Nyári nyílt nap a Pixelgyár OWT csoportokban! – Webdesign Tanfolyam

Nyári nyílt nap a Pixelgyár OWT csoportokban!

2019. május 28. - 08:17 • írta: Tóth Zsuzsanna

Ha már vettél részt online tanfolyamon, akkor vagy azt tapasztalhattad, hogy megkapod egy platformon a hozzáférést, aztán nagyjából ennyi is a képzés. Megnézed a videókat, elolvasod az anyagokat és vagy tudod hasznosítani, vagy nem. Ha elakadnál vagy kérdésed lenne, nincs kihez fordulni. Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy a legtöbb esetben megnyitom az első néhány anyagot, aztán bezárom, és soha többet nem nyúlok hozzájuk. Azaz a tanfolyam kidobott pénz volt.

Vannak képzések, ahol ennél több támogatást kaphatsz, mert az oktató üzemeltet egy email címet vagy egy Facebook csoportot a kérdéseknek, de általában itt vannak korlátozások, vagy időben, hogy meddig kérdezhetsz az anyaggal kapcsolatban, vagy sajnos hiába létezik a csoport, maximum a tanuló sorstársak “vak vezet világtalant” alapon segítik egymást.

A hagyományos képzésekről ne is beszéljünk, amikor a heti 1-2 személyes alkalmon ledarálják neked a tanulnivalót, és ha szerencsés vagy, akkor egy kérdést feltehetsz az oktatónak. Oldd meg, hogy megtanuld az anyagot a vizsgára! A viszontlátásra!

Nem állítom, hogy minden képzés ilyen, de a legtöbb oktatatáson magadra maradsz! Ami nagyon nehéz, ha amúgy is nehezen találod meg azt az időt, amit a munka és/vagy a család mellett felnőtt fejjel tanulásra fordítanál, igaz?

Lehet másképp is!

Amikor én vagy a családom más tagja teszi ezt, vagyis beiratkozunk valamilyen képzésre (mert szeretünk új dolgokat tanulni), akkor rendszeresen más szempontból is leckéket kapok, arról, hogy mi az a szint, ahová soha nem szabad süllyednünk! Anélkül, hogy név szerint említenék bármilyen képzést is, azt kell mondjam, nem jók a tapasztalataim!

Ezért nem csodálkozom a hozzánk fordulók bizalmatlanságán sem. Átverések, lehúzások miatt sajnos már sok alkalommal kellett nekünk “magyarázkodni”, hogy nálunk ez nem így van, és lehet ezt másképp is.

Amióta (te jó ég, már több mint 8 éve) az OWT létezik, azóta ez a filozófiánk, hogy nálunk nem maradsz egyedül! Ugyanis egyedülállóan a hazai online tanfolyamok között, gyakorlatilag állandó oktatói támogatásban részesülhetsz! Csoportjainkban minden feltöltött feladatod megnézésre, ha szükséges véleményezésre kerül, a legtöbb esetben néhány órán belül(!) – természetesen munkaidőben – a feltett technikai vagy szakmai kérdésekkel együtt.

A tananyagok beépülését ráadásul nem csak a tanfolyami feladatokkal, de plusz szorgalmikkal, gyakorlatokkal tesszük befogadhatóbbá, ezekről is visszajelzéseket adunk! Minden oktató hétfőtől péntekig. Nem csak meghatározott napokon, nem csak limitált módon, a tanfolyam ideje alatt végig, illetve még azon is túl, 1 évig biztosan! Nyilván nekünk is vannak határaink, de még így is gyakran túlmutat a munkánk azon, hogy oktatunk, hiszen sok esetben fordulnak hozzánk tanulóink akár vállalkozási kérdésekben, akár konkrét munkáikkal kapcsolatban.

Hiszem, hogy a sikereink ezen múlnak! Megszámolni sem tudom, hogy hányan helyezkedtek már el valamilyen webes szakmában, vagy hány vállalkozás online sikereihez járultunk hozzá, de tanulóink szerint is a csoportok léte a tanfolyamunk mozgatórugói. Az itt született kapcsolatok tovább gyűrűznek, közös munka, közös vállalkozás, jó ismeretségek, barátságok szövődnek.

El sem tudod képzelni?

Facebook csoportok? Cöcö. Ahány csoportba belépsz, annyi troll ugrik a nyakadba. Naponta ölik meg egymást szóban az emberek puszta véleménykülönbségek okán. Nem is egészséges ezekben tartózkodni!

Mégis, nálunk nincs ilyen! Nincs egymás sárba tiprása, nincs a másik munkájának becsmérlése, nincs aggresszív szájkarate. Segítő véleményezés van részünkről is, és a tanulótársak részéről is építő a kritika. Nem mondom, hogy az évek alatt nem volt 1-2 összeakaszkodás, de mindenki tudja, hogy mit kockáztat azzal, ha minősíthetetlenül viselkedik. A csoporttagság igazi kincs annak, aki tanulni akar! Így hát, ha jól viselkedik, akkor a tanfolyammal sem ér véget, a mai napig vannak olyanok, akik 4-5-6 év után is visszajárnak kérdezni vagy már tapasztalataikkal segíteni a frissen kezdőket!

Gyere, nézd meg a saját szemeddel!

Amit kívülről nem látni. Ahová nem lehet csak úgy belépni.

Ez a titkos tanulói Facebook csoport, ami sokak szerint felér egy külön tanfolyammal, egy igazi segítő és támogató közösség, amilyen kevés van a weben (és azon kívül is). Jelenleg egészen pontosan 1901 tagot számlál. Ez a tanfolyam olyan felülete, ami nem csak egy nagy közös “osztályterem”, de az évek óta felhalmozódott tudásanyag, szorgalmi feladatok lelőhelye is egyben. Ezen kívül a kezdő és a haladó kódereknek is van 1-1 csoportja, amihez most szintén hozzáférést biztosítunk!

Jól hangzik?

Most 2019. június 1-én, szombaton 10 órától meghívunk egy ilyen nyílt napra, hozzáadlak a csoporthoz, megnézheted hogyan zajlik a munkák feltöltése, értékelése, milyen minőségű és összetettségű feladatokon dolgoznak a tanulóink és amúgy milyen is egy ilyen online tanfolyami közösség, mire számíthatsz nálunk.

A nyílt napokat azok számára biztosítjuk, akik tervezik, hogy a közeljövőben webdesignt szeretnének tanulni, de nem tudnak dönteni vagy a honlapon lévő információk mellé szeretnék, ha látnák, hogy ez valóban egy működő, élő tanfolyam.
Ha úgy gondolod, ez érvényes rád, akkor csak kövesd ez a pár lépést!

Mit kell tenned?

3 egyszerű lépést kövess!

1. Jelölj ismerősnek – https://www.facebook.com/tzsanna
(Mivel titkos a csoport így tudlak hozzáadni, utána törölni foglak, csak erre a célra tartom ezt a profilom)

2. Írj egy privát üzenetet Facebook Messengeren, hogy részt akarsz venni a nyílt napon!
(Így biztosítod a részvételed. Sokan jelölnek más okokból, biztosan olyat akarok a csoporthoz adni, aki erre jelentkezik.)

3. 2019. június 1. szombaton de. 10-től, június 2. vasárnap de. 10 óráig tart a lehetőség, jelentkezési sorrendben hozzáadlak a csoporthoz
(A csoporthoz adás jelentkezés sorrendjében történik, megeshet, hogy csak 11-re kerülsz be, türelmedet kérem, mindenkit egyenként adok hozzá és röviden eligazítom, így időbe telik)

Így akár 24 órán át böngészhetsz a posztok között, olvasgathatod őket, hozzá is szólhatsz, kérdezhetsz, ismerkedhetsz, beszélgethetsz, megnézheted milyen feladatokon dolgoznak a tanulóink és milyen szintű tudásra tehetsz szert! Láthatod, hogy mi nem hagyjuk magukra a tanulóinkat, minden nap részt veszünk a csoport életében, sokszor munkaidőn túl válaszolunk ha kell, és nem csak annyit, hogy Google a barátod!

Van néhány szabály:

  • A hozzáférésed csak a Nyílt Napra szól, ez alatt át tudod böngészni a csoportot, vasárnap 10 óra után minden nyílt napos látogatót törlünk a csoportból, de ha kedvet kaptál tanulóként természetesen visszavárunk!
  • A teljes nap alatt max. 100 főt engedek be, ennyit bír el a csoport, így kérlek brahiból ne jelentkezz, mert olyan elől veszed el a lehetőséget, akit tényleg érdekel a képzés!
  • Jelölési sorrendben adom hozzá az embereket a csoporthoz. Ha már voltál benn nyílt napon valamikor, akkor most hagyd meg másnak ezt a lehetőséget, de tanulóként örömmel várunk vissza!
  • Amíg a csoportban tartózkodsz ne spamelj, ne viselkedj trollként, mert kinn találod magad gyorsan!
  • A tanulói csoport egy barátságos hely, ezt minden eszközzel megőrizzük!
  • Csak valós személy lehetsz – vagy annak tűnő profil, tehát nem álprofil, nem friss profil, nem oldal és nem céges profil – akárkit nem engedek be, ezt a jogot fenntartom! Ha nincs fotód magadról, normális neved, akkor sajnos nem foglak beengedni! Szintén kinnmaradnak a potyautasok pl. konkurens cégek emberei, bármilyen üzleti érdekünket sértő vagy fenyegető személy.

Tehát 2019. június 1. szombaton de. 10-től kezdődik, előtte érdemes jelölni engem, írni, hogy szeretnél részt venni rajta!

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
10. éve foglalkozom webdesign tervezéssel - Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként (Mcorp Média, Alchimedia Studio, stb.), de ügyféloldalon is pl. Extreme Digital. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig online és offline tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felülettervezésével foglalkozom. Büszke vagyok arra, hogy a saját cégem vezetem, és mindig keresem az új és kreatív jövőmegoldásokat. Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük