Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Sikertörténetek: “a helyemen vagyok és azzal foglalkozom, ami igazán nekem való”

2019. július 22. | Tóth Zsuzsanna

# # # # #

Kunigunda története remek példa arra, hogy nem csak webdesignerként lehet hasznosítani a nálunk szerzett tudást, hiszen számos más területen kamatoztatható, hiszen szinte bármibe is kezd az ember, a sikerhez egy arculatra, weboldalra szükséges lesz!
Ő ötvözte a saját tudásával, így egy egészen speciális szolgáltatást hozott létre a personal brandingen belül is, ezzel rögtön igazolva azt, amivel foglalkozik.

Mesélj a tanfolyam előtti életedről! Mivel foglalkoztál régebben?

Nagyon sokáig komoly problémát jelentett nekem, hogy irányba álljak. És nem azért, mert semmi sem mozgatott meg, hanem épp ellenkezőleg: sokminden érdekelt. A “mi leszel, ha nagy leszel?” c. kérdés nem csak hogy megválaszolhatatlan volt, hanem egyre nagyobb stresszt jelentett számomra a külső nyomás, hogy választanom kéne már valamit, dönteni valami mellett – a többi helyett. Az áttörést az hozta, amikor elkezdtem igazán magamra figyelni ahelyett, hogy mások mit tartanak jónak vagy nem annyira jónak, mások miben sikeresek és hogyan élnek. És a saját magam kísérleti alanya lettem.
Nagysokára egy főiskolára is beiratkoztam végre, és közben egy kis social média ügynökség csodacsapatának tagjává váltam. Aztán az iskola végén azt javasolták, hogy ne az identitásról akarjak szakdolgozatot írni a PR-szóvivői szakirányon. (: Így találtam rá helyette az oda sokkal relevánsabb personal branding témakörére, ami a legközelebb állt ahhoz, hogy egy “én” hogyan épül fel, és hogyan működik ill. nyilvánul meg a különböző helyzetekben, az intra- és interperszonális vetületeiben. Teljesen beleszerettem a personal brandingben rejlő lehetőségekbe. Mondhatjuk tehát, hogy nekem is a saját problémám lett végül a megoldásom kulcsa. 

Hogyan jött a pályamódosítás gondolata? Miért döntöttél a webdesign mellett?

Mindig imádtam rajzolni, igényem és érzékem van a szépre is a jó mellett, és kitaláltam, hogy a kommunikációs ill. elméleti tudásomat a personal branding vonatkozásában szívesen egészíteném ki a gyakorlati megvalósításhoz szükséges szkillekkel – így tehát az arculattervezéssel és a webdizájnnal, weboldal készítéssel. Annak érdekében, hogy képessé váljak létrehozni valamit egyedül is, anélkül, hogy mások munkájára lennék utalva. Ezért az államvizsgázás, majd a kislányom megszületése után, amikor ő kb. 1 éves volt már, beiratkoztam a Pixelgyár 1 éves Prémium tanfolyamára. Nem volt kérdés, hogy ezt a képzést válasszam-e, pedig én aztán elég alaposan mérlegelem a prókat és a kontrákat. 

Mi történt a tanfolyam után? Hogyan kezdtél bele a vállalkozásba?

Az volt a tervem, hogy majd ha a kislányom ovis lesz, elkezdem szépen lassan felépíteni a vállalkozásomat. Igenám, de közbeszólt egy elég mély érzelmi válság, ami az életem minden területét érintette – és egyszercsak választanom kellett, hogy a következő hónaptól alkalmazottként fogok-e dolgozni valahol, vagy egyéni vállalkozóként saját magamnál. Magamat választottam. Újra. És elképesztően hálás vagyok magamnak a bátorságomért, mivel számomra sokkkkkal biztonságosabb lett volna a havi fix fizetés mellett dönteni. De akkor már tudtam, hogy a biztonság-érzésem léte vagy hiánya elsősorban belülről fakad és nem a körülményeken múlik, és ha most elmennék alkalmazottként dolgozni egy “normális” munkahelyre, csak a saját felelősségem vállalása alól bújnék ki. Így aztán vettem egy naaaagy levegőőőt, és… kifújtam. :D 

Mit tartasz a szabadúszó vállalkozás előnyének? Vannak-e számodra hátrányai?

A legnagyobb előnye ennek az életformának számomra egyértelműen a rugalmasság. Anyaként ez még inkább fontossá vált számomra. El sem tudom képzelni, hogyan tudnék felszabadultan létezni a gyerekemmel másképp a jelenlegi élethelyzetünkben. (Micsodaa? Hányt? Be is lázasodott? Oké, megyek!)

A hátrányát indulás előtt éreztem, hiszen a havi 50-et katás vállalkozóként fixen fizetem én is, és elég sokat tépelődtem amiatt, hogy “mi lesz, ha…” blablabla. Nekem kellett egy(-két-három) paradigmaváltás ahhoz, hogy az alkalmazotti létezésből a szabadúszásra válthassak. És úgy látom, ezzel nem vagyok egyedül. (: VISZONT szerintem ez az egész valójában nem is hátrány, hanem egy lehetőség a szintlépésre, a minőségi változásra. Egy igazi kihívás. 

Mit szeretsz a munkádban a legjobban?

Azt, hogy a képességeimmel és az értékrendemmel összhangban, magammal és másokkal kapcsolódva dolgozhatok, örömmel. Megélhetem közben a teremtő képességemet is, szabadon. Igyekszem az örök kezdők szellemével működni, ami egészen könnyű is, hiszen mindig van mit tanulni, minden projekt más egy kicsit, és mindig új és csoda embereket ismerhetek meg – akiknek ráadásul segítségükre lehetek abban, hogy ők maguk is kibontakozhassanak a saját tevékenységükben, amivel ők is segítik valahogy mások életét. Csúcs, nemigaz?!

Hogyan tudod összeegyeztetni a gyereknevelést, a családot a munkáddal?

Eleinte nehéznek éreztem, alig mertem elvállalni egy-egy megbízást, hiszen minden olyan képlékeny volt, és sosem tudhattam, mikor borul minden és mikor kell átszerveznem a következő napjaimat a kislányom legújabb bölcsis kórsága miatt… de ahogy oldódtak az érzelmi alapú blokkjaim, egyre több és több lehetőség nyílt meg előttem, és egyre kevésbé stresszeltem. Most is minden ugyanolyan képlékeny, és így is mindennap zsonglőrködöm a rendelkezésre álló 1440 perccel, de pl. számomra elképesztő tapasztalás az, hogy ha a helyemen vagyok és azzal foglalkozom, ami igazán nekem való, sokkal energikusabb vagyok, és ezáltal produktívabb is. És vígan játszóterezhetek este 8-ig is, anélkül, hogy homokozás vagy hintázás közben az pörögne a fejemben, hogy mi mindent kell(ene) még megcsinálnom. Jó, ebben mondjuk a meditációs praxis is sokat segít.

Hogyan fogadta a környezeted az új foglalkozásodat?

Azon a körön elég gyorsan átestünk, hogy “ebből nem lehet megélni”. Volt aki nem értette, hogy mi is ez a “gombnyomogatás”. Nagy meglepetés volt egyeseknek az is, amikor ráadásul egyéni vállalkozóvá váltam. De végig tudatosan kerestem – és kaptam – sok támogatást is (a Pixelgyár oktatói egyébként ebben is fantasztikusak, itt is szeretném kifejezni a hálámat felétek!), és hát az önmagamba vetett bizalmam nélkül sem lennék ma itt. Összességében azt mondhatom, hogy soha korábban nem voltam olyan jól, mint most. Pedig soha korábban nem voltam ilyen izgi helyzetben, mint most. Úgy érzem, a korábbi komfortzónám elférne a két markomban. 

 

Kik az ügyfeleid és miben számíthatnak rád?

Azok fordulnak hozzám, akik igénylik, hogy a saját vállalkozásukban teljes integritással jelen lehessenek, akik számára fontos a holisztikus megközelítés és a tudatosság az üzletben is, akik a munkájukban is szeretnének önazonosak lenni. Azok, akik készen állnak a változásra, és tesznek is érte. Azok, akikkel tudunk együtt-működni, nem csak egymásnak dolgozni. Lehetnek kezdő egyéni vállalkozók vagy olyanok is, akik már vállalkoznak egy ideje, de minőségibb működésre vágynak.

Két profilom van, valójában. Az egyik a personal branding, és ennek részeként a koncepció letisztázása és a stratégia felépítése mellett, illetve a kommunikációs feladatok mellett foglalkozom logó- és arculattervezéssel, webdizájnnal és weboldal készítéssel.

A másik profilom pedig egy energiagyógyászati módszer, amit csak azért említek meg itt is, mert több esetben bizonyult már hasznosnak, hogy ötvöztük a branding munkafolyamataival.

Van olyan megbízás, téma, amivel a szíved csücske és szeretnéd benne kipróbálni magad?

“Love (personal) brandek” építésében szeretek közreműködni. (: Különösen környezetbarát, ember- és állatbarát lovebrandek építésében. <3 Örömmel jelenthetem, hogy eddig minden munkám ilyen volt, és ezután is csak ilyen szerelem-projekteket szeretnék vállalni.


Hogyan látod magad és a vállalkozásod 3 év múlva?

Hm-hm. 2022. július 22-én egy csudálatos pénteki nap lesz. Túlvagyunk az iskolaválasztási izgalmakon, kipihenten és tettrekészen ébredek, sok dolgom lesz ma, mert este utazunk és még be kell pakolnom. Elhörpölök egy zabtejes kávét, és még egyszer utoljára ellenőrzöm, hogy minden előre beállított automatizmus rendben van-e, és tutira működik-e a jelentkezési form az őszi workshopra. Közben csörög a telefon: valaki ajánlott engem, időpontot szeretne kérni egy konzultációra. Javaslom, hogy először beszélgessünk egy kicsit arról, hogy neki mire lenne szüksége, és én mit tudok nyújtani, hogy eldönthessük, valóban érdemes-e találkoznunk. De csak ha nem gond, hogy most pont nem leszek elérhető x ideig. Áh, nem gond, megvár. Addig legalább lesz ideje megnézni azt az anyagot, amit olvasásra ajánlok neki. <3 

Kunido Branding
web facebook instagram pinterest

Theta Tree
facebook instagram web

 

 

Több sikertörténet is elolvasnál?
Kata fél év után vállalkozásba kezdett! És milyen jól tette!
Andrea kisbaba mellett indította be az online vállalkozását!

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange