Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Segédlet

Ne terheld agyon a felhasználót!

2021. augusztus 11. | Bognár Péter

# # # #

Van a webdesignban az UI / UX designnak egy sokat emlegetett aranyszabálya: ne kelljen gondolkozni az oldalad használata közben!

Ez persze elég bicskanyitogatóan hangzik, elvégre ne nézzük egymást idiótának, mi sem azt várjuk el másoktól, hogy Teletubbies-szinten kommunikáljanak velünk. Hova lesz a kreativitás a designból, ha mindent ugyanoda tehetünk csak, ahová a tízezer másik?!

Sajnos a helyzet ennél kicsit összetettebb, ugyanis azt a – valóban nem túl hatalmas – kognitív terhelést, amit egy megfejtendő felhasználói interfész okoz, nem magában kell nézni: az a sok kis döntés, amit az oldal használata közben hozunk, összeadódik azzal a többi tíz, száz apró döntéssel, amit folyamatosan hozunk a nap során (meg a többi honlapon böngészve). Ismert pszichológiai jelenség, hogy minél sűrűbben kell ilyen döntéseket hozni (legyenek azok magukban bármilyen kicsik és jelentéktelenek is), annál fáradtabbá válik az agyunk, és annál rosszabb döntéseket kezdünk hozni – ez a döntési kimerültség (decision fatigue).

Ebből a szemszögből nézve talán jobb ötletnek tűnik mégis csak kicsit visszább venni az extravaganciából, és megpróbálni minimumra szorítani a weboldalunk okozta szellemi terhelést. Lássunk erre néhány jó megoldást!

Tartsd kézben az opciók számát!

Se túl sok, se túl kevés – bármilyen nagy közhely is, ez a lényeg – megtalálni az egyensúlyt a funkcionalitás és az egyszerűség között. Sok mágikus számot találhatunk a tankönyvekben (legyen 7 pont a menüben, legyen minden 3 klikken belül elérhető, stb.), de ezek mind csak irányelvek, mankók a lényeg megértéséhez: a felhasználónak, miközben maradéktalanul megkapja, amiért az oldalra jött, mindig tudnia kell, mit csinál, és nem érezheti úgy, hogy energiabefektetést vár az oldal tőle.  

Kép: Pixabay

Lehessen visszalépni! 

Alapvető UI design eszköz, hogy ha el is kódorgott a látogatónk egy olyan sarokba, ahová igazából nem akart menni, könnyen vissza tudjon jutni a korábbi, ismerős területekre. Ez különösen igaz a 404-es oldalakra, itt mindig kell, hogy álljon egy link, amivel visszaevezhetünk a biztonságosabb vizekre. 

Segítsd vizuális eszközökkel az eligazodást!

Számos eszközzel rendelkezünk a figyelem megfelelő irányba terelésére, formákat, színeket is bevethetünk, de ennél klasszikusabb eszközökkel, például nyilakkal, matricákkal, képekkel is kiemelhetjük a lényeges elemeket. (Az, hogy mi a valóban lényeges, persze nagyon gondosan kell meghatároznunk, nem szabad túltölteni az oldalt.) 

A különböző ikonok és hasonló, jól bevált UI elemek is biztos kapaszkodót jelentenek a felhasználó számára, figyeljünk oda, hogy ezeket a megszokott alkalmazásnak megfelelően használjuk, és az ikonok vagy piktogramok ne legyenek homályos értelműek vagy félreérthetőek.

Kép: Google Fonts

A felhasználónak tervezz, ne magadnak vagy a megbízónak!

Ezt a tanácsot nagyon nehéz betartani, hiszen a design, amikor készül, elsőként neked kell, hogy tetsszen, aztán a vevőt kell lenyűgözni vele, a felhasználó meg még csak ott sincs a szobában, amikor a döntések születnek… A designon agyalás, a sziporkázó ötletbombák közepette az ember nagyon könnyen eltávolodik az alapvető szándéktól, és elkezd menő, de önmagukért való ötleteket belevinni a designba. Próbálj meg mindig a felhasználó fejével (is) gondolkodni, és ha lehet, beszélgess el valódi felhasználókkal is.  

Csak egyszerűen!

Végül, de nem utolsósorban, nézd át a véglegesnek gondolt opciókat, hogy (ha már ott van minden, amire szükség lehet), van-e még olyan, amit ki lehet venni az elsődleges látómezőből, azaz lehet-e még áramvonalasabbá tenni a felhasználó számára az élményt úgy, hogy közben azért nem butítjuk végletesen le az oldalunkat. (Jó megoldás pl. egy kattintással kibontható menübe helyezni a félretett opciókat vagy alkategóriákat).

Az UX design, mint annyi más alkalmazott művészet, sajnos nem a kötetlen művészi szárnyalásról szól, de sokszor éppen az erős keretek segíthetnek oda terelni a kreatív energiákat, ahol végül a nagy művek születnek!

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange