Tervezd meg 2013-at! – Webdesign Tanfolyam

Tervezd meg 2013-at!

2012. december 13. - 19:51 • írta: Tóth Zsuzsanna

Amikor kislány voltam, 2012 olyan távolinak tűnt, hogy rendszeresen használtam ezt a frázist: majd 2012-ben! Úgy gondoltam addigra már nagy és igazán felnőtt leszek, lesz családom, meg házam, meg fontos munkám, kicsit öreg is leszek már, hiszen olyan messze van!

Kicsivel több, mint két hét múlva már 2013 lesz, és valóban a fentiek egy jelentős része teljesült, olyannyira, hogy 2012 volt életem LEGJOBB éve eddig! Hogy mindez önmegvalósító jóslat volt, önszuggeszió, vagy csak simán “véletlen”, igazából mindegy!

Ilyenkor év végén számot vetünk, és megpihenünk kicsit. Ha eléggé pihent vagy már, akkor viszont elkezdheted a készülődést a következő évre! Ne ostoba fogadalmakat tegyél félrészegen – ezeket szinte sosem tartjuk be!

Tervezz hosszú távra!

Sok-sok vágyunk van – kinek mi… Sok kimondatlan, meg nem fogalmazott kívánság, és arra várunk, hogy valaki kiolvassa a kusza gondolatainkból, és hip-hop valóra váltsa.

Ebben az időszakban még inkább hiszünk a csodákban, valahol legbelül a gyermek még most is várja a Mikulást, a Jézuskát, vagy azt a meglepetést, amiről oly régóta gondoljuk, hogy mostmár tényleg megérdemelnénk.

Mindenkinek vannak saját “babonái” – ezek lehetnek olyan apróságok, mint egy szerencsezokni vizsgák előtt, vagy hogy mindig 3x kevered meg a kávédat balra, aztán 3x jobbra, másképp nem esik jól…

Az egyik ilyenem a valóra váltó montázs, amit régen újságokból kivágott képekkel oldottam meg, ma már viszont munkaeszközként használom, és tanítom is – úgy hívják moodboard, azaz hangulat tábla.

Nem én találtam ki, rengeteg szakmában használják – főleg tervezői munkákban. Ha olvastad már a Rakéta program leckéinek Képekről szóló részét, akkor ezzel kapcsolatos feladatot is készíthettél – arculattervezéshez a legjobb: a színek formák gondolatok leképezésére. A leckében az is le van írva hogyan készül egy ilyen – jobbára képeket húzgálsz egymás mellé:

http://www.scribd.com/doc/115670814/Online-Webdesign-Tanfolyam-Alapozo-leckek-3-resz-Kepek

Készíts célkitűző táblát!

A havas téli estékhez jó program egy ilyen moodboard vagyis inkább visionboard készítése, amivel rendet tehetsz a fejedben, konkrétizálhatod a céljaidat, körvonalazhatod a vágyaidat!

Ha jövőre összeházasodsz a kedveseddel, akkor:

Esküvő moodboard

Ha minden vágyad eljutni valahová, akkor tartsd a célt a szemed előtt:

Utazás moodboard

Gyűjtsd össze azokat a képeket, amelyek a leghasonlóbbak ahhoz a képhez, ami a fejedben él a vágyadról!

Ilyen gyűjtemények létrehozásához a Pinterestet ajánlom – nézegess ott is hasonló táblákat, vagy keress bármilyen témában képeket a sajátodhoz!

Készíts belőle háttérképet a számítógépedre, vagy akár ki is nyomtathatod és díszítheted vele a szobád, irodád falát! Így minden nap látod, mi az amiért érdemes elviselni a nehéz napokat is, és motivál, hogy megtaláld a megoldást amivel elérheted!

Ha valakivel közös céljaid vannak, annak ajándéknak is szuper egy szép keretben!

üdv. Zsuzsanna, a Megvalósító

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
10. éve foglalkozom webdesign tervezéssel - Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként (Mcorp Média, Alchimedia Studio, stb.), de ügyféloldalon is pl. Extreme Digital. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig online és offline tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felülettervezésével foglalkozom. Büszke vagyok arra, hogy a saját cégem vezetem, és mindig keresem az új és kreatív jövőmegoldásokat. Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.