Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Végzett OWT hallgatóink: Sibak Eszter

2014. augusztus 16. | Tóth Zsuzsanna

# # # #

Eszter, bár már végzett, most is aktív tagja a hallgatói közösségünknek, rendszeresen szól hozzá a posztokhoz, nagyon nyitott, érdeklődő és segítőkész. Ennek is köszönheti, hogy ilyen szép eredménnyel zárta a tanfolyamot. Mindig azt mondom, hogy azok profitálnak a legtöbbet, akik nem csak a heti tananyagokat veszik át sorban, hanem megmutatják azt is mire jutottak. Így jönnek létre együttműködések, jó ismeretségek és barátságok is, amelyek elegedhetetlenek a jövőre nézve.

Sokan fellélegeznek a vizsga után, mások bánják, hogy már vége a tanfolyamnak. Te hogy érzed magad most a vizsga után?

Nem feltétlen érzem úgy, hogy vége van a tanfolyamnak. Persze nem kapok hetente újabb leckéket, elkészült a vizsgamunkám, így nincsen rajtam már nyomás, de nem kerültem ki a tanfolyam online vérkeringéséből. Továbbra is kapok olyan aktuális és napra kész infókat, érnek olyan inspirációk, ami miatt azt mondhatom, hogy a vizsga az csak egy dolog, a tanulásnak viszont sosem lesz vége. És ezt nagyon élvezem.

zoska_logo

A tanfolyam online zajlott. Okozott ez nehézséget számodra a tanulásban?

Kifejezetten örültem az online tanfolyamnak. Amikor 2013 márciusában belekezdtem a dologba, még nem volt 1 éves sem a kisfiam, így sokkal bonyolultabb lett volna megoldani, hogy bármilyen kihelyezett tanfolyamra bejárjak. Ráadásul így én oszthattam be az időmet, és akkor foglalkozhattam a feladatokkal, amikor tényleg időm, energiám és hangulatom volt hozzá. Ez egy kreativitást igénylő munkánál nagy előny tud lenni.

lumidesignneon_webgraphic

Segítséget nyújtott-e számodra a tanfolyami Facebook csoport, vagy elegendő volt a tananyag az ismeretek megszerzéséhez?

A tanfolyam Facebook csoportja egy remek kis közösség. Bármilyen kérdésem volt, mindig jött valakitől segítség. Ezen kívül számomra nagyon fontos a visszajelzés a munkámmal kapcsolatban, és a csoportban ki is használtam a lehetőséget, minden tanfolyami feladatmegoldásomat feltöltöttem, hogy véleményezzék a többiek. Nagyon jól tud jönni ez a “harmadik szem”, én mindenkinek ajánlom, hogy használják ki ezt a lehetőséget, mert nehezen fognak még egy olyan online közösséget találni, ahol valóban kreatív, őszinte és segítő szándékú emberek véleményezik a munkájukat. Ez igazi trollmentes övezet.

ohbaby_brand

Mely feladatokra, témakörökre emlékszel szívesen? Volt olyan, amivel kevésbé tudtál megbarátkozni?

Logó, logó, logó. :-) Imádom a logókat, ha bármilyen kreatív pályázaton részt veszek, az szinte 95%, hogy logótervezés. Nagyon izgalmas kihívás számomra egy céget vagy egy terméket belesűríteni egy érthető és értékelhető ábrába, ami ugyanúgy mutat egy tollra gravírozva, mint egy óriási molinón. Számomra szervesen kapcsolódik a logókészítéshez a megfelelő betűtípus kiválasztása, mert leginkább a betűkből szeretek logót faragni. Órákat el tudok tölteni fontkészletek böngészésével.
Nembarátom? A kódok. Hát igen. A sablonszabászattal nincsen gondom, az simán megy, de a nullából összehozni egy oldalt… ez asszem egy következő projekt lesz. Vagy meghagyom másnak, és összeállunk egy csapattá. :-D

commingsoon

Mik a terveid a megszerzett tudással?

Adtam magamnak egy határidőt, ameddig a portfóliómat építgetem, megmérettetem magam különböző pályázatokon, figyelek, szivacsként magamba szívok mindent, és nézelődöm a lehetőségek között. A végső cél természetesen az, hogy megéljek a tudásomból, miközben élvezem a munkámat. Ezek hosszútávú tervek. Rövid távon most a tipográfiával szemezek, hiszen ahogy mondtam, fontérzékeny vagyok. Középiskolában tanultam betűrajzot, arra gondoltam, megint kihegyezem a ceruzáimat, és újból elkezdek szabad kézzel rajzolni betűket…

Sok sikert Eszter! :)
Portfólió és blog: http://www.lumidesign.hu/

Kapcsolódó posztok:

Végzett OWT hallgatóink: Anasztaszija Picsugina

Végzett OWT hallgatóink: Bojti Anna

Végzett OWT hallgatóink: Ménesi Krisztina

Végzett OWT hallgatóink: Benke Éva

A 7 designere: Szigeti Ami

A 7 designere: Rózsahegyi-Mayer Gabriella

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange