Rajzolj szörnyeket Affinity Designerrel! – Webdesign Tanfolyam

Rajzolj szörnyeket Affinity Designerrel!

2018. november 09. - 14:11 • írta: Tóth Zsuzsanna

Miért pont szörnyeket? Mert egy szörnyre nem lehet azt mondani, hogy nézd a szörnyek ilyenek, a te szörnyed nem ilyen, akkor elrontottad! A szörnyek remek gyakorlási alanyok, mert senkit nem zavar, ha kicsit nagyobb a lába, lóg a keze, vagy akár öt szeme van, így ha nem is egészen olyan lesz a végeredmény, mint a videóban.

Komolyra fordítva, készítettem nektek egy ilyen gyakorló feladatot – legfőképp azoknak, akik most ismerkednek a vektorgrafikával – de ha még sosem csináltál hasonlót, akkor is megpróbálhatod. Ha nem sikerül, akkor érdemes a Bézik tanfolyam első 3 leckéje után újra megpróbálni!

Az Affinity Designer 10 napos próbaverziója innen tölthető le, a programot magát, ha megtetszik innen tudod megvenni egyszeri díjért.
Rögtön felmerül a kérdés, hogy Adobe Illustratorral elkészíthető-e a feladat? Természetesen!

HOGYAN ÉRDEMES EZEKBŐL A VIDEÓKBÓL TANULNI?

  1. Szépen végignézed a videót, hogy mi történik, miből mi lesz a végeredmény. Egyelőre addig nem kezded el, mert csak idegesen követni akarnád a lépéseket, anélkül, hogy tudnád, hogy mit is csinálsz!
  2. Ha megnézted a videót, akár 2x is, utána nézed és csinálod is! Ha elvesztetted a fonalat, akkor állítsd meg, tekerj vissza, vagy még jobb, ha Pause gombbal megállítod és jobbra-balra nyilakkal lépteted a kérdéses pontokat.
  3. A videók egymásra épülnek, tehát ha valamit az egyikben már megmutattam, akkor nem fogom elmagyarázni a másikban, max. odaírom, hogy gyakorold az előzőben, ha még nem megy. Szerencsére a videó nagyon türelmes tanár, ezerszer is ugyanolyan szépen elmutogatja neked!

Majd egy órás ez az anyag, úgyhogy 3 videóra, azaz három jól elkülönülő részre osztottam fel, hogy ne egyben kelljen megbírkóznod velük. Az első rész a legalaposabb, vagyis az első szörny megrajzolása.

Ha menet közben valamit változtatnál, nem három szemet akarsz csak kettőt, inkább piros szörnyet, mint lilát… tedd meg! Ez a te tanulásod, ez csak egy útmutató!

Jó tanulást és szörnyalkotást kívánok!

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
10. éve foglalkozom webdesign tervezéssel - Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként (Mcorp Média, Alchimedia Studio, stb.), de ügyféloldalon is pl. Extreme Digital. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig online és offline tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felülettervezésével foglalkozom. Büszke vagyok arra, hogy a saját cégem vezetem, és mindig keresem az új és kreatív jövőmegoldásokat. Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük