Barion Pixel

Mire jó a Branding board?

2017. november 29. | Dörnyei Barbara

# # # # # # #

Kezdjük a lényeggel, mi is az a Branding board?

A Branding board egy olyan dokumentum, ami tartalmazza egy vállalkozás minden arculati elemét, a logótól kezdve, a színeken, mintákon és a grafikai elemeken át, a betűtípusokig mindent. Semmiképpen sem összetévesztendő a moodboarddal!

Miért érdemes Branding boardot készíteni?

  • Akár, mint tervező készíted, akár, mint vállalkozó, egy pontos képet ad a vállalkozás arculatáról, annak jellegéről, a fő üzeneteiről
  • Segít abban, hogy mindig következetesen tudjuk alkalmazni az arculatot
  • Pontosan bemutatja az alkalmazott méreteket, színkódokat, és formákat, így remek alapot is jelent a jövőbeni design munkákhoz

Forrás: Creative Market

Mit tartalmazzon a Branding board?

  • A logót és annak variációit. Egy logónak lehetnek változatai, attól függően, hogy milyen célra szeretnénk felhasználni, lehet a négyzet alakú logónak egy hosszúkás vízszintes változata például. Vagy lehet egy olyan verzió is, ami például kevesebb szöveget tartalmaz, mint az alaplogó. Vagy akár lehet más színű, éppen csak egy színű változat is.
  • A színpalettát, minden olyan színt, amit az arculatban, megjelenésben valamilyen célra felhasználtunk. A színek természetesen nagyon meghatározóak egy arculatban, már szín passzol egy ügyvédi iroda arculatához, mint a sarki cukrászdához. Itt persze nem csak a logóban megjelenő színekről van szó, hanem minden olyan színről, ami megjelenik például a weboldalon, névjegykártyán stb.
  • Mintákat, ikonokat, amik esztétikai értéket adnak a márkához. Ezek jól jönnek a közösségi médiában, vagy nyomtatott anyagokon való megjelenéseken és a különböző kampányokban is.
  • Fontokat, betűtípusokat, amik szintén nagyon meghatározó elemei az arculatnak. A font, csakúgy, mint a színek nagyon sokat ad hozzá egy arculathoz, mert ezekből is létezik a komoly klasszikus stílusútól, a high-techen át, a gyerekes stílusúig sokféle.
  • Képeket, stílusokat. A felhasznált fotóanyagok is lehetnek jellemző részei a brandnek, akár már ezek stílusáról, vagy a visszatérően használt jellegzetes fotókról is beazonosítható lehet egy márka.

Hogyan készítsd el a Branding boardot?

Használj valamilyen grafikus, vagy képszerkesztő programot. Ha nagyon nem tudod merre indulj el, akkor letölthetsz akár kész sablonokat is, ezek sokat segíthetnek. Nagyon jó mintákat találsz az interneten mindenfelé. Mint mindig, ebben az esetben is a hagyományos, papír ceruzás megoldást ajánlom kezdésnek, és ha már papíron jól kirajzolódott, hogy mit és hogyan szeretnél elhelyezni, akkor könnyebb dolgod lesz a végső anyag összeállításával.

Forrás: Creative Market

Ha sikerült szépen összeállítani mindent, akkor mentsd el egy pdf fájlba, így lesz egy szép, bármikor, bárki számára használható branding boardod!

Ha nálunk tanulsz akkor pedig megtanulhatod, nem csak a Brandig board összeállításával kapcsolatos tudnivalókat, hanem azt is, hogyan szerkeszd a szükséges képeket, alapanyagokat!

Iratkozz fel 7 napos ingyenes, alapozó webdesign kurzusunkra!

Kipróbálom

blog

Üzlet Élet a Zoomon kívül: videokonferencia-körkép

Élet a Zoomon kívül: videokonferencia-körkép

2021. május 04.

Ha másfél éve megkérdezel valakit, milyen alkalmazás a Zoom, jó eséllyel nem tudta volna az illető, vagy esetleg megpróbál tippelni valami képnagyító programra… A koronavírus viszont valamiért pillanatok alatt az egekbe vitte az erős kínai kapcsolatokkal is rendelkező  konferenciaprogram hírnevét, és mára már az óvodások is vele fekszenek-kelnek. Nem volt véletlen a tavaly nagyot futott […]

Tovább a cikkre