Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Inspiráció

Kreativitás-válság – Hogyan másszak ki belőle?

2018. február 09. | Vida Hajnalka

# #

A legtöbben éreztük már úgy magunkat, mint egy – a kreativitás-folyón békésen felfelé úszó – lazac, akit egy szempillantás alatt kikap a vízből az a bizonyos barna medve. Ha lazac vagy, sajnos nincsenek jó híreim, és kevés esélyed van túlélni innentől kezdve, egyébként vannak módszerek/tippek, hogy visszakerülj a sodrásba.

Mielőtt elmerülnél a teljes önsajnálatban vagy a kétségbeesés mocsarában, íme néhány ötlet, amivel újra bekerülhetsz az áramlásba. A hasznosságuk azonban teljes mértékben egyénfüggő, célszerű tehát átszabnod a saját igényeidre/szükségleteidre. Ezek nem tuti módszerek, de érdemes kipróbálni néhányat közülük, mert már a próbálkozás is több annál, minthogy ülsz a fenekeden, és nem csinálsz semmit.

 

 • Adj magadnak időt – Ha túl intenzíven, hosszabb ideig agyalsz valamin, egyszerűen elfáradsz. Az agyadnak, a testednek és így a kreativitásodnak is szüksége van feltöltődésre.

 

 • Sétálj a szabadban – Távolodj el a munkaasztalodtól, a feladattól. Amellett, hogy kiszellőzteted a fejed, barangolás közben új ötleteid támadhatnak.

 

 

 • Hallgass zenét – Olyat válassz, amit szeretsz. A zene elképesztő hatással van az érzelmekre, és emiatt meg tudja nyitni azokat a kapukat, amik az új ötletekhez vezetnek.

 

 • Testmozgás – a tudomány már bizonyította, hogy a mozgás (séta, futás, úszás stb.) pozitívan befolyásolja a kreativitás felszínre törését. Magyarán könnyebben jönnek az ötletek, ha futsz egy kört a ház körül.

 

 • Csinálj valami hétköznapi dolgot – Az agyad hatékonyabban foglalkozik majd tudat alatt a problémával, ha valami olyan tevékenységet végzel, ami egyébként nem követel nagyobb agyi aktivitást, és ezáltal nincs stresszkiváltó hatása.

 

 • Mikor ettél/ittál utoljára?

 

 • Alkoss – Rajzolj, Fess, Barkácsolj! Az alkotás egyébként is felszabadító, megnyugtató. Engedd el magad, hogy be tudd engedni az új ötleteket.
  Bátortalan vagy, esetleg csak kipróbálnál új stresszűző technikákat? Gyere, vár az Artrelax!

 

 • Mozdulj ki – Szórakozz, bulizz.

 

 • Inspirálódj.

 

 • Iktass be 20 perc sziesztát – Nem véletlen, hogy olyan mamutoknál, mint a Google, külön pihenőszoba van az alkalmazottaknak.

 

A lista bővíthető, hiszen számtalan olyan dolog van, ami speciálisan rád szabva frissíti a szemléletedet.
Találd meg a megfelelő módszer(eke)t, és alkalmazd mértékkel (vagy mértéktelenül).

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Tanulás Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30.

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange