Itt a grillszezon! – hallgatói munkák a szezonnak megfelelően – Webdesign Tanfolyam

Itt a grillszezon! – hallgatói munkák a szezonnak megfelelően

2018. május 14. - 13:26 • írta: Dörnyei Barbara

Már javában tart a grillszezon, így most még aktuálisabb az az arculattervezési feladatunk, melyben egy barbecue témájú blog teljes arculatát kell megtervezni, kezdve a színek megválasztásával, branding board elkészítésével, logóval mindennel együtt.

A feladat tehát Károly BBQ blogjához tervezni egy megfelelő arculatot. Károly, aki szakmáját tekintve programozó, nagy szerelmese a sütögetésnek, mindent tud a témáról, szabadidejében igyekszik tökéletesíteni parázs felett sütés technikáját. Tudását, tapasztalatait szívesen osztja meg a blogján, melyet szabadidejében készít, lelkesen írja  blog posztjait. A grillezés témájához leginkább a tűz és a klasszikus ételszínek illenek, ezekhez pedig egy rusztikus hangulat párosul. Ezekben a feladatokban azonban az az igazán érdekes, hogy ahány tanuló, annyi különböző megoldás születik ugyanarra a problémára, mint ahogy a valóságban sincs csak egy jó megoldás. Egy ilyen feladat megoldás rengeteg munkát jelent, hiszen egy arculat megtervezése nagyon sokrétű tudást igényel, több területet is felölel. Ismerni kell hozzá a színek használatának szabályait, ugyanígy a fontok használatát stb. Általában több változat is végzi a kukában, mire megszületik egy olyan megoldás, amit a tanulók már be mernek mutatni.

Természetesen ezek a munkák, mivel tanulás közben készülnek még gyakran igényelnek apróbb finomításokat, de több van köztük, ami már ebben a fázisban is igen figyelemreméltó. Ezek közül a munkák közül válogattam most ki néhányat a legfrissebbekből kedvcsinálónak! Ha tetszik amit itt látsz és te is szívesen készítenél arculatot a saját blogodnak vagy vállalkozásodnak, akkor nézd meg tanfolyamainkat ITT és jelentkezz bátran, téged is várunk!

Bóta Lilla munkája minden tekintetben hozza azt a klasszikus hangulatot ami elsőre a grillezésről eszünkbe jut.

Bóta Lilla munkája

 

Debreceni Krisztina színválasztására semmiképp nem mondhatjuk azt, hogy sablonos lenne, ettől lett igazán egyedi ez a  branding board!

Debreceni Krisztina munkája

 

 

Kóti Attila igazi klasszikust alkotott, minden benne van, ami kell. A logóban megjelennek a grillezés fontos eszközei a tűz színeivel, remek utalás, el sem téveszthetjük, hogy milyen témáról van szó.

 

Kóti Attila munkája

 

Szemán Katalin színpalettájában megjelenik minden, ami nem hiányzohat egy igazi kerti grillezésről, a húsoktól kezdve a zöldségekig.

Szemán Katalin munkája

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.