Barion Pixel
Amiért érdemes ránk hallgatnod

Kiktől fogsz tanulni?

mentoraink

Egy dolog tudni valamit. És egy másik átadni ezt a tudást. Oktatóink nem jól csak tudják, de jól tanítják is. Türelmesen, odafigyeléssel, hatékonyan.

Tóth Zsuzsanna
 • Télen-nyáron kinn vagyok az erdőben - futva, kutyával, kutyával futva, bringázva...
 • Ha nem lettem volna designer, fotós lettem volna. Így megmaradt hobbinak.
 • Sci-fi regényekkel és filmekkel, disztópiákkal sütöm ki az agyam, ha fáradt vagyok

Tóth Zsuzsanna

Senior webdesigner

A tanfolyam ötlete “Tőletek” jött, azaz sok megkeresés érkezett, hol lehet webdesignt tanulni. Némi vívódás után az online oktatás mellett döntöttem, és nem bántam meg, az ún. Cloud learning nagyon sokszínű és érdekes, gyakorlati oktatást tesz lehetővé! Az első tanfolyam 2011. januárban indult, azóta több mint 3000 hallgató vett rajtuk részt, akik egy része webdesignerként dolgozik azóta, mások a munkájukban pl. marketinges, fejlesztő, vagy saját weboldalukon hasznosítják a tanultakat.

Vida Hajnalka
 • Szeretek olvasni, kedvenceim a filmadaptációk és egyébként a krimik
 • Bármikor jöhet egy Jóbarátok vagy Simpson család epizód
 • Imádom a spagettit rengeteg sajttal

Vida Hajnalka

Photoshop szakértő

Kérdezheted bátran Photoshoppal és Illustratorral kapcsolatos kérdésekben. Hajni nyomdai irányból jött, de ma már webes felületeken is dolgozik.

Hajni türelmesen válaszol a legbagatellebbnek tűnő kérdésekre is. Szeme mint a sasé, így észreveszi a javítandókat, de kritikája mindig építő, amelyekből rengeteget lehet tanulni.

Pócsik Emese
 • Imádom a Sci-fit, láttam a Star Wars, a Star Gate és a Star Trek összes részét.
 • Szabadidőmben szivesen festek akrill és olajképeket.
 • Tomb Raideren nőttem fel, de imádom a klasszikusokat is, mint az Age of Empires, vagy a Commandos

Pócsik Emese

Frontend oktató

Emese 15 éves tapasztalatát hozta magával az OWTbe, jelenleg ő felel a haladóbb HTML, CSS kódolás oktatásáért. Gyakorló designerként olyan trükköket és tippeket tanít meg, melyek nincsenek meg egy könyvben, vagy YouTube videóban sem. Ismerd meg!

Kiss Petra
 • Imádom a hullámvasutazást és úgy általában a vidámparkokat
 • Klasszikus gitározom (egyelőre még csak kezdő szinten)
 • Big Bang Theory függő vagyok

Kiss Petra

HTML, CSS oktató

Matematika-informatika tanárként végzett és bár oktatással is folyamatosan foglalkozott, fő profilja a webprogramozás lett. Rengeteg weboldal és több tartalomkezelő rendszer (CMS) fejlesztésében vett részt.

Full Stack fejlesztőként rálátása van a webdesign területére is. Nagyon szeret kódolni és szereti megmutatni, hogy egyáltalán nem olyan bonyolult dolog ez, mint ahogyan az a köztudatban él. Az OWTben a HTML és CSS kódok világán keresztül teszi ezt.

Zoltánné Péter Szilvia
 • Jégtáncos szerettem volna lenni, de leragadtam a táncnál. Több évig Hip Hop táncoltam.
 • Ismerőseim kicsit őrültnek tartanak, mert szabadidőmben is szeretek új dolgokat tanulni.
 • Szeretek fantasy könyveket olvasni.

Péter Zoltánné Szilvia

WordPress oktató

Szilvi segít elkészíteni az első weboldalad! Magyarázatai nagyon alaposak, minden kérdésedre válaszol.

MARADTAK MÉG KÉRDÉSEID?

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan kapom meg a tanfolyami anyagokat?

A Pixelgyár Klikk tagságod igénylése után egy zárt online felületen fogsz hozzáférni a tananyagokhoz az érvényes tagsági idő alatt. Itt állandóan elérhetőek az anyagok, nem fenyeget annak a veszélye, hogy kitörlöd vagy elhagyod. Az aktuálisan elérhető leckédről emailben is értesítést küldünk. Amikor új anyag kerül a rendszerbe, szintén emailben is értesítünk, de belépés után a felületen is értesülsz róla.

Mikor kapom meg a leckéket?

A választott tagságtól függően 7 naponta 1 ill. 2 leckéhez kapsz hozzáférést, összesen féléven keresztül. Bizonyos leckék feldolgozása után pedig további kiegészítő anyagokhoz, szorgalmikhoz és gyakorlatokhoz is hozzáférést biztosítunk.

Hogyan tudom kifizetni a Pixelgyár Klikk tagságot?

A megrendeléskor kiválaszott tagságod díját kizárólag bankkártyával, a Barion online fizetési szolgáltató biztonságos rendszerén tudod kiegyenlíteni. Választhatsz egy összegű fizetést vagy 6 részletben fizetést. Befizetés után azonnal megkapod a számlát a Számlázz.hu rendszeréből. 

Miért csak 6 részletben lehet fizetni és miért nem 12?

Mert a tanfolyamok anyagait 6 hónap alatt küldjük ki neked, de összesen 1 év hozzáférést és támogatást biztosítunk. Erre a 6 hónapra már nem kell fizetned. Másmilyen fizetési ütemre nincs mód.

Mi történik, ha befizetem a Pixelgyár Klikk tagságot?

A választott fizetési ütemtől függően válik azonnal vagy a 6 részlet kifizetését követően aktívvá az 1 éves tagságod. A tagság lejárata előtt értesítést küldünk, amely alapján tudsz dönteni, arról, hogy megújítod-e vagy sem, nem vonjuk le automatikusan a bankkártyádról!

Milyen formátumúak a tananyagok?

A leckék elsősorban szöveges, képes anyagok, amelyek az első harmadban lépésről-lépésre írásban mutatják be a feladatokat, majd egyre több videós betétet tartalmaznak. A tanfolyamok felétől zömmel már videósak az anyagok.

Hogyan tudom lemondani a Pixelgyár Klikk tagságom?

Lehetőséged van bármikor lemondani a tagságod, de ezzel egyúttal a hozzáférésed az anyagokhoz is elveszik.

Hogyan kapok segítséget a leckék feldolgozásához?

Az érvényes Pixelgyár Klikk tagságod mellé minden oktatónkhoz jár egy-egy Facebook csoport tagság, hogy bármikor fel tudd tenni nekik a kérdéseid, vagy megmutasd mire jutottál! Oktatóink minden munkanapon 9-17 óra között állnak rendelkezésedre, az ezen kívül, hétvégén vagy ünnepnapokon beérkezett kérdésekre is ekkor válaszolnak a csoporton belül. Egyénileg emailes, messenger üzenetes, skype-os, telefonos segítséget nem nyújtanak. A Designer program esetén van lehetőség egyéni konzultációra előre egyeztetett időpontban.

Mi van, ha elkezdem, de nem lesz mindig időm vele foglalkozni? Meddig érhetőek el az anyagok?

Mindenki a munkája, családja mellett tanul, természetes, hogy nincs mindig időd rá! Az anyagokat az online felületen várnak rád és az érvényes előfizetésed alatt folyamatosan elérhetőek a számodra. A leckéket folyamatosan frissítjük, így mindig a legfrissebb verziókat fogod fenn találni, valamint rendszeresen készítünk új anyagokat, amelyeket szintén érvényes tagsággal lehet elérni!

Hány órát vesz igénybe egy héten a tanfolyam?

Mivel mi nem órákat adunk, hanem tananyagokat, ezek feldolgozási ideje egyéni időbeosztástól és készségektől függ, ezért is biztosítunk rá egy egész évet, hogy feldolgozd az összes anyagot!
Medium tagság esetén 3-4 órát biztosan egy anyaggal el kell töltened, hogy feldolgozd.
Prémium+ tagság esetén átlagosan 6-8 órányi elfoglaltságot ad egy lecke, de a vége felé nem ritkák a 10-12 óra alatt abszolválható anyagok sem. Ezekbe nincs beleszámolva a képkeresési, gyakorlási idő vagy a hasznos tartalmak, oldalak böngészése, de ez utóbbit meg tudod tenni a villamoson is, vagy lefekvés előtt.
Designer programunkat azoknak ajánljuk, akik nagyon sok időt tudnak fordítani mind a tanulásra, mind a gyakorlásra. Minden nap több órát, hiszen egy új szakmát kell úgy elsajátítaniuk, hogy azzal munkát lehessen vállalni, erre az összes felszabadítható idejük szükséges ez alatt az 1 év alatt.

Megoszthatom másokkal is a Pixelgyár Klikk tagságom?

Nem, nem oszthatod meg a tagságod másokkal. A jelentkezéskor létrejövő profilod csak a tiéd, ugyanúgy, ahogy egy valódi tanfolyamra is csak egyedül mennél. Anyagainkat szerzői jog védi, ennek megsértése nem csak a profilod felfüggesztését, hanem jogi következményeket is jelenthet a számodra.
A tevékenységed ún. log fájlban tárolódik, hogy honnan mikor mit néztél meg, ez segíti az oktatókat, hogy lássák hol tartasz. Egy tagsághoz 2 IP címről lehet belépni (mondjuk valaki otthon és a munkahelyén is tanul). Egy harmadik email cím esetén letilthat a rendszer és neked kell bizonyítanod, hogy nem történt visszaélés. Köszönjük, ha nem kell ilyesmivel foglalkoznunk!

Milyen programokkal fogunk dolgozni?

A grafikai feladatokhoz az Adobe Photoshopot és Illustratort oktatjuk minden képzésen. Prémium és Designer tanfolyamon ehhez még az Adobe XD program használata jön webdesign tervezéshez.
Medium képzésen ezeken felül csak a WordPresst használjuk weboldalkészítésre.
Prémium + és Designer tanfolyamon a kódolásra szabadon választott a szoftver pl. Atom, Brackets, Notepad++ stb. Ezeken kívül fogunk javasolni segédprogramokat, online alkalmazásokat, érdekességeket, amelyek kipróbálása és használata sem kötelező, csak nagyon ajánlott.

Kell számolnom egyéb költségekkel?

A tervezői szakmában 30 éve elismert és használt Adobe Photoshop és Illustrator programok fizetősek, ezeket havi díjas rendszerben lehet bérelni az adobe.com-ról, jelenleg 60 EUR/hó körül. Mivel a gyártó mindössze 7 napot biztosít ingyenes kipróbálásra, hosszú távon elengedhetetlen a szoftverek bérlése. Érdemes azonban az akciókra várni, nagyjából 2 havonta 30-40% engedményt adnak. De ezzel a költséggel még számolnod kell! Alternatívaként az Affinity Designer és Photo szoftvereket tudod alkalmazni, amelyekre azonban nem tudunk támogatást nyújtani.

Valamint szükséged lehet tárhelyre, de ez utóbbiból a tanfolyam idejére tudunk biztosítani egy kis gyakorló helyet, de a saját weboldaladhoz szükséges lesz domain név és tárhely vásárlás - ez nagyjából 5-8 ezer Ft-os éves díjat jelent.
Az biztos, hogy részünkre a tagsági díjon felül más költséggel nem kell számolnod!

Nincs semmilyen előképzettségem. Vajon így is meg fogom tudni csinálni?

Informatikai alapismereteket nem oktatunk, pl. programot telepíteni, letölteni, fájlokat kicsomagolni, mappát átnevezni, keresni tudnod kell - de ha elakadsz természetesen segíteni fogunk!
Sokkal fontosabb ennél, hogy nyitott legyél az új dolgok kipróbálására, megértésére - ezt sajnos nem tudjuk belecsomagolni az anyagba, de mindent megteszünk, hogy érdekes és érthető is legyen! Illetve egy minimális angol tudásra, szövegértésre is szükséged lesz. Ha azonban jellemzően sokszor kérsz informatikai segítséget, mert egyedül nem boldogulsz, akkor képzéseink nem neked valóak, ugyanis a támogatásunk mellett azért nagyfokú önállóságra is szükség van! Teljesen kezdőknek, akik még sosem dolgoztak hasonló grafikai programokkal, illetve honlapjuk sem volt soha, de azért alapvetően ügyesen kezelik a gépet, elboldogulnak az interneten a Medium tanfolyamunk és a hozzá tartozó tagságot ajánljuk.

Van-e valamilyen korosztályi megkötés? 

Felnőttképzésként 18 éven felülieket várunk. Hozzá kell tenni, hogy az 1965 előtt születetteknek már jellemzően nehéz ez a terület, illetve a digitális készségek híján lehetnek. Ha úgy érzed, hogy Te nem ilyen vagy, akkor lehetsz akár 100 éves is, a legidősebb tanulónk 75 volt és több 60 feletti tanulónk vette sikerrel az akadályokat, de az eltérő oktatási szocializáció miatt általában nem szoktuk ajánlani.

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Mobile First – de hogyan?

Mobile First – de hogyan?

2021. augusztus 31.

Az elmúlt években a webdesignban vagy azzal kapcsolatos témákban egyre gyakrabban üti fel a fejét ez a jelmondat. Első megjelenésekor a Google-nél beállt paradigmaváltást jelentette: a keresőóriás a weboldalak kiértékelésekor a megszokott, hagyományos megközelítés helyett, miszerint az internet a számítógépeken történik, és a mobil internetezés csupán ennek valamiféle kényszerű kistestvére, előbbre vette a mobilos böngészési […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange