Nyílt napok a Pixelgyárban! – Webdesign Tanfolyam

Nyílt napok a Pixelgyárban!

2020. május 05. - 13:50 • írta: Tóth Zsuzsanna

Az elmúlt hetekben az online tanulás a mindennapok részévé vált, akár a gyerekek digitális oktatásáról van szó, akár a cégek továbbképzéseiről. Amikor tíz éve elkezdtünk így webdesignt tanítani, csak reméltük, hogy egyszer eljön ez az időszak. Még mindig gyerekcipőben jár és furcsa, hogy nem kell elmenni valahová, de a hatékonysága vitathatatlan. Igen, így is át lehet adni ismereteket és be is lehet fogadni.

Meg lehet tanulni online táncolni, járólapot lerakni, vagy akár kenyeret sütni is ugye, amiről azt gondoltuk, csak akkor tanulható meg, ha ott állunk az izzadt pékmester mellett a sülő kenyérillatban, az arcunk lisztes és a kezünk ragacsos. Ez utóbbit otthon is kiválóan meg lehet oldani, sőt az egész konyha úszhat a lisztben. (megtörtént eset)

Mi a legrosszabb, ami történhet az online tanulásban?

Hogy egyedül állsz (ülsz) ott és senkinek a segítségére nem számíthatsz!

Ettől tartanak a legtöbben, hogy míg egy tanárt szemtől szemben meg lehet kérdezni arról, hogy mi? hogy? merre? hányóra? Az online tanfolyamon viszont nem áll előtted senki.

Ez tényleg nem jó érzés. És akkor finoman fogalmaztam. Így nagyon nehéz tanulni.

Ezért van az, hogy mi itt a Pixelgyárban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy nem érezd magad így!

A legtöbb online kurzus odaadja az anyagot, aztán kezdj vele amit akarsz. Esetleg írhatsz egy emailt, amire valaki majd valamikor válaszol.

Mit szólnál egy állandó segítő közeghez, ahol:

  • bármikor felteheted a kérdéseid, illetve megtalálod a választ, hiszen már a legtöbb kérdésre születetett válasz.
  • nem ciki kérdezni! A legtöbb csoportban, fórumokon azért nem mernek kérdezni az emberek, mert jön az aktuális helyi nagyokos és hülyébbnek érzed magad, mint a kérdés feltevése előtt. Mi tisztában vagyunk azzal, hogy mindenki más és más terüleről jön. Én is tudok hülye kérdéseket feltenni az állatorvosnál vagy az autószerelőnél! A közösségünkben az évek alatt 1 kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor kellett adminként beavatkozni! Mindenki segítőkész és jófej – aki meg nem, az legalább csendben van.
  • megmutathatod mire jutottál a feladatokkal! Az egy dolog, hogy lehet kérdezni, de mi oktatók, visszajelzést is adunk a munkádról, hogy jó irányba haladsz-e. Kiigazítjuk az apró kiigazítanivalókat, javaslatokat teszünk arra, hogyan csinálhatnád jobban! Ugyanis egy YouTube videóból is meg lehet tanulni a Photoshop fogásait, de senki nem szól a rossz képválasztás miatt vagy ha a végeredményed csak nyomokban hasonlít arra, aminek ki kellett volna jönnie a feladat alapján. Bármennyire is fura, még nem alakul ki szemed meglátni a hibákat és korrigálni azokat, így az oktató végig “fogja a kezed” – virtuálisan is!
  • mindezt természetesen a tanfolyamok idejes alatt +1 évig biztosítjuk! Azaz nem dobunk ki, mint máshol, hogy viszlát vége a tanfolyamodnak, mehetsz, amerre látsz, hanem hagyunk időt bőségesen a tananyag feldolgozására és ez alatt akárhány kérdést feltehetsz! Ennél tovább azonban mi sem várunk Rád!

Hogyan is működik ez az egész?

Ott kell akkor ülni a gép előtt egy adott időpontban? 

Az elméleti és gyakorlati anyagokat egyaránt tartalmazó leckék minden héten csütörtökön érkeznek emailben – minden héten az adott témához kapcsolódó komplett kis csomagot küldjük el neked:

– írásos tanulnivalóval
– gyakorlati feladattal
– gyakran videós segédlettel
– háttéranyagokkal, kiegészítő segédanyagokkal

Egy leckecsomag változatosan épül fel, az elején több az elmélet, amelyet 1-2 videós gyakorlat fűszerez, majd ez az arány, ahogy haladunk az anyagban megfordul. Egy ilyen adagra eleinte heti 4-6 órát biztosan rá kell szánnod, a későbbi, összetettebb feladatok esetén már ez a duplája, így a Prémium tanfolyamunk 12 hónapja egy reális, de így is tempós időtartam – amely online tanulásként jól tervezhető a munkád, a család és a hobbijaid mellett is. Ha több időd van tanulni, vagy van már előképzettséged, akkor érdemes a Prémium Plus-t választani!

Az anyagok úgy vannak összeállítva, hogy be tudd építeni a mindennapokba, úgy, hogy nem kell otthonról elmenned, a saját gépedet használhatod, a saját beállításaiddal, a saját kedvenc székedben ülve, fekve, fejenállva, olyan körülmények között, amelyek számodra a legideálisabbak a tanuláshoz.

Hol és hogyan kapsz segítséget?

Az otthoni tanulásnak is vannak azonban hátrányai, például egyedül kisebb lehet a lelkesedésed vagy pedig elakadhatsz. Ezért a leckék mellett a folyamatosan üzemelő tanulói Facebook csoportok nyújtanak segítséget és itt történik az elkészített munkák értékelése is, amelyek más hasonló tanfolyamokkal ellentétben nem annyiban merülnek ki, hogy “Szupi!” hanem minden szükséges esetben szakmailag megalapozott, építő javaslatokat teszünk hogyan lehetne jobban csinálni!

Nálunk a visszajelzésre sem kell heteket várnod, mi gyakorlatilag minden munkanapunk a csoporttal töltjük, a visszajelzések mellett további hasznos kiegészítő anyagokat is megosztva, naprakészen tartjuk az ismereteid!

A csoport a tanulók szerint önmagában felér egy tanfolyammal, a mai magyar weben szinte alig tapasztalható segítő közösség van itt jelen, a tanulóink folyamatosan motiválják egymást! itt mindenki bátran közzé teheti a munkáját, felteheti a kérdéseit, senki sem fogja lehurrogni, kigúnyolni, ezt garantálom! A csoportban rendszeresen tartunk nem kötelező versenyeket, gyakorlatokat, amelyekkel még több tapasztalat szerezhető, bővíthető egy esetleges portfólió. 

Szeretnéd belülről megnézni a tanulói csoportokat?

Ez a legjobb módja, hogy valóban meggyőződj arról, hogy emögött egy tényleges tanfolyam van, tényleges támogatással. Megnézheted milyen feladatokon dolgoznak tanulóink valamint azt is, hogy milyen szintű tudásra tehetsz szert.

Képet kapsz arról, hogy milyen válaszokkal segítjük a tanulókat, betekintést nyerhetsz olyan kívülről nem látható dolgokba, mint a rendszeres szorgalmi feladatok, vagy a több lépcsős belső gyakorlatok, amelyekkel mélyíteni tudják az ismereteiket – az arculattól a készre lekódolt honlapig.

Hogyan tudsz csatlakozni?

3 egyszerű lépésben (de mindhárom kell hozzá)

1. Jelölj be a Facebookon ismerősnekhttps://www.facebook.com/tzsanna
Így tudlak hozzáadni a titkos csoporthoz!

2. Írj kérlek egy Messenger üzenetet rögtön, hogy miért is jelöltél, miért szeretnél webdesignt tanulni, így segíteni is tudok, hogy melyik kurzusunkat érdemes választani! Sok ember, sok féle céllal jelölget, csak azokat szeretném hozzáadni, akik egyértelműen jelezték a szándékukat!

3. Fogadd el a csatlakozást (értesít a Facebook) és lépj be a csoportokba! Három csoportba kapsz meghívást, elsőként a főcsoportunkba, ahol a grafikai munka folyik, illetve a kezdő és a haladó kódolós csoportokba is, ahol a webdesign tervekből lépésről-lépésre egyre összetettebb weboldalak készülnek. Fontos, hogy nem kell a kódolástól megijedni, ez egy nem túl nehéz idegen nyelv, amelyet az alapoktól tanítunk és szinte senki nem olyan előélettel érkezik, hogy tudná.

Így 24 órán keresztül böngészhetsz a posztok között, olvasgathatod őket, hozzá is szólhatsz, kérdezhetsz, ismerkedhetsz, beszélgethetsz, megnézheted milyen feladatokon dolgoznak a tanulóink és milyen szintű tudásra tehetsz szert! Láthatod, hogy mi nem hagyjuk magukra a tanulóinkat, minden nap részt veszünk a csoport életében, néha éjjel is válaszolunk és nem csak annyit, hogy Google a barátod! Utána a tagságodat visszavesszük, de várunk szeretettel tanulóként!

Várjál-várjál! Pár szabály is van:

A hozzáférésed max. 24 órára szól, ez alatt át tudod böngészni a csoportot. Csak egyszer lehet jelentkezni, 24 órára.

Jelölési sorrendben adom hozzá az embereket a csoporthoz.
Amennyiben már régebben részt vettél valamelyik nyílt napunkon volt alkalmad körülnézni, így tanulóként várunk vissza szeretettel!

Amíg a csoportban tartózkodsz ne spamelj, ne viselkedj trollként, mert kinn találod magad gyorsan!

A tanulói csoport egy barátságos hely, ezt minden eszközzel megőrizzük!
FONTOS: Csak valós személy lehetsz – vagy annak tűnő profil – rendes névvel, fotóval – tehát nem álprofil, nem friss profil, nem oldal és nem céges profil – akárkit nem engedek be, ezt a jogot fenntartom! Röviden: Ha nincs profilképed, nem engedlek be!
Május 7. 12:00-tól vasárnap 12:00 óráig lehet jelentkezni a 24 órás hozzáférésre!

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
Lassan 20 éve foglalkozom webdesign tervezéssel, több mint 10 éve vagyok vállalkozó. Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként, de ügyféloldalon is. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felület tervezésével foglalkozom. Ezeket az ismereteket és tapasztalatokat gyúrom be a leckéimbe, amelyek egy könyvben sem találhatóak meg :) Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNDÉK: Most egyösszegű befizetés esetén Wacom digitális rajztáblával ajándékozunk meg, 39.900 Ft értékben!EZ ÉRDEKEL!
+ +