Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Röviden a Facebook pixelről

2017. november 10. | Dörnyei Barbara

# # # #

A Facebook hirdetési rendszere sokak számára tűnik nagyon bonyolultnak és zűrzavarosnak. Én néhány éve használtam először ezt a lehetőséget és bizony azóta, a hirdetési rendszer sokkal komplexebb és bonyolultabb lett, ugyanakkor talán éppen ezért tudunk vele sokkal hatékonyabban hirdetni, és költségben még mindig az egyik legkedvezőbb mód a FB hirdetés, persze csak, ha okosan használjuk. Ahhoz, hogy igazán hatékonyak lehessünk, érdemes munkára fogni a Facebook pixelt, ami egy nagyon hasznos kis dolog, a sikeres kampányhoz nélkülözhetetlen.

A Facebook pixel nem más, mint egy kód, vagyis kódtöredék, amit elhelyezhetsz a weboldaladon és aminek segítségével nagyon sok hasznos információhoz juthatsz. A pixel, Cookiek (vagy magyarul Sütik) elhelyezésével követi a felhasználók tevékenységeit az oldalon. A Facebook pixel 2015 óta érhető el a jelenlegi formájában, ami azért fontos, mert míg korábban a különböző tevékenységekhez külön pixelekre volt szükség, ma már egyetlen pixel elegendő mindenhez.

Mire való pontosan a Facebook pixel?

  • Mérheted vele a Facebook hirdetések konverzióját
  • Saját célközönséget határozhatsz meg vele a hirdetéseidhez
  • Célzottan hirdethetsz vele, azoknak, akik már jártak az oldaladon

Összességében egy nagyon hasznos dolog, ami segít abban, hogy a hirdetésre költött pénzt a lehető legjobban tudjuk elkölteni és ne csak ablakon kidobott pénz legyen.

Hol találom a Facebook pixelt?

Az Ads manager megnyitása után a bal felső sarokban lévő menügombra (a három kis vonalka) kattintva a Measure and report menüpont alatt válaszd ki az Events Manager, Pixels menüpontot.

A pixel oldalra érkezve, alul a csinos zöld gomb megnyomásával kérhetjük a pixelünket.

A következő oldalon kiválaszthatjuk, hogyan szeretnénk a pixelt elhelyezni az oldalunkon. Én most azt a lehetőséget választottam, hogy magam illesztem be az oldalba a kódot, de van lehetőség valamilyen Tag manager használatára és arra is, hogy egy e-mailben elküdjük az egészet a fejlesztőnk számára. A következő lépés a pixel beillesztése a weboldalba, itt a megadott lépéseket kell követni és a kódot az oldal header részébe másolni. Ezt követően tudjuk finomítani, hogy milyen eseményeket (events) is szeretnénk követni.  Az események kódjait szintén helyezzük el a weboldalunkon a megfelelő helyre, ahogy ezt le is írják minden eseményél. Ha ezzel is megvagyunk lépjünk tovább.

 

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a pixelünk működik. Töltsük le a Facebook pixel helper bővítményt, majd látogassuk meg az oldalt, ahová installáltuk a pixelt. Ha a bővítmény megtalálja a pixelt, akkor az ikonja </> kék lesz és egy felugró ablakban láthatjuk, hány pixelt talált az oldalon, és, hogy jó működnek-e.

Végül még egy hasznos dolog, a pixel az accounthoz kötődik és nem a különböző kampányokhoz, érdemes tehát ennek megfelelően elnevezni.

A Facebook részletes útmutatóját a Facebook pixelről pedig ITT tudod elolvasni.

 

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Tanulás Designer Karrier Kérdezz-Felelek

Designer Karrier Kérdezz-Felelek

2022. január 25.

A múlt hét végén megtartott Kreatív Karriernavigátor nap után nagyon sok kérdés jött hozzánk, ezekre tegnap egy rögtönzött FB Live-ban válaszoltam, illetve fel tudtatok tenni egyéb kapcsolódó kérdéseket is. Kiből lehet designer? Én azt gondolom, hogy nem kell hozzá extra képesség. Nyilván aki tudja magáról, hogy általában nincs szépérzéke, nehezebben fog boldogulni, de már sok […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange