Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Végzett hallgatóink: Morell Eszter

2016. február 20. | Tóth Zsuzsanna

morell_eszterEszter aktív tagja az OWT közösségnek, két kisfia mellett indult neki a profilváltásnak és mára már munkáival aktívan hozzájárul a kisvállalkozások sikereihez. Nála az a klasszikus eset áll fenn, ami amúgy a legsikeresebb tanulóinknál, vagyis előbb kezdtek aktívan “praktizálni”, mint ahogy levizsgáztak volna. De ez semmit sem von le az eredményeikből, sőt – hiszen Eszter is egy élő, valódi megrendelőnek készített weboldalt adott le vizsgaként, amely a legfőbb vizsgán, az ügyfélén már átment.

Neki is a klasszikus kérdéseim tettem fel, amelyek sokakat foglalkoztatnak, vagyis hogyan tovább, mi van a tanfolyam után?

 

Sokan fellélegeznek a vizsga után, mások bánják, hogy már vége a tanfolyamnak. Te hogy érzed magad most a vizsga után?

Úgy gondolom, hogy az ember életének a tanulás születésétől fogva folyamatos része. Nincs olyan, hogy ne lehetne tovább fejlődni.
A tanfolyam kinyitott nekem egy új, rengeteg irányba ágazó világot, amiben rengeteg tanulnivalóm van még. Azzal, hogy kaptam egy papírt, kézzelfoghatóbbá vált számomra, hogy tényleg szakmát váltok. A zárt csoportban sok értékes, szuper emberrel ismerkedtem meg, ezek a kapcsolatok sem fognak a vizsgával eltűnni.
Jól érzem magam :-)

A tanfolyam online zajlott. Okozott ez nehézséget számodra a tanulásban?

Az online tanulásnak ugyanaz az előnye, mint a hátránya: hogy magad osztod be az idődet. Nagyon oda kell figyelni, hogy mikor kicsit elfogy a lelkesedés, jönnek a nehezebben feldolgozható témák, akkor is a rendszeres teendők listáján maradjanak a leckék.

morelleszter_arculat

Segítséget nyújtott-e számodra a tanfolyami Facebook csoport, vagy elegendő volt a tananyag az ismeretek megszerzéséhez?

A Facebook csoport nagyon nagy motiváció! Hihetetlen húzóerő látni azokat, akik előttünk járnak, megnyugtató látni azokat, akik utánunk csatlakoztak. Jó érzés segítséget kapni és adni. Sokkal jobban tudok fejlődni, ha visszajelzéseket adnak a munkámra és ezt is megkaptam a csoporttól.
A tananyag nagyon jó, de mivel ez teljesen új terep volt nekem, az értelmezésben itt tudtam segítséget kérni. Gyakorlatilag olyan volt nekem, mint egy virtuális tanterem, ahol mindig ücsörög valaki egy válasszal vagy egy pár jó szóval.

morelleszter_webdesign

Mely feladatokra, témakörökre emlékszel szívesen? Volt olyan, amivel kevésbé tudtál megbarátkozni?

Nagyon szerettem mindig a házi pályázatokat. Legyen az logó, arculat vagy webdesign, mindig indultam rajtuk. Élet szaguk volt. És ezeknél láttam igazán magamon a fejlődést.
Nekem nehezebben legyűrhető falat a webdesign HTML, CSS, PHP… része, mikor érteni kéne, hogy is valósul meg, amit megálmodtam egy weboldalon. De igyekszem, fejlődöm ebben is.

morell_eszter_levendula_csomagolas_csokolade

Mik a terveid a megszerzett tudással?

Kisebb vállalkozásoknak szeretnék segíteni logóval, arculattal, grafikával, csomagolás tervezéssel.
Ezeket már el is kezdtem: többek között terveztem csokoládé csomagolást, dobozokra grafikát a Levendula Kézműves Fagylaltozónak, az online grafikákat, képeket én rakom össze, illetve címkét is készítettem az African Spa-nak.

morell_eszter_csomagolasdesign

De szeretném még ezt a munkát kiegészíteni azzal, hogy induló vállalkozásoknak, startupoknak össze tudjak rakni egy olyan weboldalt, amivel szívesen mutatkoznak be az ügyfeleiknek.
És természetesen továbbra is szeretnék tanulni, fejlődni, ez még csak az út eleje :-)

Hol találkozni még a munkáiddal?

Weboldalam most készül: morelleszter.hu, a Behance-on itt vagyok
a Pinteresten itt vannak a webdesign munkáim.

Kapcsolódó posztok:

Végzett OWT hallgatóink: Sibak Eszter

Végzett OWT hallgatóink: Anasztaszija Picsugina

Végzett OWT hallgatóink: Bojti Anna

Végzett OWT hallgatóink: Ménesi Krisztina

Végzett OWT hallgatóink: Benke Éva

A 7 designere: Szigeti Ami

A 7 designere: Rózsahegyi-Mayer Gabriella

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange