Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Röviden a Facebook pixelről

2017. november 10. | Dörnyei Barbara

# # # #

A Facebook hirdetési rendszere sokak számára tűnik nagyon bonyolultnak és zűrzavarosnak. Én néhány éve használtam először ezt a lehetőséget és bizony azóta, a hirdetési rendszer sokkal komplexebb és bonyolultabb lett, ugyanakkor talán éppen ezért tudunk vele sokkal hatékonyabban hirdetni, és költségben még mindig az egyik legkedvezőbb mód a FB hirdetés, persze csak, ha okosan használjuk. Ahhoz, hogy igazán hatékonyak lehessünk, érdemes munkára fogni a Facebook pixelt, ami egy nagyon hasznos kis dolog, a sikeres kampányhoz nélkülözhetetlen.

A Facebook pixel nem más, mint egy kód, vagyis kódtöredék, amit elhelyezhetsz a weboldaladon és aminek segítségével nagyon sok hasznos információhoz juthatsz. A pixel, Cookiek (vagy magyarul Sütik) elhelyezésével követi a felhasználók tevékenységeit az oldalon. A Facebook pixel 2015 óta érhető el a jelenlegi formájában, ami azért fontos, mert míg korábban a különböző tevékenységekhez külön pixelekre volt szükség, ma már egyetlen pixel elegendő mindenhez.

Mire való pontosan a Facebook pixel?

  • Mérheted vele a Facebook hirdetések konverzióját
  • Saját célközönséget határozhatsz meg vele a hirdetéseidhez
  • Célzottan hirdethetsz vele, azoknak, akik már jártak az oldaladon

Összességében egy nagyon hasznos dolog, ami segít abban, hogy a hirdetésre költött pénzt a lehető legjobban tudjuk elkölteni és ne csak ablakon kidobott pénz legyen.

Hol találom a Facebook pixelt?

Az Ads manager megnyitása után a bal felső sarokban lévő menügombra (a három kis vonalka) kattintva a Measure and report menüpont alatt válaszd ki az Events Manager, Pixels menüpontot.

A pixel oldalra érkezve, alul a csinos zöld gomb megnyomásával kérhetjük a pixelünket.

A következő oldalon kiválaszthatjuk, hogyan szeretnénk a pixelt elhelyezni az oldalunkon. Én most azt a lehetőséget választottam, hogy magam illesztem be az oldalba a kódot, de van lehetőség valamilyen Tag manager használatára és arra is, hogy egy e-mailben elküdjük az egészet a fejlesztőnk számára. A következő lépés a pixel beillesztése a weboldalba, itt a megadott lépéseket kell követni és a kódot az oldal header részébe másolni. Ezt követően tudjuk finomítani, hogy milyen eseményeket (events) is szeretnénk követni.  Az események kódjait szintén helyezzük el a weboldalunkon a megfelelő helyre, ahogy ezt le is írják minden eseményél. Ha ezzel is megvagyunk lépjünk tovább.

 

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a pixelünk működik. Töltsük le a Facebook pixel helper bővítményt, majd látogassuk meg az oldalt, ahová installáltuk a pixelt. Ha a bővítmény megtalálja a pixelt, akkor az ikonja </> kék lesz és egy felugró ablakban láthatjuk, hány pixelt talált az oldalon, és, hogy jó működnek-e.

Végül még egy hasznos dolog, a pixel az accounthoz kötődik és nem a különböző kampányokhoz, érdemes tehát ennek megfelelően elnevezni.

A Facebook részletes útmutatóját a Facebook pixelről pedig ITT tudod elolvasni.

 

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Tanulás Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30.

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange