Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Hét UI készlet drótváz készítéséhez

2017. július 28. | Dörnyei Barbara

# # # # #

Amikor a tervező nekifog a munkának, legyen szó akár egy alkalmazás, egy weboldal, vagy más felület megtervezéséről leggyakrabban egy drótváz készítésével indít. Drótvázat lehet akár egy papír ceruza párossal is készíteni, de szerencsére ma már elég sok eszközből válogathatunk. Vannak erre jó kis alkalmazások, de elérhetők már nagyon hasznos UI készletek is. Persze az az igazi, ha mi ássuk bele magunkat a drótváz készítésébe, de előfordul, hogy nincs elég idő, ilyenkor kereshetünk már kész elemeket és dolgozhatunk azzal is. Ebben a posztban hét ilyen készletet mutatok, amikkel sok időt takaríthatsz meg.

 

Kezdjük mindjárt egy reszponzív drótváz készlettel, ami több száz elemet tartalmaz. Desktop, tablet és mobil nézetet készíthetünk vele, Illustrator és Sketch felhasználásával. A készlet nagyon szépen rajzolt, egyszer és jól átlátható munkák készítésére kiválóan alkalmas.

 

A Bones iOS Wireframe Kit, ahogy már a nevéből is kiderül, kifejezetten Apple telefonokhoz készített drótvázkészlet rengeteg, pontosan 120 szerkeszthető felületet tartalmaz, 10 kategóriában és 3 file formátumban. Használhatod Photoshopban, Illustratorban és Sketchben is. Elég jó választék, rengeteg időt spórolhatunk meg vele.

 

A Blueprint készlet nem a szokásos látványvilággal készült, hanem a régi idők kék papíros tervrajzaira emlékeztet. Nagyon egyedi stílus, IPhone 5/5s-re tervezve, ha éppen ilyet keresel és szeretnél valami nem hétköznapi megjelenést, akkor jó választás lehet.

 

A Unit Kit 2, már élénk színekkel készült, több, mint kétszáz kész drótvázat tartalmaz, ehhez már nem kell sokat hozzátenni és kész is a design. A készletet Photoshopban és Sketchben is használhatjuk. A készítők a csomagba tettek 20 mintaoldalt is, hogy a készlet használatát könnyebb legyen megérteni.

 

A Devicy készlet nem drótvázak elemeit tartalmazza, hanem az eszközöket, amikre a drótvázadat felhúzhatod. A készlet vektoros, több, mint 24 mostanában használatos eszközt tartalmaz, négy stílusban, és négy különböző színben.

 

Webwire Starter kit, drótváz és UI tervezéshez. Több, mint száz minta, húsz kategóriában és több, mint ezer elem segít felgyorsítani a munkát. A készlet réteges PSD fájlok formájában, Bootstrap grid alapon elérhető. Stílusa egyszerű és modern, a mai elvárásoknak megfelelően.

 

A végére hagytam ezt a készletet, ami egy kicsit kilóg a sorból, mert kézzel rajzolt stílusban készült, ezzel visszahozva a jegyzetfüzetes érzést, ha éppen erre lenne szükség. Az elemek Illustratorban készültek, így egy jól szerkeszthető, méretezhető készletet kapunk, ami tartalmaz .ai, .eps, .svg file-okat is.

 

 

 

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Tanulás Designer Karrier Kérdezz-Felelek

Designer Karrier Kérdezz-Felelek

2022. január 25.

A múlt hét végén megtartott Kreatív Karriernavigátor nap után nagyon sok kérdés jött hozzánk, ezekre tegnap egy rögtönzött FB Live-ban válaszoltam, illetve fel tudtatok tenni egyéb kapcsolódó kérdéseket is. Kiből lehet designer? Én azt gondolom, hogy nem kell hozzá extra képesség. Nyilván aki tudja magáról, hogy általában nincs szépérzéke, nehezebben fog boldogulni, de már sok […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange