Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Végzett hallgatóink: Radics Péter

2016. április 05. | Tóth Zsuzsanna

# # # # # #

12718299_10208685497242901_8956636259342361788_nPéter számára nemrég ért véget hivatalosan a tanfolyam, hiszen most végzett a vizsgamunkájával, de továbbra is igen aktív tagja a közösségünknek. A tanfolyam során nem csak a feladatokat végezte el, hanem általában egy következő körben tovább is gondolta őket, fejlesztette tudását, így haladt szépen előre. Jelenleg már ő motivál másokat a munkáival!

Ahogy végzett tanulóinktól már jópárszor, tőle is megkérdeztem milyen tapasztalatokkal zárta a képzést és mik a jövőbeni tervei:

Sokan fellélegeznek a vizsga után, mások bánják, hogy már vége a tanfolyamnak. Te hogy érzed magad most a vizsga után?

Elégedettséggel tölt el, hogy végeztem. Sokáig húzódott a vizsgamunka leadása, de ez az itt szerzett tudásomnak köszönhető. Sikerült mellette folyamatosan olyan munkákat elkészítenem, amihez a megfelelő tudás alapot itt szereztem meg. Igen, szándékosan írok alapot, mert itt nem lehet ülni a megszerzett babérokon. Újabb és újabb technológiák, trendek kerülnek elő vagy éppen tűnnek el a süllyesztőben. Képben kell lenni folyamatosan. Folyamatosan képezni kell magát az embernek, ha ebben a szakmában talpon akar maradni. Kár, hogy vége, de mind a mai napig jön csütörtökönként az emlékeztető a telefonomra, hogy új OWT lecke! A „nosztalgia” mellett arra mindenképp hasznos, hogy folyamatosan a tanulásra ösztönöz.

A tanfolyam online zajlott. Okozott ez nehézséget számodra a tanulásban?

Éppen ellenkezőleg! Ha valaki munka vagy más egyéb elfoglaltság mellett végzi a tanfolyamot áldás, ha nem kell a padban ott ülni, ha akkor csinálod a dolgot, amikor van rá időd és energiád. Ihleted (a legfontosabb!!!). Ez egyben nagy felelősség is, de nem a tanárok felé, hanem magad felé! „Magadért” csinálod! Senki nem kényszerít, hogy ülj oda a gép elé, de ha nem teszed, annak eredménye sem lesz! A nap 24 órájából az alvást kivéve online vagyok, így nem okozott gondot, ha reagálni kellett egy munkára, kérdést kellett feltennem vagy válaszolnom épp egy olyan témában, amiben járatosnak éreztem magam.

radics péter candy ui kit

Segítséget nyújtott-e számodra a tanfolyami Facebook csoport, vagy elegendő volt a tananyag az ismeretek megszerzéséhez?

Ez egy nagyon jó csoport, bátran állíthatom. Olyan jó közösség, ami ritkán jön össze. Egyben ez a legkritikusabb tömeg is. Azt hiszed megalkottad életed főművét? Tedd fel a csoport és a szakértők szétcincálják. Nem szakmai féltésből vagy irigységből, de elmondják róla a frankót. Így lehet a legjobban fejlődni. Folyamatosan részt kell venni a csoport életében. Nem azért mert kötelező, hanem hihetetlen mennyiségű ismeretanyag bújik meg a kommentek között is! Megtanulod elfogadni, helyén kezelni a kritikát, nem megsértődni, dacból feladni a dolgot. Hasonló lesz majd veled az ügyfél is. Itt tényleg mindenki a legjobb szándékkal van a másik felé én úgy gondolom. A tananyag mennyisége úgy gondolom elegendő a biztos alapokhoz. Aki ezzel a területtel szeretne komolyabban foglalkozni a későbbiekben, nem kerülheti el, hogy nap, mint nap tájékozódjon az újdonságokról. Én is ezt teszem nap, mint nap. Bújom a tematikus oldalakat, logókat, grafikákat nézegetek, követem a Facebook csoport kommunikációját.

radics péter sales grafikák

Mely feladatokra, témakörökre emlékszel szívesen? Volt olyan, amivel kevésbé tudtál megbarátkozni?

Mindent szívesen csináltam. Moodboard nem az én világom, bár már talán erre is kezdek ráérezni. Volt némi elő tapasztalatom az Illustrator és a Photoshop kezelésében, így ezek a leckék nem okoztak nagy fejtörést. Sokkal inkább az, hogy igyekeztem mindig valami kicsit mással előrukkolni, mint a nagy átlag. Egy kicsit többet adni, egy kicsit többet láttatni. Ez hol sikerül, hol nem, de úgy gondolom, ezt a szemléletet kell tovább vinnem a későbbi munkáim során. Megpróbálni többet nyújtani, mint mások. Meglátjuk sikerül-e. Nem volt olyan része a tanfolyamnak, amit ne szerettem volna. Minden porcikáját szeretem ennek a szakmának. Néha kell a száraz kódolás, hogy aztán a lehető legkreatívabb grafikával tudjon előállni az ember. Nagyon jók a „versenyfeladatok”. Ezekben nagyon jól lemérhető hol tart éppen a tudásom, mind magamhoz mind a társakhoz képest. A Galagonya helyi piacot különösen szerettem.

magyarországi kilátók grafika radics péter

Mik a terveid a megszerzett tudással?

Jó lenne megmaradni ezen a piacon, ami nem könnyű, de minőségi munkával, megfelelő marketinggel talán nem lehetetlen. Jelenleg egy teljesen új design van a fejemben a saját honlapomat illetően. Idővel ennek állnék neki. Ezek mellett van készülőben két honlapom is már megrendelő számára. Menet közben készítem a Magyarországi kilátók csomagomat. Nézzétek meg az összeset weboldalamon mindenképp!

Hol találkozhatunk a munkáiddal?

Weboldalamon: http://silentlamb.hu

Köszönöm a válaszaid, sok sikert kívánok!

Kapcsolódó posztok:

Végzett OWT hallgatóink: Kozma Gergely

Végzett OWT hallgatóink: Morell Eszter

Végzett OWT hallgatóink: Csíki Karolina

Végzett OWT hallgatóink: Sibak Eszter

Végzett OWT hallgatóink: Anasztaszija Picsugina

Végzett OWT hallgatóink: Bojti Anna

Végzett OWT hallgatóink: Ménesi Krisztina

Végzett OWT hallgatóink: Benke Éva

A 7 designere: Szigeti Ami

A 7 designere: Rózsahegyi-Mayer Gabriella

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Tanulás Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30.

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange