Barion Pixel

Mi az a moodboard?

2019. május 02. | Tóth Zsuzsanna

# #

Gyakorlatilag egy kollázs.

  • Ha kapsz egy új kreatív feladatot, örvényleni kezdenek benned az ötletek, színek, hangulatok. Ez az a fázis, amikor valamiféle varázslat kezdődik benned. A teremtésenergiái járják be a tested a fejed búbjától, a lábad ujjáig. Az ilyenkor felszabaduló energiák miatt csináljuk az egészet! Érzed már a bizsergést; vagyis a vágyat, hogy ezt érezd?
  • A moodbooard egy munkafázis. Segít rendezni a gondolatokat, kibogozni a szálakat, kialakítani egy irányt, és további inspirációkat ad! A marketing egyik alaptétele, hogy nem terméket, vagy szolgáltatást adunk el, hanem érzéseket, hangulatokat! Ezt kell leképezni, kifejezni színekkel, tipográfiával és képekkel – egyelőre.

Boross Veronika munkája

Kollár István munkája

Kunigunda Zs Csurgai‎ munkája

Csíki Karolina munkája

Kozma Gergely munkája

Moodboard készítéshez tölthetsz le különféle sablonokat is, de magad is elkészítheted tetszés szerint. Nincsenek rá kötött szabályok.

Ez a fázis arra, hogy megtaláld azt a fő csapásirányt, amin elindulsz. Mondok egy példát. Valaki rád bízza egy wellness hotel grafikai arculatának kialakítását. Az elhangzott információk alapján egy frissességet, tisztaságot árasztó, kékes-zöldes, természeti képekkel is tűzdelt összképet vagy egy nyugalmat, ellazultságot, nehéz illóolajok és krémek illatát idéző, keleties, sötétebb színvilágú arculatot is elképzelhetsz.

Íme ez a kettő:

A linken még 4 másik szín és képi anyagot találsz ugyanarra a témára. http://rudecolor.com/6-spa-color-schemes-communicate-wellbeing-solace/

Ez a moodboard lényege, hogy kialakuljon egy hangulat, ami majd megalapozza a későbbi arculatot.

Kinek szól a moodboard?

A hangulattábla elsősorban téged segít, hogy csapást vágj ebben a dzsungelben, de magaddal viheted a kollégáid, ügyfeleid is! A tábla segítségével alátámaszthatod a koncepciód, vagy akár tesztelhetsz több irányvonalat anélkül, hogy feleslegesen kellene dolgoznod.

Tapasztalat az, hogy akár több ilyen tábla is készülhet egy munka előtt, amivel ki lehet zárni színeket, stílusokat, össze lehet hangolni, hogy mindenki, aki érintve van a projektben hasonló vizuális elképzelést kapjon a fejébe. Sok későbbi félreértést lehet elkerülni ezzel, lefaragni olyan felmerülő igényeket, amik felborítanák az elképzelést.

Technikai paraméterek

Azok sincsenek! Nesze semmi, fogd meg jól, mi? Igen, a moodboard olyan, mint egy szabadvers. Alapvetően ez egy webdesign tanfolyam, de a moodboardot alkalmazhatod lakberendezésnél, kertépítésnél vagy akár egy rendezvény szervezése során. A lényeg, hogy leülepedjen és “kézzelfoghatóvá” váljon mindaz, amit te gondolsz róla, láttál valaha és tetszett, amit mások gondolhatnak róla, az amit ki akarsz fejezni stb.

Iratkozz fel 7 napos ingyenes, alapozó webdesign kurzusunkra!

Kipróbálom

blog

Segédlet Élethalálharc a WordPressben – a plugin-biznisz

Élethalálharc a WordPressben – a plugin-biznisz

2021. június 16.

A webdesign világának kikerülhetetlen monolitja a WordPress, ez a nyílt forráskódú, idén éppen 18 éves blog-, majd weblapmotor szinte páratlan karriert futott be. Ugyanakkor, valószínűleg éppen azért, mert a nyílt forráskódú, rajongásból és ingyenesen fejlesztett projektek világából ered, és ehhez a világhoz máig is ezer szállal kötődik (lényegében máig belőle építkezik), a WP arányosan sokkal […]

Tovább a cikkre