Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

25 perc és Paradicsom

2012. július 23. | Tóth Zsuzsanna

# # # # #

Munka, tanulás, gyerekek, háztartás stb. mellett időnként zsonglőrmutatványnak számít az újabb tanulás. Még nem tudod, hogyan lesz minderre időd? Segítek!
Sokszor nagyon nehéz beosztani az időt – bemutatok neked egy általam is használt, és bevált technikát – ha még nem ismered, mert nem csak a tanfolyam anyagának elsajátításában, hanem a későbbiekben, más tevékenységek esetén is hasznos lehet.

A tök egyszerű módszer neve:

Pomodoro technika – amely nem tök, hanem a paradicsom alakú konyhai óráról kapta a nevét – és semmi különösebb trükk nincs benne. Ettől jó.
Órákig rettenetesen nehéz egy dologra koncentrálni – nem is tudunk.
Vajon az átlagos nyolc munkaórából mennyit töltesz valódi munkával? Rengeteg időt töltünk felesleges elfoglaltságokkal még munka, tanulás közben is – és így kevésbé vagyunk hatékonyak.

https://www.facebook.com/pages/Pomodoro-Technique/116500771718311

25 perc egy pomodoro,

azaz egy munkafázis, amikor semmi mással, és csakis azzal foglalatoskodunk, amit kijelöltünk, minden erőfeszítés nélkül. Koncentráld a figyelmed 25 percig – majd iktass be egy kis pihenőt – állj fel a gép mellől, nyújtózz egyet, vagy intézd el a telefonokat.

Egy rövid és velős magyar nyelvű leírást itt találsz róla – http://hiperkocka.hu/blog/2009/05/10/pomodoro-technique.html/

A technika haszna akkor fog igazán megmutatkozni, amikor el kell döntened, hogy egy-egy munka elvégzése mennyi munkaórádat igényli, amelyet enélkül csak saccolni lehet.

A Pomodoro oldalán találsz kinyomtatható ToDo – azaz feladat listát, és egy hasznos könyvet a technikáról bővebben (angol nyelven)

http://www.pomodorotechnique.com/products.html

Bárhol használhatod

Itt akad pár alkalmazás mindenféle rendszerre:
http://gigaom.com/collaboration/9-free-pomodoro-timers/

Mobilra is van természetesen:

Android
iPhone

Egy tipp:

ne akarj túl sok pomodorot megcsinálni egy nap, ha csak 2-3 megy elsőre, akkor is gondold végig, ezt 50-75 perc igazi munkával töltötted. Utána lehet pihenni, jöhet a Paradicsom!

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange