Mit érdemes olvasnod webdesign témában? – Webdesign Tanfolyam

Mit érdemes olvasnod webdesign témában?

2017. augusztus 11. - 07:59 • írta: Dörnyei Barbara • 1 hozzászólás

Olvasni még az uborkaszezon alatt is lehet, utazás közben, vagy még akár a strandon is. Szerencsére vannak nagyon jó online magazinok és blogok amiket érdemes követni, sajnos azonban a magyar nyelvű kínálat még mindig elég szűkös, ezért én is jobbára külföldi írásokat olvasok. Ez persze csak néhány blog, illetve oldal, ennél jóval több van, amit érdemes olvasni, de ha nincs időd keresgélni, akkor érdemes nálunk a linkek között is körülnézni, ahová mi is gyűjtjük az érdekes írásokat, anyagokat.

Egyik legrégebbi kedvencem a Smashing Magazine, aminek igencsak népes olvasótábora van, és persze jelen vannak a közösségi oldalakon is. Gyakori a friss tartalom, és szinte bárki talál magának hasznos olvasmányt, legyen kezdő, vagy akár profi webdesigner vagy developer. A közösségi oldalakon is érdemes követni őket, mert gyakran tesznek fel kérdéseket illetve posztolnak olyan témákat, amik sokakat megmozgatnak és így a kommentekből is sok hasznos infot szerezhetünk.

 

A Creative Bloq egy kifejezetten webdesign témákkal foglalkozó blog, ami több témakörben is működik, úgy, mint grafikus tervezés, tipográfia, 3D, webdesign és sokminden más kapcsolódó téma. Rendszeres írásokkal nyújt rengeteg hasznos tippet, útmutatót, információt és hatalmas inspiráció forrás is egyben.

 

Chris Spooner blogját is elég régóta követem, elsősorban a remek tutorialok, útmutatók miatt, amikből már nagyon sok remek fogást sajátítottam el. Időnként nagyon jó “alapanyagokat” is megoszt, ingyenesen is, például textúrákat, PS és Ai ecseteket stb. Aki tanulni szeretne, annak mindenképpen érdemes őt követni.

 

A Webdesignledger a webdesign színe javát vonultatja fel, minden kapcsolódó témában nagyon színvonalas tartalmakkal. Itt is található a grafikáktól kezdve, a tutorialokig minden. Érdemes olvasni, akkor is ha tanulni, fejlődni szeretnél, vagy éppen csak inspirációt keresel.

 

A Line25-re nemrégiben bukkantam rá, ez szintén egy webdesign blog, ahol napi szinten találhatunk újdonságokat, hasznos tippeket, útmutatókat, interjúkat a szakma nagyágyúinak számító designerekkel, valamint olvashatunk itt a legújabb trendekről, irányzatokról is.

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek. Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Egy hozzászólás a(z) “Mit érdemes olvasnod webdesign témában?” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.