Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Motiváció

Én imádom a munkám!

2013. június 04. | Tóth Zsuzsanna

# # # # #

Egy levelet kaptam tegnap, az írója a webdesigner munkájáról kérdez, a leírtak alapján keres egy menekülő útvonalat a jelenlegi munkájából. Egy sort idéznék belőle:
“Minden nap ugyanaz. Hétfőtől péntekig. Számok, táblázatok, árajánlatok, meetingek. Mindig ugyanaz a céges mantra. Utálom!”

Dolgoztam én is multinál. Egy nagy cég fogaskerekeként, így ismerős a közeg. Sok tapasztalatot szereztem, de designerként ott is kivételezett voltam. Egyrészt eleve jobban kerestem mint a többiek – a jó fizetés egyik titka, hogy tudd, hogy mennyit (k)érsz! :)

Másrészt hozzám mindig úgy jöttek oda a főnökök (nem hívattak), hogy valami új ötlet kellene ehhez a termékhez, kampányhoz, mit szólok ehhez, jóváhagyom-e azt… Nem voltam vezető, csak kreatív munkatárs.

Ez a varázsszó. Kreatív. 

Te nem vágytál még arra, hogy meghallgassák az ötleteid?
Hogy végre ne csak kivitelezője, elszenvedője legyél az ötleteknek, hanem gazdája, szülője? A Te hátadat veregessék meg a szép céges honlapért, vagy arculatért? Átélnéd Te is, hogy a kezed közül kikerülő weboldalt emberek milliói használják?

Mert ebben a munkában ez nagyon jó: az elismerések.
Mert ugyan ki ne örülne annak, ha a munkáját elismerik?
Csukd be a szemed, és képzeld el, ahogy a főnököd, a kollégák csettintenek, hogy: Ez az! Szuper!
Egy reggel tucatnyi email vár, amelyben a látogatók, vásárlók önszántukból írnak dicsérő levelet, hogy mennyivel jobb használni az új honlapot!
Ha igazán jól sikerült, akár nemzetközi galériákban nézegeti a szakma a munkád gyümölcsét, és blogbejegyzésekben leszel pozitív példa!
A kreatív munkát örömmel végzed, feltölt energiával, megbecsülik, méltatják és persze irigylik is.

Ez mind elérhető a számodra is.

Akár úgy is, hogy nem kell feladnod a jelenlegi munkád!
Ezentúl legyél Te is ötletgazda, legyél megvalósító, és többé nem nyomnak majd annyira a szürke táblázatok, unalmas megbeszélések, lesz a mérleg másik serpenyőjében valami izgalmas, felpezsdítő, amiért érdemes dolgozni! Óriási érzés valamit kitalálni, aztán megvalósítani!

Én ezért szeretem a munkám.

Ezt írtam meg neki.
A döntés, hogy mire áldozzuk az életünk, csak rajtunk múlik. Nem csak a webdesignerkedés ennek az egyetlen módja. Csak az egyik módja. A lényeg, hogy ne végezz olyasmit, főleg nem egy életen át, amit utálsz!
Amúgy erről nem először írok, de úgy tűnik nem eleget :)

Van választásod!

Webdesigner akarok lenni!

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Tanulás Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30.

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange