#iloveowt – Webdesign Tanfolyam

#iloveowt

2017. szeptember 29. - 09:07 • írta: Tóth Zsuzsanna

Mit jelent az #iloveowt hashtag? A tanulóink kezdték alkalmazni, amikor a közös csoportba az eredményeikről posztoltak. Ez lehet egy új saját grafika, weboldal, egy személyes kis sikerpont, hogy “hm, már ezt is tudom” vagy egy hálás bejegyzés, hogy az általunk nyújtott tudás segítségével oda jutott, ahová szeretett volna vagy ahová sosem gondolta.

Az #iloveowt összeköt, egy közös csapatba tartozást jelent, még akkor is, ha személyesen sosem találkozunk – ámbár, rengeteg valós kapcsolat születik itt – munka és baráti egyaránt.

És ha már csapat, akkor szerettem volna, ha mindezt megjelenítjük valahogyan, így született meg ez a gyakorlat, amelynek célja egy kifejező logó megalkotása, amelyből aztán bögre születhet, amit jó kézbe venni, mintha együtt kávéznánk.

Mi volt a feladat?

A feladat: tervezz egy logót, az #iloveowt hashtag felirattal! Szabad kezet kapsz, csupán arra kérünk, hogy figyelj a következőkre:

– fekete-fehérben is jól mutasson

– a grafika ne éljen külön életet a felirattól

– minden felületen jól használható legyen (toll, matrica, póló, stb.)! Haladóbbak bögre mockupot mellékeljenek a munkájuk mellé!

– stílusában illeszkedjen az új OWT logóhoz – de azt ne használd benne

– egy azaz 1 db pályaművel indulhat mindenki (egy 1600×1200 alapra dolgozz moodboard jelleggel)

 

34 megoldás érkezett az egy hetes kiírás alatt, pedig semmilyen tétje nem volt. Nem lehetett semmit nyerni, “csak” tapasztalatot, egy remek saját darabot a portfólióba, a megtudom csinálni érzést és az izgalmat, vajon kié kerül a bögrére.

Először szerettem volna, ha szavazással döntjük el mindannyian, de nem Facebook like-al, hanem rendes szavazással. Sajnos a választott Surveylegend elvérzett a feladaton, így maradt az oktatói döntés.

Az oktatók egyhangúlag döntöttek az első helyről (a részleges szavazás is ugyanezt az eredményt hozta). De mivel szakmailag is meg tudtuk beszélni, ezért előjött pár olyan érdekesség, ami amúgy nem.

“A bátorító közeg mellett nekem főként erről szól az OWT: lendület, felfedezés, világűrvégtelennyi ismeretanyag:) “

Az első hely Hoffman-Komsa Hajnalt illeti, ez vitathatatlan, mert az ő munkája volt a legkiforrottabb. Nekem nagy kedvencem az űr téma, ezért is imádtam – az OWT valamikori első designjába tökéletesen illeszkedett volna.

Az első helyért egy saját logós bögre volt meghirdetve, de Hajnalnak még egy kis meglepetést is tartogatunk, ami a jövő héten realizálódik! :) Gratulálunk!

“Az OWT-t választva én a szakértelem, a támogató hozzáállás, és egy szerethető csapat mellett döntöttem.”

Ha már bögre és ennyi félék vagyunk, akkor az oktatói csapat egy másik kedvence lett Kőrösi Kunigunda munkája, amely egyébként elsőként érkezett be a gyakorlatra, de nagyon egyszerű és szerethető munkáját úgy gondoltuk, hogy mindenképp érdemes lenne megvalósítani. Így Kunigundáé a második hely és szintén egy saját márkás bögre! Gratulálunk!

Mivel az új OWT logó letisztult, így gondoltam én is valami olyasmit szeretnék, bár sokat kellett gondolkodni, de mivel Pixelgyár – OWT így a szívem ezért lett pixeles.

És mivel a Pixelgyár ad helyet, motort, életet az OWT-nek, így Száraz Szilárd munkája mellett sem tudtunk elmenni, mindenképp bögrére vele! Gratulálunk!

Természetesen nem volt könnyű döntés, mert rengeteg remek munka született, a többiek is megérdemlik a bemutatást:

Horváth Ádám munkája
Öcsödy Ádám munkája
Herman Ági munkája
Gyuricza Andrea munkája
Tátrai Andrea munkája
Anett Partl munkája
Czintos Árpád munkája
Kóti Attila munkája
Kovács Beatrix munkája
Bedő Hajni munkája
Szappanos Csaba munkája
Farkas Judit munkája
Gyarmati Péter munkája
Hingyi Éva munkája
Nemes Imola munkája
Latinovics Judit munkája
Kamara Istvánné munkája
Kocsány-Varga Zsuzsi munkája
Kézi Krisztina munkája
Orbán Laura munkája
Milákné Ritter Szilvia munkája
Doktor Petra munkája
Tóth-Horváth Réka munkája
Kun Rita munkája
Simon Róbert munkája
Márk Sarolta munkája
Kazar Szabina munkája
Zsigmond Tímea munkája
Tóth Judit munkája
Tóth-Hermán Anita munkája
Benei Viktória munkája
Címkék:

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
Lassan 20 éve foglalkozom webdesign tervezéssel, több mint 10 éve vagyok vállalkozó. Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként, de ügyféloldalon is. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felület tervezésével foglalkozom. Ezeket az ismereteket és tapasztalatokat gyúrom be a leckéimbe, amelyek egy könyvben sem találhatóak meg :) Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BRÉKING: Egész szeptemberben ajándék digitális rajztáblával várunk 39.900 Ft értékben!EZ ÉRDEKEL!
+ +