Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Végzett OWT hallgatóink: Csíki Karolina

2014. október 03. | Tóth Zsuzsanna

# # # # # #

karoKarolina kapcsolata a designnal nem újkeletű. A tanfolyam előtt is ismertem a lakberendezéssel foglalkozó blogját, ahol hasonló stílusban írt, mint amiben most alkot. Így nem véletlen az sem, hogy végül nem a weboldalaknál kötött ki, hanem kézzelfoghatóbb dolgokat tervez – könyvjelzők, képeslapok, plakátok, printelt ezmegaz – igazi lélekmelegítő dolgok. Majd két éve volt a tanfolyam, így eljött az ideje, hogy kicsit kifaggassam mire jutott utána :)

Hogy alakulnak a dolgaid a tanfolyam után? Mit hasznosítottál leginkább a tanultakból?

A tanfolyam ideje alatt nem csak a feladatokkal foglalkoztam, sok pályázaton vettem részt, és elég hamar elkezdtem kisebb megbízásokat vállalni, illetve saját kedvemre különböző grafikákat, digitális papír készleteket tervezni. Tulajdonképpen beleszerettem a számítógépes grafikákba, ezekkel foglalkoztam és foglalkozom a mai napig a legtöbbet. Szinte végtelen mennyiségű inspirációs anyag áll rendelkezésre, úgyhogy ezen a téren is mindig lehet újat látni, tanulni, megismerni és kipróbálni. Gyakorlatilag a munkáim ekörül forognak, eléggé tudatosan választva ezt az irányt.

KL_1 KL_2 KL_3 KL_4 KL_5 KL_6

Min dolgozol mostanában?

Most egy logó és egy névjegykártya terven, egy iskolai rendezvénysorozat plakátjain illetve a sajátgrafikás termékekből álló termékpalettán dolgozok egyszerre. Szűk határidő és/vagy nagyobb koncentrációt igénylő munka esetében előfordul, hogy csak egyfelé összpontosítok, de jellemzően hatékonyabb vagyok, ha váltogatni tudom a munkákat. Nálam a grafikai munkák egyértelműen túlsúlyban vannak, de miért ne választanám azt, amit jobban szeretek csinálni, pláne, ha másoknak is tetszik? … Saját projektek esetében az egyik legfontosabb célom, hogy az általam tervezett grafikáknak megfelelő “hordozókat” találjak. Szeretem különböző használati tárgyakon, cikkeken viszontlátni a munkáimat, ezért szinte állandó keresésben, ötletelésben vagyok. Folyamatosan inspirálódom – meggyőződésem, hogy a világ kitűnő ötletforrás, és néha a legmeglepőbb helyekről jön az ihlet. Így lett pl egy füzet-sorozat alapja egy régi kéziszövött szőnyeg mintázata. De zenék, ételek, emberek, néprajzi elemek és a lakberendezési múltam is mind inspirálnak …

il_fullxfull.504076093_hl63

Van olyan terület, ahol még nem volt alkalmad kipróbálni magad, de szeretnéd?

Egy ideje úgy gondolom, a kiadványszerkesztés, magazinok készítése izgalmas lehetőségeket rejt, most a következő, amibe belekóstolok ez lesz.

Mit tanácsolsz azoknak, akik mostanság vágnak bele a webdesign tanulásba?

Elsősorban azt, hogy keressék meg, mi az, ami nekik a legjobban megy. Olvassanak el mindent, ami az útjukba kerül a témában. Ne féljenek kérdezni, próbálkozni és újrapróbálkozni. És aztán csinálni.

Köszönjük Karolina! Még több sikert kívánok neked is!

FB oldal – https://www.facebook.com/KarlaLina.KarlaLina

Etsy – https://www.etsy.com/shop/KarlaLina

Kapcsolódó posztok:

Végzett OWT hallgatóink: Sibak Eszter

Végzett OWT hallgatóink: Anasztaszija Picsugina

Végzett OWT hallgatóink: Bojti Anna

Végzett OWT hallgatóink: Ménesi Krisztina

Végzett OWT hallgatóink: Benke Éva

A 7 designere: Szigeti Ami

A 7 designere: Rózsahegyi-Mayer Gabriella

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Tanulás Designer Karrier Kérdezz-Felelek

Designer Karrier Kérdezz-Felelek

2022. január 25.

A múlt hét végén megtartott Kreatív Karriernavigátor nap után nagyon sok kérdés jött hozzánk, ezekre tegnap egy rögtönzött FB Live-ban válaszoltam, illetve fel tudtatok tenni egyéb kapcsolódó kérdéseket is. Kiből lehet designer? Én azt gondolom, hogy nem kell hozzá extra képesség. Nyilván aki tudja magáról, hogy általában nincs szépérzéke, nehezebben fog boldogulni, de már sok […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange