Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Novemberi-decemberi végzett tanulóink

2018. december 15. | Tóth Zsuzsanna

# # # # # # #

Ez az év is lassan véget ér, néhány tanulónknak azonban a tanfolyam is most ért véget. A leadott vizsgamunka értékelésével, az oklevél kézhez kapásával lezárul egy időszak, de máris elkezdődik egy másik: a tanultak igazi hasznosítása.

November hónap elég termékeny volt a tanulói munkákat illetően, összesen 12 oklevél került kiállításra, ebből több modulzáró, tehát a tanfolyamon készített feladatok bemutatásával digitális oklevelet kaptak négyen, ami a tanfolyamon résztvételt igazolja.

A hónap első oklevele Szappanos Csabáé lett, aki a családi vállalkozásuknak készített egy igazán egyszerű, de informatív honlapot.

Darabos Dávid hosszútáv és akadályfutó a saját honlapját készítette el, ahol mindent megtudhatunk róla, az eredményeiről és segíthet neked is, ha versenyre készülsz!

Dávid így ír a tanfolyamról:

Nagyon nagy lelkesedéssel kezdtem bele a tanfolyamba és minden elvárásomnak megfelelt! A leckék nagyon részletesek és érthetőek, a Facebook csoport pedig nagyon aktív és segítőkész! Természetesen folytatom tovább a tanulást és remélhetőleg hamarosan az ismerőseim körében is lesznek saját ügyfeleim. Köszönöm azt a profizmust, amit a leckéken keresztül kaptam!

Primmer Réka honlapja egy egyedi szemléletű szolgáltatást nyújtana legfőképpen művészek számára.

A tanfolyamot a napi webes munkám mellett végeztem, ami sokszor nem volt egyszerű sok órán át a géphez “kötve”, viszont nagyon sokat adott nekem, szerettem csinálni minden leckét. Rengeteget tanultam nemcsak gyakorlati és elméleti, hanem egyfajta szemlélet szempontjából is, amiket már a munkám során is tudtam hasznosítani. A tanfolyam online csoportjaiban a leckék értékelése mellett olyan, a webdizájnerek mindennapi munkájával kapcsolatos beszélgetések is zajlanak, amik ugyanolyan hasznosak, mint maga a tananyag.
Célom a továbblépés webdesigner pozícióba, a távolabbi jövőben akár vállalkozásban, ehhez viszont még fejlődnöm kell, nagyjából mindenben. A vizsgamunkám egy kis ábrándozás arról, milyen szegmenssel foglalkoznék a legszívesebben a jövőben, ennek megfelelő lelkesedéssel és odaadással igyekeztem elkészíteni.

Hoffmann Tímea honlapja a különböző grafikai munkái bemutatására készült – a logóktól a flyerekig.

A tanfolyam nagyon jó volt, nagyon élveztem minden percét. A kódolás örök mumus marad számomra, azt hiszem, a tanfolyam során azt találtam legnehezebbnek. A tanfolyam és az oktatók: csillagos ötös!

Decemberben először Schermann Andreának gratulálunk a tanfolyam elvégzéséhez! A fia vállalkozásának készített weboldal tartalmilag még feltöltésre szorul, de már így is egy remek felület a bemutatkozásra.

A képzés alapos, professzionális és használható tudást ad. Nagyon köszönöm mindannyiotoknak azt a sok segítséget amit nyújtottatok a képzés alatt. Soha nem hittem volna hogy lehet így tanfolyamot és csoportokat vezetni ahogyan Ti teszitek. Nagyon hálás vagyok Nektek, nem csak a szakmai tudásotok és támogatásotok, hanem az emberi hozzáállásotok miatt is ami sok mélyponton segített át.

Kóti Attilának is gratulálunk, aki egy remek portfólió oldalt készített a logóinak, grafikáinak.
Attila így ír a tanfolyamról:

Egy év távlatából bátran állítom, hogy nagyon jó döntés volt, hogy elkezdtem ezt a tanfolyamot. Az első pár anyag után már éreztem, hogy ez az amire szükségem van. Kellő mennyiségű információt kaptam végig és folyamatosan segítőkészek voltak az oktatók. Bár voltak nehézségeim, de elég széles körben sikerült megtanulnom mind a grafika, mind az alap programozási műveleteket és szinte mindent ami a weboldal készítéssel kapcsolatos. Van még mit tanulnom, így tanfolyam után is, de megkaptam azt a nagyon erős lökést amire szükségem volt és már nagyon sok megbízást képes lennék megcsinálni.
Ez úton is szeretném az OWT csapatának megköszönni, hogy a képzésükön részt vehettem.

Ebben a hónapban már két tanúsítványt is kiállítottunk – bár az augusztusban bevezetett Prémium Plusos tanulók vizsgamunkái még csak jövőre várhatóak. Két olyan tanulót szerettünk volna kicsit többel megjutalmazni, akik a tanfolyam során végig szorgalmasan megcsinálták a feladataikat, sőt a szorgalmikat is, de a legfontosabb, hogy nem ijedtek meg egy összetettebb feladattól és önálló kódolású oldalt adtak le vizsgamunka gyanánt.

Bár a tanfolyam online, az oktatókkal végig figyeljük a tanulók beadott munkáit, azok minőségét és a probléma kezelési és megoldási képességet is. Az egyik vizsgázónk Jablonszki-Zsigmond Tímea, aki végig szorgalmasan elkészítette a feladatokat, sőt eszközölte a javításokat is. A tanfolyam során nagyon sok szorgalmi feladattal segítjük a tudás beépülését, Tímea rendszeresen ezeket is elkészítette pl. a négyzetes layout vagy a popup szorgalmi feladat.

Mindezeket együttvéve született meg a döntés, hogy a vizsgamunkáját ezzel együtt értékelve bőven megérdemli a tanúsítványt – ezzel is ösztönözve a további tanulásra őt.

Tímea így írt nekünk a tanfolyamról:

Abszolút nulláról kezdtem a tanfolyamot, grafikai programot se láttam előtte(a PS-ról tudtam, hogy van, de ennyi),programozáshoz se volt semmi közöm soha.Nagyon izgultam, hogy hogy fog menni, aztán jöttek sorban a leckék és függő lettem.A leckék teljesen érthetőek voltak és ha elakadtam mindig találtam segítséget a csoportban. Még nagyon az elején járok az útnak, nagyon sokat kell tanulom, de alig várom, mert már látom a célt.Pár éven belül szeretnék saját vállalkozást (ez a honlap most “csak” vizsgamunkának készült). Köszönöm,hogy elindítottatok ezen az úton.

Fontos kiemelni, hogy a vizsgamunkák nem hibátlanok sosem. Könnyű fogást keresni azon, aki most kezd el egy új szakmát és az első önálló weboldalát készíti. Majd az ötödik után már tudja azt mire kell odafigyelni, addigra érik össze az a tudás fejben is, ami most még darabokban áll rendelkezésre. El kell követni a hibákat, mert a hibák adnak lehetőséget arra, hogy tanuljunk belőlük. Az értékelésben mindenkinek kiemeljük azokat a pontokat, amiket érdemes lenne javítani, de innentől már csak reméljük, hogy megfogadják a tanácsaink.

A másik tanúsítványunkat Csanády Eszter érdemelte ki, aki szintén önálló tervei alapján készítette el a saját kódolású WP-sablont a weboldalához, alkalmazva a sablonkészítési leckékben tanult fogásokat, valamint ahogy ez kötelező elem is ebben a folyamatban, nagyon sok más forrásból is tanult, inspirálódott, mire megszületett a végeredmény, ami ráadásul rögtön egy megbízás volt.

Eszter így ír a tanfolyamról:

Nagyon sokat tanultam az elmúlt 1 év alatt! Minden vágyam exkönyvelőből webdesignerré válni. Szerettem a logo-készítést, a az UI/UX részt és a kódolást is, emiatt gondban lennék, ha választani kellene, igyekszem mindegyik szerepkörben tanulni tovább és megállni majd a helyem. Köszönök mindent!

Esetében egy nagyon szépen összerakott honlapot láthatunk, ami egy nem kezdőnek is jól mutatna a portfóliójában. A kivitelezés szempontjából igen fontosnak tartom azt, hogy a honlap nem csak design vagy kód alapján van egyben. Sok olyan vizsgamunka kerül elém, ami látványra egy weboldalnak tűnik, de hiányzik mögüle a koncepció, nincsenek szövegek írva, nincs képileg megtervezve. Itt nem csak egységes képet mutat az oldal, de már első olvasatra igen hasznos információkkal bővül a látogató ismeretanyaga, főleg ha gyerekei is vannak. Néhány apró csúszkáláson kívül nem igazán találtam rajta hibát, azt gondolom igazán remek munkát végzett!

Azt mindig elmondom, hogy a nálunk tanulóknak csak kis százaléka lesz webdesigner. A legtöbb esetben nem ez a cél, hanem valami más.

Kőrösi Zs. Kunigunda munkája annak a honlapnak a mintapéldája, ami máris alkalmas arra, hogy pénzt termeljen, mert egy jól összerakott tervre épül és minden eleme a helyén van. Ő egy más oldalról közelíti meg ezt az egészet és personal branding tanácsadóként nem pusztán logót meg weboldalt készít, hanem egy énmárkát épít fel az első ötletektől, az alapoktól. Mert van piaca az 5000 Ft-os logónak is, meg van annak a folyamatnak is, ami hetek-hónapok alatt tudatos tervezéssel jön létre, a különbség nem csak a kiadott forintokban mérhető.

Az volt a célom a tanfolyammal, hogy a social médiában szerzett marketing kommunikációs tapasztalataimat és a PR szakirányon végzett tanulmányaim során megszerzett tudásomat kiegészíthessem a (personal) branding gyakorlati megvalósításához szükséges elemekkel – az arculattervezéssel és a weboldal készítéssel. De az OWT nemcsak azt adta, amit ígért. Az önismereti folyamatom szerves részévé vált. Elképesztően sokat tanultam minden szinten, minden téren, amiért örökké hálás leszek minden oktatónak, és az egész közösségnek. <3

Kunigunda rendszeres résztvevője volt a tanfolyami szorgalmiknak és gyakorlatoknak is, többek között az egyik #iloveowt logó tervezője is ő. Egy kiemelten jól összerakott vizsgamunkát láttunk tőle, képanyagban és szöveges tartalomban is. Igazi vizsgája az élet lesz, mi nagyon szurkolunk neki!

Deák Zsuzsannától szintén egy olyan oldalt kaptunk, ahol érezhető volt a gondos tervezés, a megfelelő színű képek válogatásától a logikus felépítésig. Az a pici videó betét rengeteget tett hozzá, ezt neki is említettem, a statikus tartalmat teljesen élővé tette, elhozva a színházélményt, mégha csak egy pillanatra is. Nagyon örülök, hogy az itt megszerzett tudás ilyen témáknak is ad lehetőséget arra, hogy egy korszerű honlapon át juttassák el az emberekhez a kultúrát.

Nagyon hálás vagyok a sok hasznos tananyagnak. Számomra fontos szempont volt az online tanulási lehetőség, és habár szinte végig sikerült tartanom a tempót és zömmel minden feladatot elvégeztem, de pontosan látom, hogy még rengeteget kell tanulnom, fejlődnöm és gyakorolnom. Különösen a kódolást. A következő lépés a vizsgamunka után Emese leckéinek újbóli elkészítése és befejezni a MyBlog csomagot. De sok időm nem lesz, mert már van egy felkérésem honlap tervezésre, és logóra is. Mindenképpen ezen a pályán szeretnék maradni és bár nagyon szívem csücske a dizájn, a kódolás gyakorlásáról sem szeretnék lemondani. Idővel mindenképpen saját kódokból szeretném felépíteni a webdesignt. Köszönöm, hogy kérdezhettem a tanfolyami csoportokban és köszönöm a sok-sok hasznos és gyors információkat.

Még nincs vége a decembernek, vár még rám 6-8 vizsgamunka, amiket még idén értékelni akarok, hiszen jó úgy befejezni az évet, hogy ez is megvolt! De nem csak a tanulóknak vannak terveik! Jövőre megint szeretnék kicsit változtatni a vizsgázási protokollon, hogy még motiváltabbak legyenek a tanulóink az oklevelek és tanúsítványok megszerzésére, de legfőképpen arra, hogy a tudásukat elkezdjék kamatoztatni!

Gratulálunk minden végzett tanulónknak!


Ki kap oklevelet? Hogyan működik a vizsgázás?
Milyen végzettséget ad a Pixelgyár Online Webdesign Tanfolyam?
Olvasd el az erről szóló írásunkat!

Nézd meg az előző időszakok végzett tanulóinak munkáit is:

Augusztusi okleveleseink

Ismét néhány oklevél érkezett! 

Akik már elvégezték!

Gratulálunk a frissen végzetteknek!

 

 

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Tanulás Designer Karrier Kérdezz-Felelek

Designer Karrier Kérdezz-Felelek

2022. január 25.

A múlt hét végén megtartott Kreatív Karriernavigátor nap után nagyon sok kérdés jött hozzánk, ezekre tegnap egy rögtönzött FB Live-ban válaszoltam, illetve fel tudtatok tenni egyéb kapcsolódó kérdéseket is. Kiből lehet designer? Én azt gondolom, hogy nem kell hozzá extra képesség. Nyilván aki tudja magáról, hogy általában nincs szépérzéke, nehezebben fog boldogulni, de már sok […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange