Milyen szerszám az árvíztűrő tükörfúrógép? – Webdesign Tanfolyam

Milyen szerszám az árvíztűrő tükörfúrógép?

2017. július 31. - 08:52 • írta: Dörnyei Barbara

Régóta érlelődik bennem, hogy megírom ezt a posztot, de eddig mindig elvetettem az ötletet, pedig ez egy elég “font”os kérdés. Aztán a közösségi médiában megint szembejött velem egy poszt, amin látszott, hogy nagyon nagy gonddal, sok munkával készítették, kapott is jó sok lájkot. Olyasmi volt, mint ez itt fent. Szép-szép, de valami mégsem kerek. Ezt most ugyan én készítettem, de tucatjával találkozhatunk ilyen jellegű posztokkal bárhol. Ma már sokan maguk készítik az online megjelenéseikhez szükséges képeket, grafikákat, amivel nincs is gond, viszont afelett gyakran elsiklanak, hogy a betűkkel valami nem stimmel. Sajnos a rendelkezésre álló, szabadon elérhető fontkészletek zöme, nem tartalmaz speciális ékezetes karaktereket, leggyakrabban az Ű és az Ő betűk hiányoznak.

Van azonban erre is megoldás, itt jön a képbe a legjobb szerszám, az árvíztűrő tükörfúrógép, ami bár nincs a szerszámos ládában, nagyon hasznos jószág, mert rögtön ki tudom vele szanálni azokat a fontokat keresgélés közben, amik nem tartalmazzák ezeket a karaktereket. Ez a két szó ugyanis tartalmazza az összes olyan magyar betűt, amik esetleg hiányzohatnak. Tehát, ha ezt a két szót begépeled az adott fonttal, rögtön látni fogod, hogy fel tudod e használni magyar szöveg írásához vagy sem. Ez egy egyszerű trükk, de mégis sokat segít abban, hogy a webes megjelenésed igazán profi legyen és ne csússzon el ilyen apróságokon!

Címkék:
A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek. Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.