Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Üzlet

Szeptember 1-től az lesz, hogy…

2018. szeptember 01. | Tóth Zsuzsanna

# # # # # # #

A szeptember minden évben egy kis január. A nyári lazulás után kicsit kipihenve gyakori érzés egy késztetés a változásra, a változtatásra azokon a területeken, amik miatt nyárig annyira elfáradtunk. Jönnek a szeptemberi fogadalmak.

“Jövőre már nem itt akarok dolgozni!”

Ha a munkahely vagy a munka amit végzünk nem kielégítő, az az egész életünkre kihat. Bármennyire is akarjuk benn hagyni a problémákat, bizony azok hazajönnek velünk. Kinek a munkatársai vagy a munkakörülményei nem kielégítőek, kinek a fizetése vagy az, hogy túl sok időt kell benn töltenie, túl sokat kell utaznia.

Ilyenkor újra esély van ezen változtatni, akár egy új állás megpályázásával, akár egy új készség, szakma megtanulásával, ami a teljes függetlenséghez is vezethet!

“Ősszel végre beindítom a vállalkozásom!”

Vagy ez a tavaly őszi fogadalmad? Igen, azóta már be is indíthattad volna. Mindenkinek vannak ilyen elfekvő ígéretei önmagának. De ha tavaly ilyenkor elkezdted volna, akkor idén már szüretelnél. Mi segíthetne ezen? Ha végre normális arculata lenne a cégednek? Vagy lenne egy tisztességes honlapja? Vagy ezek már mind vannak, de te nem értesz hozzájuk, pedig nagyon hasznos lenne, ha nem kellene folyton várnod valakire?

Bizony ez a tudás azonnal alkalmazható! Először csak a Facebook posztjaid lesznek igényesebbek – szebb képválasztás, olvashatóbb felirat, aztán mindent egyre jobban átlátsz és nem okoz gondot már egy szombat délutáni üzleti ötletet hétfőn reggel már munkába is állítani! Nyerj időt és pénzt is azzal, hogy ezeket önállóan meg tudod csinálni!

“Ha a gyerekek végre oviba/suliba mennek, én is nekiállok valami újat tanulni!”

A szokottnál is őszintébb leszek. Kimondom, amit úgyis tudsz. Nem lesz több időd! Mert jönnek a különórák, az őszi betegségek és a problémák, amik a gyerekneveléssel járnak. A következő 20 évben. Úgyhogy akár ősz van, akár tavasz, időt kell varázsolnod arra is, amit Te akarsz! Hogy ezt hobbi célból akarod, vagy a boldogulásotok okán, az igazából tök mindegy. Ha hobbi, akkor az öröm és ha Te boldog vagy, akkor az a családon is megmutatkozik, ha ennél többre vágysz, akkor az meg egy hatalmas motiváció lehet, hogy lecsípj egy kicsit más elfoglaltságokból egy célt lebegtetve a szemed előtt. Sokak célja, hogy legyen egy olyan munkájuk, ami összeegyeztethető a családdal, nem fenyeget létbizonytalanság, ha megint beteg a gyerek, és nem öli meg a lelket sem egy megalázó helyzet, undok kollégák vagy elviselhetetlen főnökök. Ez egy hosszú és kemény út. Ismerem, mert taposom. Csak előrébb járok, itt már nem ijesztő félelem hanem végre biztos tudat, hogy rajtam múlik minden. Sok-sok szülőt ismerek még, akik csinálják. És haladnak szépen, előre, lépésről-lépésre.

Szeptemberben nálam az lesz, hogy tartom az IR diétám – ez is egy fontos szempont, hogy tudjon működni a többi, mert nem leszek fáradékony.

Vannak új vállalkozási terveim, amihez tanulni kell! Igen! Aki valamilyen területen tanulni kezd, az egyszer csak ott áll, hogy te jó ég, mennyi mindent nem tudok még! Én is sokszor érzem így, hiába van kisujjamban ez a szakma, a másik kapcsolódó területről csak keveset tudok, az is változik. A lányok, a nagyok mennek suliba, itt maradok az izgága két évessel és új tananyagokat írok, weboldalakat tervezek, üzleti tanulmányokat folytatok és örülök, hogy azt csinálhatom, amit szeretek.

Januárban sem szeretem a fogadalmakat. Mindössze számot vetek, hogy most itt tartok és ide szeretnék eljutni. Remek alkalom. Csuriba az ujjakat!

Hello szeptember 1!

 

Iratkozz fel 7 napos ingyenes, alapozó webdesign kurzusunkra!

Kipróbálom

blog

Üzlet Mi kell egy webdesign vállalkozáshoz beindításához?

Mi kell egy webdesign vállalkozáshoz beindításához?

2020. szeptember 04.

Te! Azaz a tudásod. Ez a legfőbb összetevő. De ennyi korántsem elég. Láttam már sok olyan tényleg ügyes és tehetséges grafikust, designert vagy fejlesztőt, aki hiába volt szakmailag kimagasló, a vállalkozás dolog nem ment neki. Vállalkozni ma egy jó negyedórás online űrlap kitöltését jelenti a Webes ügysegéd oldalán egy ügyfélkapus hozzáféréssel. Tádám! Kész a KATA-s vállalkozás. […]

Tovább a cikkre