Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Végzett hallgatóink: Kozma Gergely

2016. február 21. | Tóth Zsuzsanna

# # # #

kozma_gergelyNéha kritika ér bennünket, hogy mennyi nő, de hol egy férfi? Nos, a helyzet két dologból adódik: egyrészt a nemek aránya valóban ilyen, 70%-a tanulóinknak nő, de szerencsére ez az arány lassan a kiegyenlítődés felé halad.

A másik, hogy a fiúk kevésbé aktívak, már ami a bemutatkozást illeti. Gergely is félig-meddig inkongnítóban maradt, de szívesen válaszolt a vizsga után feltett kérdéseimre.

Sokan fellélegeznek a vizsga után, mások bánják, hogy már vége a tanfolyamnak. Te hogy érzed magad most a vizsga után? 

Egy év távlatából úgy gondolom, hogy két szempontból is jó döntést hoztam. Örülök, hogy belevágtam a tanfolyamba, nagyon élveztem minden leckét, sokat tanultam. Nemcsak technikailag, de web design elméletet és sok új szempontot, látásmódot. A tanfolyam kiválasztásánál több lehetőséget is megnéztem, őszintén szólva nehéz volt a döntés. Árban voltak kedvezőbb lehetőségek is, de Zsu napi posztjai, referenciái, az oktatási tematika szakmailag és emberileg is meggyőző volt. A tanfolyam vége és a sikeres vizsga számomra azt jelenti, hogy az első nagy lépést megtettem. A heti leckék hiányoznak, de az alap technikai tudást megszereztem ahhoz, hogy tovább tudjak fejlődni. Mint minden szakmában itt is folyamatos tanulásra, fejlesztésre van szükség, és a neten nagyon sok infót be lehet szerezni. A tanfolyam viszont azért is jó volt, mert az alap tudás megszerzéséhez egy jól felépített tematikát adott, megtanultam mikor mit hol kell keresni.
kozmag

A tanfolyam online zajlott. Okozott ez nehézséget számodra a tanulásban?

Kifejtetten örültem, hogy online zajlik a tanfolyam. A leckéket a saját időbeosztásom szerint tudtam elolvasni, a feladatokat megoldani. A tananyagot, az oktató videókat pedig bármikor újra vissza tudom nézni, ha szükséges.

logo_kesz2

Segítséget nyújtott-e számodra a tanfolyami Facebook csoport, vagy elegendő volt a tananyag az ismeretek megszerzéséhez?

Nagyon hasznosnak tartom a Facebook csoportot. A kérdésekre mindig gyorsan kaptam választ, segítséget, nemcsak Zsutól, de a már tapasztaltabb csoporttagoktól. Jó volt, hogy a munkáimra is kaptam mindig konkrét, használható visszajelzéseket. A csoportot még azért is szeretem, mert rendszeres posztok vannak a webdesign trendekről, hírekről, amiből sokat lehet tanulni.

musicplayer

Mely feladatokra, témakörökre emlékszel szívesen? Volt olyan, amivel kevésbé tudtál megbarátkozni?

A kedvenc részem a webgrafika volt. Örültem, hogy végre én is meg tudtam valósítani a weben látott grafikákat, oldal felépítést, képeket, ráadásul úgy,ahogy én szeretném. A kódolás részt nagyon vártam, mindig is érdekelt, hogy a számomra akkor még értelmezhetetlen kódsorok mit jelentenek. A leckék egyértelműek voltak, azonban ezen a téren még sokat kell tanulnom.

musicseekersweb2

Mik a terveid a megszerzett tudással?

Elsősorban on-line megjelenéssel kapcsolatos munkákkal szeretnék foglalkozni. Nagyon szeretek mobil applikációkat és weboldalat tervezni. Tudásomat folyamatosan bővíteni fogom, és a design mellett a kódolást is erősíteni szeretném. Emellett a UX design is nagyon érdekel, amihez a marketinges végzettségem és 10 év szakmai tapasztalatom jó alapot ad.

Építem a portfoliómat, indultam már online versenyeken (freelancer.com, 99designs.com) és már a jelenlegi tudásommal is nyertem egy zenei témájú mobil alkalmazás design versenyen, amit egy szingapúri megrendelő választott ki.

 

Hol találkozhatunk a munkáiddal? 

A weboldalamon és a Behance galériámban.

Köszönöm a válaszaid, sok sikert kívánok!

Kapcsolódó posztok:

Végzett OWT hallgatóink: Morell Eszter

Végzett OWT hallgatóink: Csíki Karolina

Végzett OWT hallgatóink: Sibak Eszter

Végzett OWT hallgatóink: Anasztaszija Picsugina

Végzett OWT hallgatóink: Bojti Anna

Végzett OWT hallgatóink: Ménesi Krisztina

Végzett OWT hallgatóink: Benke Éva

A 7 designere: Szigeti Ami

A 7 designere: Rózsahegyi-Mayer Gabriella

 

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange