Nyári Nyílt Hétvége – 2018. június 16-17. – Webdesign Tanfolyam

Nyári Nyílt Hétvége – 2018. június 16-17.

2018. június 14. - 10:43 • írta: Tóth Zsuzsanna

Vajon hogyan zajlik az online oktatás élesben? Milyen feladatokat kapnak a tanulóink? Tényleg lehet számítani az oktatóinkra, ha kérdésed van?

Ezt nem lehet kívülről sem látni, sem megítélni. Ezért rendezünk nagyjából három havonta ilyen nyílt napokat. Sok-sok kérdés merül fel az online oktatásról, amelyre igazán csak úgy lehet hiteles választ adni, ha megmutatjuk vagyis betekintést nyújtunk a tanfolyam hátterét nyújtó zárt tanulói csoportba.

Ez a titkos tanulói Facebook csoport, ami sokak szerint felér egy külön tanfolyammal, egy igazi segítő és támogató közösség, itt hidaljunk át az online tanfolyam személytelenségét, amelyet minden tanulónk használhat a tanfolyam alatt, és bónuszként utána is, így akkor sem marad egyedül a kérdéseivel, ha már végzett.

Ide lehet most 48 órán át bekukkantani azoknak, akik egy ideje tervezgetik már a beiratkozást, de még nem döntöttek.

Itt a nyár, a pihenés ideje. De jó lenne őszre rendelkezni ezzel a tudással, igaz?

A nyári tanfolyamok különlegesek abból a szempontból, hogy ilyenkor ugye úgy vagyunk szocializálva, hogy vége az iskolának, a fene se akar tanulni. Nyáron azok tanulnak, akik vagy nem komplettek vagy meghúzták őket valamiből. Ez így igaz, amíg gyerekek vagyunk.

Persze végigdolgoztad az évet: a nyár szóljon a végre kivett szabadságról, a kerti sütögetésről és borozásról, a sajtos-tejfölös lángos betöméséről az arcodba, hogy kiereszd kicsit a gőzt, csobbanj és heverj a napon. De azért felnőttként tovább is látunk ennél, mert szeptembertől jó lenne egy új állás, vagy legalább egy ígéretesebb jövőkép, vagy megújítani végre a vállalkozásod, amihez az új arculat és honlap és kicsit több internetes ismeret persze nem ártana, ugye?

Nyári programok és tanfolyamra járás? Uhh :/

Ez általában kizárja egymást, mert vagy az estéidet kell beáldoznod, későn és fáradtan érsz haza, vagy a hétvégéidbe rondít bele egy oktatásra bumlizás, ami idő és pénz is persze, nem is kevés!

Az OWT pont ezért jött létre többek között, hogy ne is kelljen azon töprengened, hogy hogyan oldod meg azt, hogy pihenj, a családoddal töltsd az időd és még tanulj is!

Ne is jusson eszedbe egy levegőtlen, poros tanterem valahol egy büdös, forró városban! Gondolj arra, hogy egy nyári hamvas reggelen kiülsz a laptopoddal a teraszra és amíg a család durmol letudod a leckét, aztán irány a strand! Vagy este mikor már mindenki elcsendesül, nyitott ablaknál, halk zene mellett melengetsz egy rozéfröccsöt és kódolsz! Nálunk Te választod meg az oktatás színhelyét és módját!

Néhány tanulónkról tudom, hogy neonomádként járja a világot  a munkáját is online végzi, a tanfolyam ebben is segít neki! Mit szólnál egy ilyen irodához a tengerparton? Menő mi?
És milyen menő már egy városnéző sétával egybekötött Photoshop lecke! A frissen szerzett tudásod egyből gyakorolhatod a nyaralás képein! Viszlát soha ferde horizontok, színtelen képek, nem odavaló részletek!

Miért ne várj őszig?

Amit nyáron megtanulsz, azt ősszel már hasznosíthatod! 3 hónap alatt már jól bánsz a Photoshoppal, némi grafikai ismeretet is szerzel és egy egyszerűbb honlapot el tudsz készíteni! Ha csak ősszel kezded, akkor ez a tudás karácsonynál előbb nem lesz meg! Tehát ősszel már bele lehet írni az önéletrajzba a folyamatban lévő képzést, némi Adobe program ismeretet és HTML, CSS kódolás alapismereteket! Wow!

Minden évben azzal hitegeted magad, hogy majd ha a gyerekek óvodába, iskolába mennek, akkor mennyi időd lesz! Nem lesz! Mert megint a beszoktatás, az iskolakezdés, a különórákra hurcolászás vagy egy új munkahely ahol nem lehet lazsálni…

Ősszel újra fel kell venni a munkatempót! És sok munkahelyen a szeptember már kemény hónapnak számít. Arra, hogy önképzésre időt fordíts, ne is álmodj róla!


Az OWT Nyílt Napot évente 3-4 alkalommal rendezzük meg, amikor lehetőséget nyújtunk arra, hogy ne csak a weboldalunkról tájékozódj a képzésről, hanem közvetlen a tanulói csoportban lásd, mire számíthatsz!

“Én nem is gondoltam, hogy emögött egy tényleg működő dolog van”
“Pozitívan csalódtam, hogy micsoda közösség rejlik az OWT mögött! Még csak kapkodom a fejem, de végre biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem!”

Hogyan is működik ez az egész?

  • A nyílt napokat azok számára biztosítjuk, akik tervezik, hogy a közeljövőben webdesignt szeretnének tanulni, de nem tudnak dönteni vagy a honlapon lévő információk mellé szeretnék, ha látnák, hogy ez valóban egy működő, élő tanfolyam. Maximum 50 főt engedek be, ennyit bír el a csoport, így kérlek brahiból ne jelentkezz, mert olyan elől veszed el a lehetőséget, akit tényleg érdekel!
  • 48 órás hozzáférést kapsz a tanulói Facebook csoportunkhoz – ráadásul nem csak a fő csoportba, de az oktatók külön csoportjaiba is betekinthetsz!
  • Ehhez nem kell mást tenned, mint jelölj be ismerősnek – ez szükséges, hogy hozzá tudjalak adni a titkos csoporthoz, amelyet nem érsz el máshogy! 
  • Írj egy privát üzenetet a Messengeren, hogy azért jelölsz be, mert mielőtt beiratkoznál, szeretnél részt venni az OWT Nyílt Napon!
  • Folyamatosan adom hozzá a jelentkezőket a csoportokhoz, jelentkezési sorrendben. Június 17. vasárnap délelőtt 10 óráig a vendégünk vagy, azaz ha csak péntek este vagy szombat reggel érsz rá, akkor is legyen módod kicsit körülnézni!

Így ha gyors vagy, több mint 48 órán keresztül böngészhetsz a posztok között, olvasgathatod őket, hozzá is szólhatsz, kérdezhetsz, ismerkedhetsz, beszélgethetsz, megnézheted milyen feladatokon dolgoznak a tanulóink és milyen szintű tudásra tehetsz szert! Láthatod, hogy mi nem hagyjuk magukra a tanulóinkat, minden nap részt veszünk a csoport életében, néha éjjel is válaszolunk és nem csak annyit, hogy Google a barátod!

Játékszabályok:

  • A hozzáférésed 2018. június 17. de. 10 óráig szól, ez alatt át tudod böngészni a csoportot, utána minden nyílt napos látogatót törlünk a csoportból, de ha kedvet kaptál tanulóként természetesen visszavárunk!
  • Ha már voltál nálunk nyílt napon, akkor már volt alkalmad betekinteni. Most olyanokat várunk, akik még hallottak erről a lehetőségről, vagy lemaradtak róla! Téged is szeretettel várunk vissza tanulóként!
  • Amíg a csoportban tartózkodsz ne spamelj, ne viselkedj trollként, mert kinn találod magad gyorsan! A tanulói csoport egy barátságos hely, ezt minden eszközzel megőrizzük!
    Csak valós személy lehetsz – vagy annak tűnő profil, tehát nem álprofil, nem friss profil, nem oldal és nem céges profil – akárkit nem engedek be, ezt a jogot fenntartom! Ha nincs fotód magadról, normális neved, akkor sajnos nem foglak beengedni! Szintén kinnmaradnak a potyautasok pl. konkurens cégek emberei, bármilyen üzleti érdekünket sértő vagy fenyegető személy.

Várunk szeretettel!

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
10. éve foglalkozom webdesign tervezéssel - Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként (Mcorp Média, Alchimedia Studio, stb.), de ügyféloldalon is pl. Extreme Digital. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig online és offline tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felülettervezésével foglalkozom. Büszke vagyok arra, hogy a saját cégem vezetem, és mindig keresem az új és kreatív jövőmegoldásokat. Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük