Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

A 7 designere: Szigeti Ami

2013. augusztus 15. | Tóth Zsuzsanna

# # # # # #

Már egy ideje tervezem, hogy bemutatom azokat, akik elvégezték valamelyik tanfolyamunkat: mire jutottak, hogyan használják a megtanultakat a munkájukban?

Szigeti Ami volt az első hallgatóm, így különös figyelemmel kísérem a pályáját, és természetesen ha tudom segítem is. Webdesigner lett, egyre több megbízással. Neki szegeztem 5 kérdést, amelyet aztán stafétaként továbbadhat a tanfolyami csoport végzett tagjainak. Mert bizony, ők is mai napig tagjai, és aktív résztvevői a csoportnak.

Szia Ami, mivel foglalkozol jelenleg?

Szigeti Ami webdesignerSziasztok! Jelenleg több munkán is dolgozom, két weboldalon és egy webáruházon az utolsó simításokat végzem, rövidesen kezdek bele egy sablonátalakításba valamint egy kész webdesignterv várja, hogy WordPress formájában megvalósuljon. Ezzel párhuzamosan igyekszem saját weboldalam angol nyelvű verzióját is tető alá hozni, amikor tudok egy kis időt lecsípni valahonnan, valamint rendszeresen rajzolok és képzem magam.

Van olyan terület, amelyre specializálódtál?

A webgrafika a szívem csücske, ezen belül is legszívesebben vektorgrafikákat, háttereket, mintákat, patterneket, clipart-okat készítek, ezeket azért is szeretem, mert itt tudom leginkább kötöttségek nélkül elengedni a fantáziámat. Januárban nyitottam egy kis online boltot, az elkészült grafikai elemeket itt lehet megvásárolni. De szívesen foglalkozom GUI felületek tervezésével is. Leginkább női témákban vagyok otthon, a webdesign és a webgrafika terén is főleg nőies, csajos témákban tudom a legjobb formámat hozni, ebben tudok a leginkább kiteljesedni. Kedvenc motívumaim a virágos, indás, kacskaringós, damaszk típusú minták. 

Grafikák és illusztrációk

Grafikák és illusztrációk

Miben változott az életed, mióta elvégezted az Online Webdesign Tanfolyamot?

Lett egy új szakmám, egy hivatásom, ami végre teljesen én vagyok, ezáltal teljesen új lehetőségek nyíltak meg előttem, és régen dédelgetett céljaimhoz is több lépéssel közelebb kerültem :) Bár még mindig azt érzem, hogy rengeteget kell tanulnom, de azt is tapasztalom, hogy minden munkával egyre több tapasztalat rakódik rám, így egyre magabiztosabb vagyok.

Az IPG Rendszerház weboldalának megtervezése.

Hogyan egyeztetted össze a munkádat, családot és a tanulást?

Kompromisszumokkal :) Igyekszem minél jobban megtervezni és beosztani az időmet, több-kevesebb sikerrel. Mivel egy vállalkozásban nem igazán van kötött munkaidő (főleg, ha te vagy a vállalkozó), ez rosszul is elsülhet, ha az ember nem tudja meghúzni a határokat és túlzásokba esik. Nekem az vált be, hogy a megbízásaimon napközben – mint “rendes” munkaidőben – dolgozom, esténként próbálok egy-egy órát a tanuláshoz, továbbképzéshez, gyakorlásokhoz lecsippenteni a család és a háztartási teendők mellett, a hétvége pedig szintén a családé, valamint a feltöltődésé.

Ilyennek képzelted ezt a szakmát?

Igen, tulajdonképpen ilyennek, bár egy-két dolog, pl. az ügyfélkezelés néha okoz kihívásokat, de idővel ezen a területen is szerez az ember tapasztalatokat, hogy hogyan segítsük az ügyfeleket a számukra is hasznosabb, szakmailag is megalapozott választások irányába. Illetve az időbeosztás az, amire fokozottan oda kell figyeljek, hogy ne csússzak el egy-egy részfeladaton.

Homebazaar.hu blogsablon átalakítás

Kérlek jelölj meg valakit az OWT csoportból, akinek továbbadnád a stafétát! Egy kérdést Te is feltehetsz neki, ha gondolod!

Rózsahegyi-Mayer Gabi válaszaira nagyon kíváncsi lennék, illetve arra, hogy neki milyen dolgok jelentik a kihívásokat a munkája során, és milyen megoldásokat alkalmaz a leküzdésükre?

Köszönjük Ami!

http://amistyle.hu
https://www.facebook.com/amistyle.webdesign
http://www.etsy.com/shop/AmistyleDigitalArt

Sok-sok sikeres megbízást, izgalmas projektet kívánok!

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange