Színátmenetes felirat Illustratorban, könnyen, gyorsan egyszerűen! – Webdesign Tanfolyam

Színátmenetes felirat Illustratorban, könnyen, gyorsan egyszerűen!

2018. május 18. - 18:59 • írta: Dörnyei Barbara

A színátmenet, vagy gradients az egyik legtrendibb dolog most a webdesignban is, így nem hagyhatjuk ki a feliratokat sem, legyenek azok is színátmenetesek!

Az Illustratorban tényleg néhány lépésben adhatunk egy szín helyett átmenetet is bármilyen szövegnek. Az első lépés tehát, hogy készítsünk a Type tool segítségével egy tetszőleges szöveget, például valahogy így:

 

A következő lépésben állítsuk a kitöltést és a körvonalat is üresre! Ez azért lényeges, mert ha nem tesszük a végeredményben megjelenhet az eredeti szín.

 

Ha ez megvan, jelöljük ki a szöveget a Selection tool segítségével, majd nyissuk meg az Appearance panelt (Window menüben elérhető), majd válasszuk ki a New fill, vagyis új kitöltés opciót.

 

Nincs más dolgunk, mint kiválasztani egy tetszőleges színátmenetet. Ha esetleg nem tetszik az eredmény, vagy változtatni szeretnénk a színeken, a színátmenetet módosíthatjuk a Gradients tool segítségével.

 

Ilyen egyszerű tehát a színátmenetes szöveg készítése, éljenek  a szívárványos feliratok!

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük