Barion Pixel

Gyűjtögetsz vagy vadászol?

2017. július 07. | Tóth Zsuzsanna

# # # # # # #

Amikor valaki frissen ismerkedik meg a webdesignnal előre borítékolhatóan gyűjtögetővé válik, mint a gyerek a cukorkaboltban, úgy kell még az a szép betűtípus vagy ez a csodás ikon csomag. Ez természetes. Mivel ráadásul irdatlan mennyiségben állnak ezek rendelkezésre, így elég gyorsan megtelik a meghajtó, a külső merevlemez, ki lehet írni lemezre – akinek még vannak ilyen fétisei, hogy meglegyen!

Általában ennyi a sorsuk, hiszen amikor kell, akkor #holalemez #milyennévenisvolt #francbakeresekegymásikat

Ha van a Konmari elvnek gépen alkalmazható verziója – akkor írnom kellene belőle egy könyvet – vagyis nem, de én csak annyi betűtípust, fotót, letölthető miegymást tartok a gépen, amennyi épp a munkámhoz kell, aztán ha olyan, akkor archíválom egy Drive mappában, ha nem, akkor laza csuklómozdulattal elhelyezem a kukában és nyomok egy Kuka ürítése gombot. Így amúgy soha semmi nem megy kárba, ha esetleg befalcol a gép.

Van azonban természetesen néhány olyan csomag, ajánlat, amelyeknek én sem szoktam ellenállni, egy-egy jó ajánlatot levadászom vagy egy olyan fontot használok, amit még nem használtak el a kollégák (értsd nem minden második felirat azzal íródik, mert divatos) – ezek szintén egy-egy Drive mappában várják a sorsukat, hogy amikor kell telepíteni egy pár script fontot, akkor telepítek.

Gyakran kérdezik a tanulók, hogy melyiket érdemes. Leginkább azt, amit használni fogsz! :) Mert ott nem csak kiadás. Én ezeket használtam az elmúlt hetekben.

109 font egy csomagban 18 dollár 

Nem mind ékezetes, de logókhoz, nagy feliratokhoz, olyan munkákhoz, ahol egy kis nőies, romantikus vagy kedves, vidám megjelenés kell, ebbe a csomagba nyúlok. Én azért szeretek fontot a készítőktől vásárolni, mert van kommunikáció. Kiderülhet, hogy mégis van ékezetes verzió – volt már olyan is, hogy a “kedvemért” megcsinálták, plusz költség nélkül. Illetve a csomagok mellé gyakran updatek is érkeznek, egy bold verzió vagy egy kicsit modernizáltabb készlet.

Nyári fontvásárban nemrég 19 dollárért vettem ezt a főleg vintage-retro típusokat tartalmazó csomagot – néhány amúgy már megvolt belőle, de ez előfordul. Nagyon szépszerű töretlenül a vintage, a sok hipermodern design mellett emberközelibbnek tűnnek ezek a múltszázadot idéző feliratok és kopottas színek, textúrák.

Indigo Summer a tökéletes fesztivál betűtípus
Egy nyári eseményhez – illetve annak Facebook, email kommunikációjához vettem ezt a fontot. A csomagokhoz képest nem olcsó a 16 dollár, de egy fesztivál költségvetésébe bele kell férjen, hogy nem Ariallal próbálják bevonzani a népeket. A kiemelt képen lévő rózsás is ebben a csomagban található.

Summer Sale Custom Scene Bundle

Az ilyen “scene varázsló” cuccoknak az a sikere, hogy megspórolják a kimaszkolását ezernyi apró mütyinek, de amúgy magad is csinálhatsz ilyen tematikusan kivágott dolgokat mappaszám, ha nincs jobb dolgod. Gyakorlásnak mindenképp hasznos és nem csak venni lehet ám a Creative Marketen, hanem eladni is… ha annyira rákapnál a dologra. A témánként szétcsoportosított alapanyag remek, ha egy bannert vagy egy fejlécet 1-2 dologgal feldobnál ami utal a partizásra, az irodai munkára vagy a vízfestékkel alkotásra. Az amúgy egyenként ennyibe kerülő csomagokért most extra nagy csomagban 27 dollárt kérnek.

Mandala Creator 

Ez utóbbit a nyári szünet miatt vettem meg, hogy el tudjam látni színezővel az aprónépeket és a nem annyira aprókat. Gyakorlatilag egy egyszerű Illustrator plugin, ami segít mandala formába rendezni pár alakzatot és mehet is a nyomtatóba, nem kell megvenni a 4-5 ezer forintos színezőkönyveket.

Iratkozz fel 7 napos ingyenes, alapozó webdesign kurzusunkra!

Kipróbálom

blog

Üzlet Élet a Zoomon kívül: videokonferencia-körkép

Élet a Zoomon kívül: videokonferencia-körkép

2021. május 04.

Ha másfél éve megkérdezel valakit, milyen alkalmazás a Zoom, jó eséllyel nem tudta volna az illető, vagy esetleg megpróbál tippelni valami képnagyító programra… A koronavírus viszont valamiért pillanatok alatt az egekbe vitte az erős kínai kapcsolatokkal is rendelkező  konferenciaprogram hírnevét, és mára már az óvodások is vele fekszenek-kelnek. Nem volt véletlen a tavaly nagyot futott […]

Tovább a cikkre