Ne félj belevágni! – Webdesign Tanfolyam

Ne félj belevágni!

2015. január 01. - 14:11 • írta: Tóth Zsuzsanna

Kéretlen jótanács az ilyen, úgyhogy nem is neked írom! Magamat emlékeztetem arra, hogyha nem hoztam volna meg döntéseket, akkor most nem tartanék itt!

Nem volt boldog 2014. De volt sok boldog pillanata. Ebben az évben sokkal több időt töltöttem a családommal, mint a munkámmal és ennek örülök. Az előző évek pont fordítottak voltak.
Nem hiszek az elérhető, állandósult boldogságban, sőt meglehetősen cinikusan kezelem a mindennapokat. Volt olyan projekt, amelyikben elbuktam. De ha nem léptem volna meg, akkor most is azon malmoznék, hogy mi lenne ha… Most is van B terv, meg C is 2015-re, legalább az egyikről meg kell, hogy tudjam, hogy működik-e!

Ha nem vágtam volna bele a tanfolyam megírásába 4 éve, hanem legyintettem volna, hogy á úgysem tudom megcsinálni – emlékszem a 2010-es januárra, akkor indult a tanfolyam és nem mellesleg nehezített pályán, egy 6 hónapos csecsemővel vágtam neki az ismeretlennek. Akkor most közel 500 embernek nem adhattam volna át a tudásom. Nem tudnám, hogy milyen érzés azt látni, hogy, lám ezt is tőlem tanulta! Sőt, a legjobb az, amikor túlnőnek rajtam, és csak vakarom a fejem, hogy ezt a megoldást vajon hogyan is csinálta!

Karácsonyra sok hallgatómtól őszinte köszönömöt kaptam, ami minden kézzel fogható ajándéknál többet ért nekem, mert annak a tanfolyamnak a segítségével, amit én írtam sok álmos éjszakán át az ő élete megváltozott. Egy új menő designer állása lett egy ügynökségnél az addigi utált multis taposómalom helyett. Másikuk idén sokkal jobb online forgalmat csinált a webáruházában a tavalyinál, és ezt nagy részben köszönhette a profibb hírleveleinek és jobb kampányoldalainak.

Ha elhittem volna, hogy ilyesmit nem tanulnak az emberek online, mert mindenki ezt mondta, akinek beszéltem az ötletemről – akkor sok olyan embertől vettem volna el a tanulás lehetőségét, akiknek a munkája vagy a kisgyereke mellett esélye sem lett volna tanfolyamokra járni! Nem is beszélve a vidéken vagy külföldön élőkről!

Sok támadást is kaptam már, de mindenkinek ott a lehetőség, ha nem tetszik, tessék csinálni! :) Igazából köszönettel tartozom nekik, segítenek látni, hogy milyen nem akarok lenni és kiknek a szavára nem szabad adni. Nehéz olykor meghozni egy döntést, főleg ha másoknak is alá kell támasztanod észérvekkel, hogy miért mész balra, amikor a többség jobbra menne!

Azt kell mondanom, hogy nem kipróbálni, elszalasztani valamit sokkal rosszabb érzés, mint ha valami végül nem sikerül úgy, ahogy szeretnéd. Az is hoz magával legalább egy ajándékot, a tapasztalatot.

Ilyenkor sokan fogadkoznak, hogy idén másképp lesz – többet sportolnak, nem zabálnak, rendesebb emberek lesznek, frászt! Fogadalmak helyett egyszerűen csak csinálni kell!

Boldog új évet szeretnél? Tegyél meg mindent érte! Mondj IGEN-t a lehetőségekre és mondj NEM-et, ha ki akarnak használni! Mondom ezt most magamnak…

Mindenkinek azt kívánom, hogy olyan új éve legyen, amilyet megérdemel! Innentől viszont nálad pattog a labda! :)

Címkék:

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
Lassan 20 éve foglalkozom webdesign tervezéssel, több mint 10 éve vagyok vállalkozó. Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként, de ügyféloldalon is. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felület tervezésével foglalkozom. Ezeket az ismereteket és tapasztalatokat gyúrom be a leckéimbe, amelyek egy könyvben sem találhatóak meg :) Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BRÉKING: Egész szeptemberben ajándék digitális rajztáblával várunk 39.900 Ft értékben!EZ ÉRDEKEL!
+ +