Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Segédlet

Szuper ingyenes Photoshop ecsetek

2021. július 25. | Bognár Péter

# # # #

A designer általános jellemzője, hogy folyamatosan bővíti az eszköztárát, új játékszerekből sosem elég – ha az ember a fizikai világban tevékenykedik, a művészellátó nincsen tőle biztonságban, ha a digitális oldalon dolgozik szívesebben, a winchestere telik meg a különböző, innen-onnan letöltött izgalmasnál izgalmasabb eszközökkel. Van, hogy egy konkrét projekthez keresünk olyan eszközt, amivel pont úgy lehetne megcsinálni a tervet, ahogyan az a fejünkben megjelent, de van olyan is, hogy az újonnan beszerzett anyagok adnak ihletet az új alkotásokhoz.

Az ecsetekről mostanában kevés szót ejtettem, pedig a Photoshopos munka egyik legsokoldalúbb eszközéről van szó. Az ecseteket használhatjuk valódi rajzolásra-festésre, csodás karaktert adva a vonalainknak, de használhatjuk képek vagy maszkok “megkapirgálására”, textúrát adva a különböző motívumoknak, de bevethetjük őket pecsételőként is, kész designelemeket dugdosva a kompozíciónk stratégiailag megfelelő pontjaira. 

Összegyűjtöttem egy csokornyi nagyon különböző ecsetet, amik mind más és másféle módon indíthatják be a fantáziádat. 

A Milka fedőnevű designer virágos ecsetei nagyon izgalmas lehetőségeket rejtenek magukban. A csomagban szereplő 15 ecset között találhatsz jobban felismerhető, nagyszirmú virágokat és textúrának alkalmasabb, apróbb szirmú példányokat is. A letöltéshez sajnos meg kell adni egy email-címet.

Az akvarell, vagy iskolásabb nevén vízfesték-technikát mindig is nagyon szerettem, csodás, álomszerű hatást kölcsönöznek a képeknek. Haygrey és McBadshoes csomagjaiban ilyen ecseteket találhatunk. 

Ha már iskolapad, nagyon specifikus érzelmeket tud kiváltani a filctollal színezett képek látványa, ezt a hatást is remekül kiaknázhatod Eilert Janßen ecseteivel.

Ne feledkezzünk meg a pecsételő-jellegű ecsetekről sem, ezek kreatív használatával fantasztikus hatásokat tudunk elérni. 

Itt van mindjárt Liza Giannuri csipkés ecsetcsomagja, ha egy kis rokokós, vagy éppen nagymamás-nosztalgikus hangulatot szeretnél előidézni:

Nadine Pau ecsetjei között rézkarcokat idéző barokkos épületrészletekkel találkozhatunk.

Végezetül pedig egy igazi textúrázó ecsetpakk, amivel a vintage stílusú grafikáinkat tehetjük tökéletessé. (A letöltési link kicsit halvány, szöveges, ha keresed nem olyan nehéz megtalálni).

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange