Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Legyen profi e-mail aláírásod!

2017. december 01. | Dörnyei Barbara

# # #

Miért is fontos, hogy az e-mail aláírásunk is legyen profi? Leginkább azért, mert ez, bár a levél végén van, mégis kelt a partnerünkben egyfajta benyomást, és nyilvánvalóan egy szép, rendezett és informatív aláírás sokkal jobb, mint egy lazán odavetett keresztnév. Nem árt, ha nem csak az első, hanem az utolsó benyomás is jó.

Legyen tehát az aláírás rendezett, informatív, de ugyanakkor lényegre törő, nem kell telepakolni lényegtelen dolgokkal, három-négy sornál ne is legyen hosszabb lehetőség szerint. Az, hogy mi kerül bele, nyilván attól is függ, hogy milyen természetű vállalkozásról van szó, vagy, hogy milyen tevékenységhez használjuk azt az e-mail fiókot. Más kerül egy nagyvállalat pénzügyi vezetőjének aláírásába, más egy álláskeresőébe és más például egy lakberendezési blogger aláírásába.

Mit tartalmazzon?

Az nyilván alapvető, hogy legyen benne egy teljes név. Aztán következhet a beosztás (ha van jelentősége), majd az elérhetőségek. Az elérhetőségeknél fontoljuk meg, hogy melyek azok a csatornák, amiket az ügyfelekkel, partnerekkel való kapcsolattartásra használni szeretnénk. Értelemszerűen az e-mail címet nem kell beleírni, hiszen éppen arról levelezünk, nyilván látja a másik fél is. Ha nem akarunk telefonhívásokat munkával kapcsolatban, akkor ne tegyük bele a telefonszámot! Ugyanígy nem szükséges például egy online vállalkozás esetében kitenni a postacímet, fizikai címet sem, ugyanakkor ha a működési területünk lényeges részét jelenti a közösségi média, vagy más webes megjelenések, akkor például tehetünk ezekhez tartozó ikonokat, linkekkel együtt az aláírásba. Ha van, akkor egy logó elhelyezése nagyon sokat ad a profi megjelenéshez az e-mail aláírásban is, tehát ezt se hagyjuk el. Manapság egyre népszerűbb megoldás egy kis portré fotó elhelyezése is, ami azért is lehet jó ötlet, mert azt tudjuk, hogy az arcokat ábrázoló képek a legemlékezetesebbek, egy kedves mosolygós kép nagyon jó benyomást kelt és jobban megmarad az olvasóban is.

Színek és fontok

A színek tekintetében is inkább a mértékletességre érdemes koncentrálni, illetve, ha van egy meghatározott arculat, akkor annak a színeit felhasználni, de azt se vigyük túlzásba. Semmiképp ne legyen az aláírás túlszínezett, tiritarka, mert az egyrészt elvonja a figyelmet a lényegről, másrészt az olvashatóság szempontjából egyáltalán nem jó. Használjuk a színeket inkább a lényegi részek kiemelésére. Ugyanígy járjunk el a fontokkal, azokkal se essünk túlzásokba, használjunk inkább egy fontot, illetve annak félkövér, esetleg dőlt változatait. Ezek szintén nagyon jók lehetnek a lényeg hangsúlyozására, illetve a hierarchia kialakításában.

Ha még van hely, akkor elférhet még egy “call to action” is, vagy egy link, ami elvezeti az olvasót egy friss munkánkhoz, amit meg akarunk mutatni, vagy bármilyen más számunkra fontos üzenethez. Ez egyébként nagyon jó lehetőség lehet tovább munkák, megbízások szerzésére is, nagyon jó módszer arra, hogy a hírünket vigye :-)

A végére hagytam néhány mintát, ami a fentiek alapján készült.

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Tanulás Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30.

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange