közben elkezdtem egy újonnan nyílt programozó iskolát, ahol nem tudtam mire számíthatok első évfolyamként. A kettőt párhuzamosan nem is lehetett volna csinálni. Az online tanulás nehézsége az, amibe én is beleestem párszor, a halogatás. Mikor épp úgy érzed, túl sok dolgot kell egyszerre kézben tartanod. könnyű félretenni a “majd később” kategóriába. Ezt nem szabad, mert nagyon könnyen összecsúszhatnak a leckék. Szerencsére tervezhető a saját időbeosztáshoz a leckenap, és ezt javaslom mindenkinek.
Segítséget nyújtott-e számodra a tanfolyami Facebook csoport, vagy elegendő volt a tananyag az ismeretek megszerzéséhez?

A csoport önmagában is hasznos. Hasonló érdeklődésű emberek, akik egymásnak mutatják meg munkáikat. Kevés olyan dolog van, ami annál jobban motivál, mint amikor van kivel megosztani az elért eredményeket és nem csak bólogatnak rá, hanem rávilágítanak a hiányosságokra. A tananyag elegendő az alapok megszerzéséhez. Az elméleti alapoktól, a technikákon át, a kódolási alapokon keresztül a marketingig minden témában megadja a kezdéshez szükséges iránymutatást. Ez természetesen koránt sem elég ahhoz, hogy designer legyen a diákból. Ahhoz mellette online kurzusokat, tutorialokat kell nézni és ötleteket megvalósítani, gyakorolni, rengeteget.

Mely feladatokra, témakörökre emlékszel szívesen? Volt olyan, amivel kevésbé tudtál megbarátkozni?

 
Minden feladatot nagyon szívesen csináltam. Öröm volt megismerkedni a manapság újra divatos flat stílus mellett a fantasy-vel mondjuk és belelátni, hogy nem csak weboldalakat, felhasználói felületeket is lehet tervezni. A drótváz készítés, a moodboard és az arculattervezés voltak a mumusaim. Valahogy sosem tudtam igazán beleélni magam ezekbe. De szerencsére ebben is fejlődök. A kedvencem egyébként a kódolás (Ritka, de ilyen is van :) ).

Mik a terveid a megszerzett tudással? 
 
Szeretném folytatni, amit már a tanfolyam közben elkezdtem, azaz weboldalakat tervezni és megvalósítani ügyfelek számára, illetve különböző pályázatokon indulni. Saját projektekbe is kezdtem bele, szeretném ezeket végigvinni és folyamatosan újakat is csinálni, ezzel gyakorolva a szakmát.
milano (1)

Hol találkozhatunk a munkáiddal?

Weboldalamon: http://davidlevai.com

Köszönöm a válaszaid, sok sikert kívánok!

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange