Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

20 követendő Dribbble designer

2012. július 11. | Tóth Zsuzsanna

# # # # # # #

Már tervezem egy ideje, hogy hozok néhány kivonatot a Dribbbleből, mert rengeteg kiváló anyagot lehet kitúrni a világ minden pontján élő tervezőktől. A Dribbble egy designer játszótér – nem véletlenül kosárlabda a jele sem. Zsákolni kell!
Most összeszedtem 20 olyan designert, akinek ha átnézed a munkáit, tuti feltöltődsz kreatív energiával, hogy a nyomukba eredj!

http://dribbble.com/veerlepieters

Veerlet szerintem keveseknek kell bemutatni – közel 10 éve a világ egyik legismertebb webdesign blogját szerzi. A színes, nőies grafikái mellett a CSS az a terület, amelyben sokat tanulhatunk tőle.

http://dribbble.com/sara

A kanadai tervező hölgy igazán kifinomult felületeiről híres. Olyan apró finomságokat alkamaz a design készítés során, amitől az életre kel – textúrák, fény és árnyék, vékony de határozott vonalvezetés jellemzi a munkáit.

http://dribbble.com/stevaker

Steve retro logókban jó nagyon, erőteljes, férfias darabok mind.

http://dribbble.com/colly

Simon Colly sam most jött le a falvédőről. Abszolút univerzális – kiválóan rajzol, nyomdai és webes kiadványokat is készít, 2003 óta tolja

http://dribbble.com/Cocoia

Egy újabb holland versenyző – Apple, HP, Mozilla, T-Mobile, Publicis referenciákkal a zsebében. Az ikonokra és interfacekre specializálódott designer neve fogalom, a munkái pedig etalonok.

http://dribbble.com/TwoFish

Morbid illusztrációk kerülnek ki Jacob kezéből (engem Nyomi szerencsétlen utazásaira emlékeztetnek) – és ugyanezekkel készített honlapok. De azt nem lehet rá mondani, hogy tucatáru.

http://dribbble.com/simplebits

Igazán termékeny alkotó, elsősorban vektorgrafikában, illusztrációkban, figurákban erős.

http://dribbble.com/mattbango

Matt azokat a felületeket tervezi meg, amiket jó esetben észre sem veszünk, csak használunk, mintha mi sem lenne természetesebb. A jó UI ilyen. Infografikák, ikonok, diagramok, kezelőfelületek – szépek, átláthatóak, öröm őket használni. Ha szereted a bonyolult, pepecselős munkát, az UI tervezés neked való!

http://dribbble.com/Beaumontdesign

Ezt a srácot tipográfusnak teremtette az ég. Munkái közt láthatod, hogyan lesz egy fecnire felskiccelt rajzból arculat.

http://dribbble.com/gravual

Nagyon aprólékos grafikákat készít vintage stílusban – azaz a finom részletek mellett az árnyékolás és a színezés is nagyon hangsúlyos elem. Ezek nem olyan munkák, amiket csak úgy gombnyomásra kilökünk a Photoshopból – kézirajz, vektorizálás, színezés, utómunka – mind egyedi tervezésű remekmű.

http://dribbble.com/BillSKenney

Nagyon egyszerű vonalvezetésű arculatok kerülnek ki a keze alól, mégis van egy saját, jól felismerhető stílusa. Tiszta, sallangmentes tervezés.

http://dribbble.com/abduzeedo

Még egy sztár designer. Ki az a Fabio Sasso? Nincs meg? És ha azt mondom Abduzeedo? Photoshop tutorialok garmadája került már ki a keze alól, munkáiban a fény effektek kiemelt helyet kapnak.

http://dribbble.com/Made_By_Thomas

Modern arculatok kerülnek ki ebből a műhelyből – nem lehet nem észrevenni a sok kört, mint szimbólumot – pecsét jellegű, nagyon karakteres emblémák.

http://dribbble.com/jasonwu

Mobil felületek, illetve webes alkalmazások interface tervezése Jason fő profilja. Érdemes megnézni az apró részleteket a munkáin – egy kis fülecske, egy lehelletnyi színátmenet, és border elég ahhoz, hogy aktivitást vigyünk a felületbe, és jelezzük a történést.

http://dribbble.com/ionuss

Kevesen tudják, de Románia design nagyhatalomnak számít a régióban. Bezony! Olcsó áron – még EUR-ban is kiváló minőségű beszállítói rengeteg külföldi ügynökségnek. Ionut Zamfir jó példa erre – fényes, feszes, letisztult felületek a legújabb trendeknek megfelelően. Lehet utánacsinálni!

http://dribbble.com/ReginaCasaleggio

Amikor Regina munkáit látom, már meg tudom mondani mitől más egy csajos, és mitől egy pasis design, úgy hogy sem nem játszik pinkben, sem nem díszítik girlandok. Játékos, színes, hullámos, apró mintás kiegészítői adják a design egyedi arculatát – stílusjegyei bár nem egyediek, de mégsem agyonhasználtak. Sok ötletet lehet meríteni a megoldásaiból!

http://dribbble.com/tjunayed

Ismét UI, de ezúttal a gombok mesterét ismerhetjük meg, de találunk űrlapot, füles dobozt, letöltést jelző csíkot is – apró ötletek szép kivitelezése.

http://dribbble.com/sacha

Szintén gombok, ikonok, és dobozok alkotják a portfóliót – viszonylag sok munkája van, amelyet érdemes követni, és alkalomadtán átnézegetni – mert sok funkció kis helyen is elfér!

http://dribbble.com/blackyeti

Ezt a cseh Blackyeti gyereket a munkái alapján nagyon fiatalnak saccolom – nagyon friss, dinamikus színeket használ, és szerintem a tipográfiát is kiemelten jó érzékkel válogatja össze.

http://dribbble.com/KreativaStudio

Ha már körbelőttem a szomszédokat, a horvát Kreativa Studiot sem akartam kihagyni.

Az itt elsőnek látható Simple Meteo tervük nagyon kellemes a szemnek – egyszerű, és mégis jó használható, informatív alkalmazás designnak tűnik (nem nagyon láttam még nem giccses időjárás appot)

Tehát ők itt 20-an, akiket első körben ajánlok – de a Dribbble összesíti jelenleg a világ tervezőinek legjobbjait – aminek mától én is tagja vagyok Csonka Anita meghívásának köszönhetően:

“Rádkerestem, és láttam h régi motoros vagy remek munkákkal, és már rég a Dribbble-en lenne a helyed. :) ” 

Mostantól itt is (még üresen – ide nem pakolunk fel ám akármit) – http://dribbble.com/zsuzsannadesign

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Tanulás Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30.

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange