Barion Pixel

#iloveowt

2017. szeptember 29. | Tóth Zsuzsanna

# # # #

Mit jelent az #iloveowt hashtag? A tanulóink kezdték alkalmazni, amikor a közös csoportba az eredményeikről posztoltak. Ez lehet egy új saját grafika, weboldal, egy személyes kis sikerpont, hogy “hm, már ezt is tudom” vagy egy hálás bejegyzés, hogy az általunk nyújtott tudás segítségével oda jutott, ahová szeretett volna vagy ahová sosem gondolta.

Az #iloveowt összeköt, egy közös csapatba tartozást jelent, még akkor is, ha személyesen sosem találkozunk – ámbár, rengeteg valós kapcsolat születik itt – munka és baráti egyaránt.

És ha már csapat, akkor szerettem volna, ha mindezt megjelenítjük valahogyan, így született meg ez a gyakorlat, amelynek célja egy kifejező logó megalkotása, amelyből aztán bögre születhet, amit jó kézbe venni, mintha együtt kávéznánk.

Mi volt a feladat?

A feladat: tervezz egy logót, az #iloveowt hashtag felirattal! Szabad kezet kapsz, csupán arra kérünk, hogy figyelj a következőkre:

– fekete-fehérben is jól mutasson

– a grafika ne éljen külön életet a felirattól

– minden felületen jól használható legyen (toll, matrica, póló, stb.)! Haladóbbak bögre mockupot mellékeljenek a munkájuk mellé!

– stílusában illeszkedjen az új OWT logóhoz – de azt ne használd benne

– egy azaz 1 db pályaművel indulhat mindenki (egy 1600×1200 alapra dolgozz moodboard jelleggel)

 

34 megoldás érkezett az egy hetes kiírás alatt, pedig semmilyen tétje nem volt. Nem lehetett semmit nyerni, “csak” tapasztalatot, egy remek saját darabot a portfólióba, a megtudom csinálni érzést és az izgalmat, vajon kié kerül a bögrére.

Először szerettem volna, ha szavazással döntjük el mindannyian, de nem Facebook like-al, hanem rendes szavazással. Sajnos a választott Surveylegend elvérzett a feladaton, így maradt az oktatói döntés.

Az oktatók egyhangúlag döntöttek az első helyről (a részleges szavazás is ugyanezt az eredményt hozta). De mivel szakmailag is meg tudtuk beszélni, ezért előjött pár olyan érdekesség, ami amúgy nem.

“A bátorító közeg mellett nekem főként erről szól az OWT: lendület, felfedezés, világűrvégtelennyi ismeretanyag:) “

Az első hely Hoffman-Komsa Hajnalt illeti, ez vitathatatlan, mert az ő munkája volt a legkiforrottabb. Nekem nagy kedvencem az űr téma, ezért is imádtam – az OWT valamikori első designjába tökéletesen illeszkedett volna.

Az első helyért egy saját logós bögre volt meghirdetve, de Hajnalnak még egy kis meglepetést is tartogatunk, ami a jövő héten realizálódik! :) Gratulálunk!

“Az OWT-t választva én a szakértelem, a támogató hozzáállás, és egy szerethető csapat mellett döntöttem.”

Ha már bögre és ennyi félék vagyunk, akkor az oktatói csapat egy másik kedvence lett Kőrösi Kunigunda munkája, amely egyébként elsőként érkezett be a gyakorlatra, de nagyon egyszerű és szerethető munkáját úgy gondoltuk, hogy mindenképp érdemes lenne megvalósítani. Így Kunigundáé a második hely és szintén egy saját márkás bögre! Gratulálunk!

Mivel az új OWT logó letisztult, így gondoltam én is valami olyasmit szeretnék, bár sokat kellett gondolkodni, de mivel Pixelgyár – OWT így a szívem ezért lett pixeles.

És mivel a Pixelgyár ad helyet, motort, életet az OWT-nek, így Száraz Szilárd munkája mellett sem tudtunk elmenni, mindenképp bögrére vele! Gratulálunk!

Természetesen nem volt könnyű döntés, mert rengeteg remek munka született, a többiek is megérdemlik a bemutatást:

Horváth Ádám munkája

Öcsödy Ádám munkája

Herman Ági munkája

Gyuricza Andrea munkája

Tátrai Andrea munkája

Anett Partl munkája

Czintos Árpád munkája

Kóti Attila munkája

Kovács Beatrix munkája

Bedő Hajni munkája

Szappanos Csaba munkája

Farkas Judit munkája

Gyarmati Péter munkája

Hingyi Éva munkája

Nemes Imola munkája

Latinovics Judit munkája

Kamara Istvánné munkája

Kocsány-Varga Zsuzsi munkája

Kézi Krisztina munkája

Orbán Laura munkája

Milákné Ritter Szilvia munkája

Doktor Petra munkája

Tóth-Horváth Réka munkája

Kun Rita munkája

Simon Róbert munkája

Márk Sarolta munkája

Kazar Szabina munkája

Zsigmond Tímea munkája

Tóth Judit munkája

Tóth-Hermán Anita munkája

Benei Viktória munkája

Iratkozz fel 7 napos ingyenes, alapozó webdesign kurzusunkra!

Kipróbálom
Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Mi az a linkbait?

Mi az a linkbait?

2021. augusztus 30.

Nem clickbait, arról pedig már biztosan hallottál. A linkbait is egyike a webdesign napjainkban kikerülhetetlen édes(?) testvére, a SEO szakzsargonjában nyüzsgő kifejezéseknek. Mint minden valódi terminus technicus, ez is valami valójában közismert, nem túl bonyolult fogalmat ír le, de a saját speciális szemszögéből tálalva, és annak a tükrében értelmezve. Ez magyarán azt jelenti, hogy a […]

Tovább a cikkre