Egy érdekes font típus, a symbol font, avagy dingbat – Webdesign Tanfolyam

Egy érdekes font típus, a symbol font, avagy dingbat

2017. augusztus 02. - 13:04 • írta: Dörnyei Barbara

Van a fontok között egy nagyon érdekes típus, mégpedig a symbol fonts, vagy más néven dingbat, ami abban különbözik egy átlagos fontkészlettől, hogy nem betűket, hanem formákat, vagy akár már komolyabb grafikai elemeket tartalmaznak. Jól ismerjük őket, hiszen a szövegszerkesztőkben már az ősidőkben is ott voltak azok a fura “izék” a a font lista végén és nem tudtuk, hogy mire is jó igazán. Egy ilyen készlettel azonban nagyon sok, klassz dolgot lehet készíteni, könnyen feldobhatunk vele bármilyen munkát.

Ebben a posztban néhány ilyen készletet gyűjtöttem össze. Van köztük egyszerűbb, és bonyolultabb is, több különböző stílusban, jó mazsolázgatást!

Az FF routes tervezője egy egész útvonal készítő szettet varázsolt össze. Egyenes utak, csomópontok, elágazások. Nagyon jól jöhet, ha egy útvonalat, vagy egyszerűbb térképet kell készíteni.

 

 

Az FF Care pack, olyan, mintha egy munkavédelmi témában előforduló ikonokat gyűjtöttek volna egy csokorba. Remekül felhasználható tehát olyan témákban, mint a munkavédelem, tűzvédelem, hővédelem stb. Nekem ez most épp kapóra jött egy ilyen munkánál, hogy nem kellett megrajzolnom egyesével azt a néhány ikont, amire szükségem volt.

 

 

A Holiday Font, a különböző ünnepekhez kötődő szimbólumokat, rajzokat tartalmazza, a rajzokon túl szép, cirádás betűkkel készült feliratokat is. Bár leginkább az amerikai ünnepekhez készült, de azért találunk benne olyat, ami felénk is hasznos lehet.

 

 

A Dingbat Cobogó nekem az egyik nagy kedvencem a készletek közül. A nagyon egyedi stílusú fontkészletet a tervező, Guilherme Luigi, építészeti elemek formavilága alapján tervezte meg, és nagyon nagyvonalúan ingyen tett elérhetővé.

 

 

 

Egy magyar tervező, Halmos Levi munkája a Kalocsai Flowers, avagy kalocsai virágos, 67 elemből álló készlet, amit muszáj megmutatnom, nem csak azért mert hazai, hanem azért is mert nagyon szép munka!

 

 

 

Type My Music – vagyis gépelem a zenémet, amivel kottázhatsz is! Zenei témákhoz, kotta készítéshez kiválóan alkalmas, mert minden szükséges jelet, elemet tartalmaz. Ráadásul ingyenes felhasználású, és a használata is nagyon egyszerű.

 

 

 

Végül pedig egy esküvői téma a Vintage Wedding készlet, ami mindent, egészen pontosan 432 darab ikont tartalmaz. Van itt a vőlegénytől elkezdve, az ajándékcsomagokon át, a dekorációkig minden. Mindez egyedi, vintage stílusban.

 

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek. Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.