Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Sikertörténetek: Kreatív online vállalkozás kisgyerek mellett!

2019. július 09. | Tóth Zsuzsanna

# # # # # # #

Andrea története nem az első és nem is az utolsó a tanfolyam történetében, hogy egy tanulónk babaváráskor beiratkozik és mire a kicsi óvodás lesz, addigra saját vállalkozásában dolgozik. Mégis abban egyedi, hogy mindezt ennyira tudatosan csinálta végig, így az eredmény sem maradt el, mára rendszeresek a megbízásai, egyre összetettebb feladatokon dolgozik. Mindezt úgy, hogy nem kell lemondania a családi életéről, sokat lehet a kislányával, a munkája színes, változatos, vállalkozóként annyit keres, amennyit csak akar és boldog, mert az ügyfelei elégedettek, azt csinálja, amit szeret! És ez a legfontosabb!

Mesélj a tanfolyam előtti életedről! Mivel foglalkoztál régebben?

Én marketing szakirányon végeztem közgazdászként és szerettem volna ezen a területen elhelyezkedni, de akkoriban nem volt erre lehetőség Debrecenben. Úgy hozta a sors, hogy könyvelő lettem és a tanfolyam előtt is még ebben a szakmában dolgoztam.

Hogyan jött a pályamódosítás gondolata? Miért döntöttél a webdesign mellett?

Biztosan tudtam, hogy soha nem leszek igazán jó könyvelő, ennek ellenére vágytam a sikerre és tudtam, hogy sokkal többre lehetnék képes valamiben, amit szeretek csinálni. Nagyon szorgalmas típus vagyok, ha munkáról van szó. Gondolkoztam merre tovább, kerestem az utam, amikor szembe jött velem ez a webdesign tanfolyam. Azonnal éreztem, hogy ez lesz az, ami kell nekem.

Garzóné Pálocska Andrea

Mi történt a tanfolyam után? Hogyan kezdtél bele a vállalkozásba?

A tanfolyami idő alatt lettem várandós a kislányommal és ez az állapot megnehezítette a tanulást, hiszen előtte rengeteg időt voltam képes a gép előtt ülni és a feladatokon dolgozni, szorgalmikat készíteni, bármit, csak ezzel foglalkozni, majd a terhesség alatt megfogyatkozott az energia. Az utolsó hetekben, nagy pocakkal lettem kész a vizsgamunkámmal, az első weboldalammal, amit én nem saját részre készítettem, hanem egy barátnőmet szerettem volna támogatni ezzel, aki személyi edzőként dolgozik. A kislányom születése utáni egy évben két közeli ismerősnek is készítettem weboldalt és a vizsgamunkámnak köszönhetően volt egy harmadik felkérésem is, amit még akkor nem tudtam elvállalni. Bő egy év telt el a tanfolyam elvégzése után, amikor úgy éreztem, hogy itt az idő és én most már ezzel szeretnék foglalkozni. Ezután a döntés után egyik pillanatról a másikra a semmiből érkezett az első két igazi ügyfelem. Hamarabb, mint hogy a saját weboldalamat elkészíthettem volna. Ezután már minden jött magától. Saját weboldal, sikeres projektek, újabb és újabb megbízások…

Glamfoot Cosmetics termékcímke, weboldal és webshop készítése
https://glamfoot.hu

Mit tartasz a szabadúszó vállalkozás előnyének? Vannak-e számodra hátrányai?

Előny, hogy saját magamnak dolgozok rugalmas munkaidővel, bárhol, ahol jól esik és olyan feltételekkel, amik nekem és a családomnak megfelelnek. Hátránynak mondható talán, hogy nem igazán tudok leállni, minden pillanatban dogozok és jár az agyam, ha nem a gép előtt ülök, akkor is, DE imádom csinálni! Tulajdonképpen egyáltalán nem érzem munkának ezt.

Mit szeretsz a munkádban a legjobban?

Imádom, hogy változatos, mindig más témával, profillal foglalkozhatom. Hihetetlen jó érzés látni a végeredményt, olvasni az ügyfeleim pozitív visszajelzéseit, ami sokszor még megható is nekem. Szeretem, hogy hálásak és elégedettek a megbízóim, mert pontosan érzik, hogy számukra tökéletes eredményre törekszem és nem adom alább.

Hogyan tudod összeegyeztetni a gyereknevelést, a családot a munkáddal?

Nagyon szerencsés vagyok, mert a férjem és a szüleim maximális támogatását élvezhetem, akik mindenben segítenek. Emellett viszont legtöbbször éjszaka is dolgozom. Annyira bele tudok merülni a munkába és annyira tudom élvezni, hogy észre sem veszem, ahogy telik az idő. Ugyanakkor az a véleményem, hogy ha igazán élvezed, amit csinálsz, akkor nem esik nehezedre megragadni minden adandó alkalmat és pillanatot, hogy dolgozz.

Next Wave Project Kft. komplett arculat tervezése és weboldal elkészítése

Hogyan fogadta a környezeted az új foglalkozásodat?

A környezetemet azt gondolom, hogy kicsit meglepte az új foglalkozásom, de azt érzem, hogy pozitívan fogadták és mindenhonnan csak a dicsérő szavakat kapom, aminek nagyon örülök. Az viszont hozzá tartozik az igazsághoz, hogy én csak akkor tettem ezt publikussá, amikor már ténylegesen el tudtam kezdeni dolgozni ebben a szakmában. A tanulási szakaszban csak egy nagyon szűk kör tudott erről a környezetemben.

Kik az ügyfeleid és miben számíthatnak rád?

Néhány kiegészítő szolgáltatásom mellett, elsősorban kis- és középvállalkozásoknak tervezek arculatot és készítek honlapot. Illetve küldetésemnek érzem, hogy a hozzám hasonlóan gondolkodó nőknek és édesanyáknak segítsem az álomvállalkozásuk elindulását vagy fejlődését a hozzájuk illő online jelenlét megtervezésével és kivitelezésével.

logótervezés Nails by Gal Aniko
Névjegy Nails by Gal Aniko

Van olyan megbízás, téma, ami a szíved csücske és szeretnéd benne kipróbálni magad?

Van, egy közös projekt a nővéremmel. :) Az előkészületek már folyamatban vannak. Illetve nagyon szerettem volna egy kozmetikusnak weboldalt készíteni és nagy örömömre jelenleg épp egy ilyen honlapon dolgozhatom. Ezen kívül szeretnék még egy jó ügyet támogatni egy weboldal elkészítésével… és még van egy szívem csücske projekt, de az egyelőre még titok. Rengeteg lehetőség tárult elém, mióta elkezdtem ezzel foglalkozni, bár az igaz, hogy tudatosan keresem is őket.

Hogyan látod magad és a vállalkozásod 3 év múlva?

A célom, hogy egy stabil lábakon álló kis vállalkozást építsek fel a következő években a férjemmel közösen. Vannak terveim… Folyamatosan figyelem a piacot és az igényeket, amikhez igyekszem alkalmazkodni. Látom, hogy miben tudnék még fejlődni, ezen is folyamatosan dolgoznom kell és ezt meg is teszem.

Weboldal: https://www.yourperfectdesign.hu
Facebook: https://www.facebook.com/yourperfectdesign.hu/
Instagram: https://www.instagram.com/yourperfectdesign.hu/

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange