Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Segédlet

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30. | Papp Kinga

# # # #

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a célközönség figyelmét. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg ember van, akit teljesen eltántorít a vásárlástól, vagy a szolgáltatás igénybevételétől az, ha nem rendelkezik weboldallal egy vállalkozás.

Tehát mi tesz egy weboldalt jóvá és versenyképessé 2023-ban?

Az első és legfontosabb szempont a felhasználói élmény. 

Egy jó weboldalnak felhasználóbarát felülettel kell rendelkeznie. Az egyszerű navigáció, az áttekinthető struktúra és a könnyen megtalálható információk mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a felhasználók elégedettek legyenek. A reszponzív design is elengedhetetlen, mivel a mobil eszközök használata továbbra is növekszik, és a felhasználók elvárják, hogy egy weboldal bármilyen eszközön egyformán jól működjön, legyen az egy apró telefon, vagy egy mozivászon méretű gamer monitor.

Betöltődött máááár?!

Ugye, hogy sokszor fogtad a fejed, miközben úgy érezted megőszülsz, mire betöltődött egy-egy weboldal? A gyorsaság és a teljesítmény is kulcsfontosságú. A lassú betöltési idő és a hibás működés egyenes út a felhasználók frusztrációjához és elpártolásához. “Nem tölt be? Oké! BEZÁRÁS.“

Egy jó weboldalnak gyors és gördülékeny élményt kell nyújtania. 

Ne becsüld le a vizualitást!

A vizuális vonzerő egyáltalán nem elhanyagolható szempont. Egy jó weboldalnak modern, vonzó és esztétikus kinézettel kell rendelkeznie. A színek, a betűtípusok és a képek kiválasztása mind-mind hozzájárulnak a weboldal megjelenéséhez és az első benyomás kialakításához. Ugyanakkor fontos az egyensúly megtalálása a vizuális elemek és a funkciók között, hogy a weboldal designja ne legyen zavaró, idegesítő, vagy épp “semmilyen”.

Tartalom, tartalom, tartalom!

Egy jó weboldal tartalmilag is kiemelkedő. Az információk világában a friss, releváns és értékes tartalom elengedhetetlen. A weboldalnak hasznos és könnyen érthető információkat kell nyújtania a látogatóknak. A szövegeknek érdekesnek, olvasmányosnak és jól strukturáltnak kell lenniük. Ne akard megírni a weboldaladon a memoárod, és ne is hidd azt, hogy a látogatóid gondolatolvasók, és egyből tudják mire gondolt a költő egy-egy szóból. Találd meg az arany középutat! Legyen a tartalom figyelemfelkeltő, lényegretörő, és ami a legfontosabb: szóljon a célközönségedhez!

Biztonság? Igen, a weboldalon is fontos.

Az internetes biztonság jelentősége fokozódik, ezért egy jó weboldalnak megfelelő védelmi intézkedéseket kell alkalmaznia. SSL-titkosítás, adatvédelem és a felhasználók adatainak biztonságos kezelése mind fontos tényezők a weboldal hitelessége és megbízhatósága szempontjából. 

SEO – ezt meg eszik, vagy isszák?

Végül, de nem utolsó sorban, a weboldal optimalizálása a keresőmotorok számára is elengedhetetlen. A keresőmotor-optimalizálás (SEO) segít abban, hogy a weboldal kiemelkedjen a tömegből és jobb helyezéseket érjen el a keresési eredmények között. Ez magában foglalja a kulcsszavak kiválasztását, a metaadatok használatát, a tartalom optimalizálását és a hivatkozások építését.

Összességében tehát, egy jó weboldal 2023-ban kényelmes és felhasználóbarát felülettel rendelkezik, gyors és megbízható teljesítményt nyújt, vonzó megjelenésű, értékes tartalmat ad, biztonságos, és keresőbarát. A folyamatosan változó digitális környezetben a weboldalaknak alkalmazkodniuk kell az új technológiákhoz és az ügyfelek elvárásaihoz annak érdekében, hogy sikeresek legyenek és hosszú távon versenyképesek maradjanak.

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Tanulás Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30.

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange