Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Végzett OWT hallgatóink: Csíki Karolina

2014. október 03. | Tóth Zsuzsanna

# # # # # #

karoKarolina kapcsolata a designnal nem újkeletű. A tanfolyam előtt is ismertem a lakberendezéssel foglalkozó blogját, ahol hasonló stílusban írt, mint amiben most alkot. Így nem véletlen az sem, hogy végül nem a weboldalaknál kötött ki, hanem kézzelfoghatóbb dolgokat tervez – könyvjelzők, képeslapok, plakátok, printelt ezmegaz – igazi lélekmelegítő dolgok. Majd két éve volt a tanfolyam, így eljött az ideje, hogy kicsit kifaggassam mire jutott utána :)

Hogy alakulnak a dolgaid a tanfolyam után? Mit hasznosítottál leginkább a tanultakból?

A tanfolyam ideje alatt nem csak a feladatokkal foglalkoztam, sok pályázaton vettem részt, és elég hamar elkezdtem kisebb megbízásokat vállalni, illetve saját kedvemre különböző grafikákat, digitális papír készleteket tervezni. Tulajdonképpen beleszerettem a számítógépes grafikákba, ezekkel foglalkoztam és foglalkozom a mai napig a legtöbbet. Szinte végtelen mennyiségű inspirációs anyag áll rendelkezésre, úgyhogy ezen a téren is mindig lehet újat látni, tanulni, megismerni és kipróbálni. Gyakorlatilag a munkáim ekörül forognak, eléggé tudatosan választva ezt az irányt.

KL_1 KL_2 KL_3 KL_4 KL_5 KL_6

Min dolgozol mostanában?

Most egy logó és egy névjegykártya terven, egy iskolai rendezvénysorozat plakátjain illetve a sajátgrafikás termékekből álló termékpalettán dolgozok egyszerre. Szűk határidő és/vagy nagyobb koncentrációt igénylő munka esetében előfordul, hogy csak egyfelé összpontosítok, de jellemzően hatékonyabb vagyok, ha váltogatni tudom a munkákat. Nálam a grafikai munkák egyértelműen túlsúlyban vannak, de miért ne választanám azt, amit jobban szeretek csinálni, pláne, ha másoknak is tetszik? … Saját projektek esetében az egyik legfontosabb célom, hogy az általam tervezett grafikáknak megfelelő “hordozókat” találjak. Szeretem különböző használati tárgyakon, cikkeken viszontlátni a munkáimat, ezért szinte állandó keresésben, ötletelésben vagyok. Folyamatosan inspirálódom – meggyőződésem, hogy a világ kitűnő ötletforrás, és néha a legmeglepőbb helyekről jön az ihlet. Így lett pl egy füzet-sorozat alapja egy régi kéziszövött szőnyeg mintázata. De zenék, ételek, emberek, néprajzi elemek és a lakberendezési múltam is mind inspirálnak …

il_fullxfull.504076093_hl63

Van olyan terület, ahol még nem volt alkalmad kipróbálni magad, de szeretnéd?

Egy ideje úgy gondolom, a kiadványszerkesztés, magazinok készítése izgalmas lehetőségeket rejt, most a következő, amibe belekóstolok ez lesz.

Mit tanácsolsz azoknak, akik mostanság vágnak bele a webdesign tanulásba?

Elsősorban azt, hogy keressék meg, mi az, ami nekik a legjobban megy. Olvassanak el mindent, ami az útjukba kerül a témában. Ne féljenek kérdezni, próbálkozni és újrapróbálkozni. És aztán csinálni.

Köszönjük Karolina! Még több sikert kívánok neked is!

FB oldal – https://www.facebook.com/KarlaLina.KarlaLina

Etsy – https://www.etsy.com/shop/KarlaLina

Kapcsolódó posztok:

Végzett OWT hallgatóink: Sibak Eszter

Végzett OWT hallgatóink: Anasztaszija Picsugina

Végzett OWT hallgatóink: Bojti Anna

Végzett OWT hallgatóink: Ménesi Krisztina

Végzett OWT hallgatóink: Benke Éva

A 7 designere: Szigeti Ami

A 7 designere: Rózsahegyi-Mayer Gabriella

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange