Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Segédlet

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30. | Papp Kinga

# # # #

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a célközönség figyelmét. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg ember van, akit teljesen eltántorít a vásárlástól, vagy a szolgáltatás igénybevételétől az, ha nem rendelkezik weboldallal egy vállalkozás.

Tehát mi tesz egy weboldalt jóvá és versenyképessé 2023-ban?

Az első és legfontosabb szempont a felhasználói élmény. 

Egy jó weboldalnak felhasználóbarát felülettel kell rendelkeznie. Az egyszerű navigáció, az áttekinthető struktúra és a könnyen megtalálható információk mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a felhasználók elégedettek legyenek. A reszponzív design is elengedhetetlen, mivel a mobil eszközök használata továbbra is növekszik, és a felhasználók elvárják, hogy egy weboldal bármilyen eszközön egyformán jól működjön, legyen az egy apró telefon, vagy egy mozivászon méretű gamer monitor.

Betöltődött máááár?!

Ugye, hogy sokszor fogtad a fejed, miközben úgy érezted megőszülsz, mire betöltődött egy-egy weboldal? A gyorsaság és a teljesítmény is kulcsfontosságú. A lassú betöltési idő és a hibás működés egyenes út a felhasználók frusztrációjához és elpártolásához. “Nem tölt be? Oké! BEZÁRÁS.“

Egy jó weboldalnak gyors és gördülékeny élményt kell nyújtania. 

Ne becsüld le a vizualitást!

A vizuális vonzerő egyáltalán nem elhanyagolható szempont. Egy jó weboldalnak modern, vonzó és esztétikus kinézettel kell rendelkeznie. A színek, a betűtípusok és a képek kiválasztása mind-mind hozzájárulnak a weboldal megjelenéséhez és az első benyomás kialakításához. Ugyanakkor fontos az egyensúly megtalálása a vizuális elemek és a funkciók között, hogy a weboldal designja ne legyen zavaró, idegesítő, vagy épp “semmilyen”.

Tartalom, tartalom, tartalom!

Egy jó weboldal tartalmilag is kiemelkedő. Az információk világában a friss, releváns és értékes tartalom elengedhetetlen. A weboldalnak hasznos és könnyen érthető információkat kell nyújtania a látogatóknak. A szövegeknek érdekesnek, olvasmányosnak és jól strukturáltnak kell lenniük. Ne akard megírni a weboldaladon a memoárod, és ne is hidd azt, hogy a látogatóid gondolatolvasók, és egyből tudják mire gondolt a költő egy-egy szóból. Találd meg az arany középutat! Legyen a tartalom figyelemfelkeltő, lényegretörő, és ami a legfontosabb: szóljon a célközönségedhez!

Biztonság? Igen, a weboldalon is fontos.

Az internetes biztonság jelentősége fokozódik, ezért egy jó weboldalnak megfelelő védelmi intézkedéseket kell alkalmaznia. SSL-titkosítás, adatvédelem és a felhasználók adatainak biztonságos kezelése mind fontos tényezők a weboldal hitelessége és megbízhatósága szempontjából. 

SEO – ezt meg eszik, vagy isszák?

Végül, de nem utolsó sorban, a weboldal optimalizálása a keresőmotorok számára is elengedhetetlen. A keresőmotor-optimalizálás (SEO) segít abban, hogy a weboldal kiemelkedjen a tömegből és jobb helyezéseket érjen el a keresési eredmények között. Ez magában foglalja a kulcsszavak kiválasztását, a metaadatok használatát, a tartalom optimalizálását és a hivatkozások építését.

Összességében tehát, egy jó weboldal 2023-ban kényelmes és felhasználóbarát felülettel rendelkezik, gyors és megbízható teljesítményt nyújt, vonzó megjelenésű, értékes tartalmat ad, biztonságos, és keresőbarát. A folyamatosan változó digitális környezetben a weboldalaknak alkalmazkodniuk kell az új technológiákhoz és az ügyfelek elvárásaihoz annak érdekében, hogy sikeresek legyenek és hosszú távon versenyképesek maradjanak.

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange