Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Végzett OWT hallgatóink: Anasztaszija Picsugina

2014. augusztus 08. | Tóth Zsuzsanna

# # # #

Anasztaszija_Szucsne_Picsugina_smallAnasztaszija (Nasi) munkáit nagy örömmel és kíváncsisággal követtem a tanfolyam ideje alatt. Örömmel láttam, hogy sokakkal szemben ő tényleg minden feladatot megcsinál és ezek mellett gyakorol, fejleszti magát és felfedezi a lehetőségeit. Az arculat modulunk végén elküldöm a hallgatókat, hogy a tudásukat próbálják ki élesben, egy erre hivatott oldalon induljanak egy pályázaton egy valódi megrendelő számára. Szeretem mélyvízbe dobni őket, mert ez rengeteg tapasztalatot ad számukra, amit megtanítani nem lehet. Ő nem csak jól vette ezt a feladatot, de néhány hét múlva meg is nyert egy ilyen pár száz dollár díjazású pályázatot. Itt már sejtettem, hogy pályára állt. És még korántsem volt vége a tanfolyamnak.

Ahogy a vizsgaértékelésében említettem neki, azt látom, hogy igényes és piacképes az amit elkészít, és minden identitásbéli következtetés nélkül nagyon hasonlónak látom a munkáit a piacon lévő sikeres orosz designerekéhez. Ebből is látszik, hogy ez az egész pálya abszolút multikulturális és helyhez nem köthető. Nasi a nyár elején vizsgázott, megkérdeztem tőle, mi változott, hogy halad így néhány hónappal később:

Sokan fellélegeznek a vizsga után, mások bánják, hogy már vége a tanfolyamnak.
Te hogy érzed magad most a vizsga után?

Júniusban fejeztem be a tanfolyamot és természetesen nagyon örültem a sikeres vizsgának. De azért egy kicsit szomorú is voltam, amikor már nem kaptam több leckét, mert egy év alatt annyira hozzájuk szoktam.

Coming Soon

A tanfolyam online zajlott. Okozott ez nehézséget számodra a tanulásban?

Külföldön élek és jelenleg otthon vagyok a kislányommal, úgyhogy számomra csak ez a megoldás jöhetett szóba. Általában esténként csináltam a feladatokat és mindig beosztottam, hogy a következő hét csütörtökig elkészüljek az adott feladattal, amikor is jött az új lecke. Szeretem ezt a fajta tanulási módot, mert egyrészt akkor csinálom, amikor időm van, másrészt nem pocsékolok órákat arra, hogy valahova esetleg bejárjak.

Dark

Segítséget nyújtott-e számodra a tanfolyami Facebook csoport, vagy elegendő volt a tananyag az ismeretek megszerzéséhez?

A tananyag nagyon szuper, de ha bármi kérdésem volt a tanfolyam közben vagy csak visszajelzést akartam kérni a munkáimra, akkor mindig tudtam a csoporthoz fordulni. Ez egy rendkívül segítőkész, kreatív és őszinte csapat. Még mindig szívesen visszajárok és megnézem, hogy mások mit csinálnak, elolvasom a kommenteket, mert abból is sokat lehet tanulni.

anasztaszija_szucsne_picsugina_furrybirdworks_macbook_mockup

Mely feladatokra, témakörökre emlékszel szívesen? Volt olyan, amivel kevésbé tudtál megbarátkozni?

Mindegyiket szerettem, de az arculattervezés és a web grafika volt a kedvencem a tanfolyam során. A HTML/CSS-től viszont nagyon féltem az elején, de aztán egészen jól összebarátkoztunk, úgyhogy a vizsgafeladathoz, a portfólió oldalamhoz, saját WordPress sablont készítettem.

anasztaszija_szucsne_picsugina_furrybirdworks_Yogout_logo_1

Mik a terveid a megszerzett tudással?

Mindenképpen web designnal szeretnék foglalkozni a jövőben, és főleg a szállás / utazás / vendéglátás témakörökre szeretnék fókuszálni. Természetesen még nagyon sokat kell fejlődnöm, úgyhogy a tanfolyam után sem állok le a tanulással, folyamatosan gyakorolok. 99design-on szoktam pályázni logótervezési és webdesign munkákra, ott már sikerült két pályázatot megnyernem. Nemrég kezdtem el a Shutterstock-ra is grafikákat készíteni. Júliusban országot is váltottuk, úgyhogy a nyár végén belevetem magam az angol piac megismerésébe.

anasztaszija_szucsne_picsugina_furrybirdworks_holiday_home_mockup

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange