Photoshop! Vissza! – Webdesign Tanfolyam

Photoshop! Vissza!

2014. július 12. - 21:29 • írta: Tóth Zsuzsanna • 12 hozzászólás

Két olyan alapkérdést vések fel most ide, amelyekre rendszeresen kell válaszolnom:

1. Hogyan lehet újratelepítés nélkül megszabadulni a nyelvi verziótól és angolul használni?

Aki az elmúlt hónapokban telepített Photoshopot a Creative Cloudon keresztül, az gyakran tapasztalhatta azt, hogy akarata ellenére a program magyar nyelven került fel. Miért baj ez? Alapvetően nem gond, hiszen sok dolog egyszerűbb, ha az emberhez az anyanyelvén szólnak, de jelen esetben nagyon nehéz pl. angol nyelvű segédleteket összevetni a programmal. A magyar fordítás sok szempontból pontatlan, nevezhetjük akár bénának is, de a fordításnál sokkal zavaróbb, hogy egyes műveleteket a magyar verzióban más sorrendben tették bele.

3 egyszerű lépés az egész és megszabadulunk a zavaró ferdítésektől:

 • zárd be a Photoshopot, ha nyitva van.
 • keresd meg a gépeden a következő mappát –

WINDOWS
C: > Programs > Adobe > Adobe Photoshop CC > Locales > hu_Hu > Support Files

MAC
C: > Programs (x86) > Adobe > Adobe Photoshop CC > Locales > hu_Hu> Support Files

 • a tw10428.dat fájl nevezd át tw10428.bak (ha elkezd magyarázni a gép, hogy használhatatlan lesz a fájl, nem baj, ez a cél)

Indítsd újra és láss csodát, angolul beszél!

pcc

2. probléma – Segítség! Elállítottam valamit és így meg így viselkedik a Photoshop! Mit tegyek?

Ez is nagyon gyakran előfordul, még véletlenül is lenyomhatsz billentyűkombinációkat, amiktől egyes funkciók másképp viselkednek! Ha nem tudod visszavonni, és végképp nem leled a problémát, jobb ha vissza mész a start vonalra! Azaz visszaállítod a Photoshopot a gyári beállításaira és akkor úgy kell viselkednie, ahogy a nagykönyvben (Súgóban) meg van írva!

Itt két lépésben tudod orvosolni a problémát:

 • zárd be a Photoshopot, ha nyitva van, majd indítsd újra
 • miközben bootol a következő billentyűkombinációkat nyomd le

WINDOWS – Alt+Control+Shift

MAC – Option+Command+Shift

Megnyitva már a gyári beállítások lesznek érvényben, mintha most telepítetted volna!

Címkék:

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
Lassan 20 éve foglalkozom webdesign tervezéssel, több mint 10 éve vagyok vállalkozó. Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként, de ügyféloldalon is. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felület tervezésével foglalkozom. Ezeket az ismereteket és tapasztalatokat gyúrom be a leckéimbe, amelyek egy könyvben sem találhatóak meg :) Munkáimból: http://awebdesigner.hu

12 hozzászólás a(z) “Photoshop! Vissza!” bejegyzéshez

 1. Sziasztok!

  Ha átállítom angolra, de megbánom, visszafele is működik a dolog? Tehát a .bak-ot visszaírom .dat-ra. Akkor magyar lesz újra vagy ha egyszer angolra állítom, akkor marad is úgy?

 2. Az Adobe Illustrator cc2017 angolosítása:

  (D:) meghajtó > setup > x64 > products > ILST > adobeillustrator21en_US fájlt átmásolni az asztalra és kicsomagolni.

  Kicsomagolt fájl > Application > Cool extras > en_US mappát bemásolni a (C:) meghajtó > programfiles > adobe illustartor cc2017 > Hasznos extrák mappába és a hu_HU-t kitörölni.

  Kicsomagolt fájl > Application > Presets > en_US mappát bemásolni a (C:) meghajtó > programfiles > adobe illustartor cc2017 > Készletek mappa és hu_HU-t kitörölni.

  Kicsomagolt fájl > Application > Support files > Contents > Windows > en_US mappát bemásolni a (C:) meghajtó > programfiles > adobe illustartor cc2017 > Support files > Contents > Windows mappába és a hu_HU-t kitörölni.

  Kicsomagolt fájl > Application > Support files > Required > New document profiles > en_US mappát bemásolni a (C:) meghajtó > programfiles > adobe illustartor cc2017 > Support files > Required > New document profiles és a hu_HU-t kitörölni.

  Kicsomagolt fájl > Application > Support files > Required > Resources > en_US mappát bemásolni a (C:) meghajtó > programfiles > adobe illustartor cc2017 > Support files > Required > Resources mappába és a magyar hu_HU-t kitörölni.

  Elindítod az Illustratort és minden angol!!

 3. Ha tökéletesen angol nyelvű változatot szeretne valaki, akkor a telepítő
  1.setupx64productsPHSP mappáján belül keresse ki a kívánt nyelvet
  (ha angol, akkor a “AdobePhotoshop17-en_US_x64.zip” és ezen belül a 16/Locales mappa tartalmát másolja át a Photoshop
  telepítő mappa Locales mappájába (ott alapból hu_HU lesz csak).
  Ha ezután indítjuk el a PS-t, akkor Beállítások/Felhasználói felületnél választható lesz az angol UI language
  és restart után teljesen angol nyelvű PS fogad minket.

 4. Segítséééég! Installáltam a photoshopot. Sajnos magyar nyelven van minden. Telepítés előtt nem kérdezett rá, hogy milyen nyelven telepítsem. Pedig az angol nyelvű ADOBE oldalon töltöttem ki a regisztrációs adatokat. Követtem az 1. lecke utasításait ilyen esetekre és eljutottam a hu_HU után a Support Files -hoz. Sajnos a lecke szövegében nem jelenik meg, hogy amikor idejutunk, akkor mit is csináljunk. De a hozzászólásokból sejtettem, hogy ki kell törölni. Kitöröltem és meg akartam nyitni a photoshopot, de ez a kiírás jelent meg: “Some of the application components are missing from the Application Directory. Please reinstall the application”. Ha a Lomtárból visszahelyezem a kitörölt Support Files mappát, akkor ujra megnyílik és működik, persze megint magyarul. Mit tegyek? Próbáljam meg az elöttem 2017 jan. 5.én hozzászóló Molnár Imre módszerét?

  • Az előbb nem vettem észre a szövegben, hogy ez az átnevezés Windowson is működik. Azt hittem csak MAC -re vonatkozik. Már megcsináltam és működik a “magyarítás”.
   Elnézést hogy ily hirtelen “tollat (egeret) ragadtam”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNDÉK: Most egyösszegű befizetés esetén Wacom digitális rajztáblával ajándékozunk meg, 39.900 Ft értékben!EZ ÉRDEKEL!
+ +