Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Segédletek

Rajzolj szörnyeket Affinity Designerrel!

2018. november 09. | Tóth Zsuzsanna

# # # #

Miért pont szörnyeket? Mert egy szörnyre nem lehet azt mondani, hogy nézd a szörnyek ilyenek, a te szörnyed nem ilyen, akkor elrontottad! A szörnyek remek gyakorlási alanyok, mert senkit nem zavar, ha kicsit nagyobb a lába, lóg a keze, vagy akár öt szeme van, így ha nem is egészen olyan lesz a végeredmény, mint a videóban.

Komolyra fordítva, készítettem nektek egy ilyen gyakorló feladatot – legfőképp azoknak, akik most ismerkednek a vektorgrafikával – de ha még sosem csináltál hasonlót, akkor is megpróbálhatod. Ha nem sikerül, akkor érdemes a Bézik tanfolyam első 3 leckéje után újra megpróbálni!

Az Affinity Designer 10 napos próbaverziója innen tölthető le, a programot magát, ha megtetszik innen tudod megvenni egyszeri díjért.
Rögtön felmerül a kérdés, hogy Adobe Illustratorral elkészíthető-e a feladat? Természetesen!

HOGYAN ÉRDEMES EZEKBŐL A VIDEÓKBÓL TANULNI?

  1. Szépen végignézed a videót, hogy mi történik, miből mi lesz a végeredmény. Egyelőre addig nem kezded el, mert csak idegesen követni akarnád a lépéseket, anélkül, hogy tudnád, hogy mit is csinálsz!
  2. Ha megnézted a videót, akár 2x is, utána nézed és csinálod is! Ha elvesztetted a fonalat, akkor állítsd meg, tekerj vissza, vagy még jobb, ha Pause gombbal megállítod és jobbra-balra nyilakkal lépteted a kérdéses pontokat.
  3. A videók egymásra épülnek, tehát ha valamit az egyikben már megmutattam, akkor nem fogom elmagyarázni a másikban, max. odaírom, hogy gyakorold az előzőben, ha még nem megy. Szerencsére a videó nagyon türelmes tanár, ezerszer is ugyanolyan szépen elmutogatja neked!

Majd egy órás ez az anyag, úgyhogy 3 videóra, azaz három jól elkülönülő részre osztottam fel, hogy ne egyben kelljen megbírkóznod velük. Az első rész a legalaposabb, vagyis az első szörny megrajzolása.

Ha menet közben valamit változtatnál, nem három szemet akarsz csak kettőt, inkább piros szörnyet, mint lilát… tedd meg! Ez a te tanulásod, ez csak egy útmutató!

Jó tanulást és szörnyalkotást kívánok!

Iratkozz fel 7 napos ingyenes, alapozó webdesign kurzusunkra!

Kipróbálom

blog

Üzlet Mi kell egy webdesign vállalkozáshoz beindításához?

Mi kell egy webdesign vállalkozáshoz beindításához?

2020. szeptember 04.

Te! Azaz a tudásod. Ez a legfőbb összetevő. De ennyi korántsem elég. Láttam már sok olyan tényleg ügyes és tehetséges grafikust, designert vagy fejlesztőt, aki hiába volt szakmailag kimagasló, a vállalkozás dolog nem ment neki. Vállalkozni ma egy jó negyedórás online űrlap kitöltését jelenti a Webes ügysegéd oldalán egy ügyfélkapus hozzáféréssel. Tádám! Kész a KATA-s vállalkozás. […]

Tovább a cikkre