Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01. | Tóth Zsuzsanna

# # # # # # #

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába hajló feladatokkal.

Ráadásul a két feladatkör a munkák során gyakran együtt kell dolgozzon, hiszen a VA-ak készítik elő a tervezési, fejlesztési projekteket, a két szakma közötti kommunikáció fontossága kiemelkedő.

Hogyan válassz jól?

  1. mennyire vagy digitálisan érett? A designeri munka teljes önállóságot kíván, rengeteg új programmal kell megismerkedned, hogy eredményes legyél! Virtuális asszisztensként ezek inkább felületek, amelyek bár változatosak, de könnyebben elsajátíthatóak. 
  2. melyik területen vagy erősebb? A designeri munka tervezői szemléletet igényel, ahol a vizuális érzékkel, a kreativitással kell ötvözni stratégiai célokat. Virtuális asszisztensként elsősorban a rendezettség, pontosság, az adminisztrációs készségek az elsődlegesek, ahol inkább kell végrehajtani feladatokat, mint folyamatokat tervezni.
  3. mennyi időd van a tanulásra? Piacképes designerré válni alsó hangon egy év folyamatos állandó, 8-10 különböző területet felölelő anyag feldolgozásával lehet a képszerkesztéstől az arculattervezésen át a kódolásig. Újabb 1 év, mire felépíted a branded. Virtuális asszisztensként kb. 3-4 hónap alatt munkába állhatsz és az első év végére élesben alkalmazod a tanultakat.
  4. mi a személyes célod? Designerként akár egy szabadúszó vagy nemzetközi karrier, nívós márkákkal, modern technológiákkal? Virtuális asszisztensként egy kialakult ügyfélportfólió 4-8 állandó ügyfélkörrel vagy egy remek távmunkában tölthető állással? Mindkét esetben gyerekbarát, családbarát időbeosztással? 
  5. mik a kereteid? Egy designer kurzusba anyagilag is erősen be kell fektetned, ha a legjobb oktatást akarod, támogatással, esetleg erősebb számítógép sem árt. Virtuális asszisztensként egy anyagilag is könnyebben elérhető induló csomagot kapsz, amelyet elsősorban persze önállóan kell feldolgoznod
  6. mik az anyagi céljaid? A szabadúszó lét túlmutat mindkét esetben egy átlagfizetésen, nem igazán van plafonja a bevételeidnek, hiszen ha nagyon sokféle módon lehet akár VA-ként is skálázni a szolgáltatásaid, főleg, ha megszabadulsz az óradíj okozta kötöttségtől. Designerként pedig pár év után milliós projektekben találhatod magad, de természetesen ehhez már valamilyen irányba specializálónod kell.

A Pixelgyárban mostantól szeretnénk mindenkit végigkísérni ezen az úton, akár még az elején tart és szeretné magát kipróbálni, erre tökéletes választás a VA kurzus, vagyis az Innovatív Virtuális Asszisztens Műhely!

Azoknak, akik pedig álmaikban weboldalakat, alkalmazásokat, arculatokat terveznek azt az egyéni segítséget nyújtjuk, ami a Designer programunk tartalmaz:

Ezek a programok a skála két végét jelentik. Amit biztosan állíthatunk, egy új világot nyitunk meg a számodra!

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange