Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Tanulás

Ki a lúzer? A hangya vagy a tücsök?

2014. június 02. | Tóth Zsuzsanna

# # # # #

A tücsök és a hangya. Klasszik nyári tanmese.

25_14724_335539_6422a1549202aaa6b1dc3d45f787b49a_792042_301

 

De sosem tudtam, hogy ebben a mesében igazából mi a tanulság:

a.) dolgozz szorgalmasan, mint a hangyák és amikor itt a pihenés ideje élvezd?

b.) tojj a világra, mint a tücsök – hiszen egyszer élünk, és ha baj van a szorgos hangyák úgyis kihúznak a pácból?

Így jogos a kérdés: ki akar nyáron tanulni? Hiszen megszoktuk, hogy nyári tanulásra, könyvek fölött görnyedésre azok a lúzerek vannak kárhoztatva akik megbuktak, akik nem teljesítettek, amikor kellett.

Te nem ilyen vagy. Te, aki végigdolgoztad az egész évet és alig várod, hogy újra süttesd a hasad, elmerülj a habokba és lángossal tömd az arcod… miért is tanulnál bármit?

Ilyenkor senki sem akar már szorgos hangya lenni, csak a tücsök módjára habzsolni az élvezeteket. Hun van még karácsony, igaz?

Élvezni akarod nyarat. Ez érthető. Azért jó lenne már ősszel egy új meló? Egy új honlap? Van megoldás, amivel egyszerre lehetsz bulizós tücsök és szorgos hangya és nem érzed lúzernak magad, hogy nyáron tanulsz!

forrás: https://www.flickr.com/photos/83633410@N07/

forrás: https://www.flickr.com/photos/83633410@N07/

Amiért most vágj bele a webdesign tanulásba, és ne várj őszig:

  • Mert ősszel újra fel kell venni a kemény munkatempót és bármennyire szeretnéd, a munkahelyi feladatok mellett kevesebb energiád jut az önképzésre
  • Mert szeptemberben itt az iskolakezdés, óvodai beszoktatás, esetleg egy új munkahely, amire összpontosítani kell jópár hétig
  • Amit nyáron megtanulsz, azt ősszel már hasznosíthatod! Új készségeket vehetsz fel az önéletrajzodba vagy az ilyenkor gyakori új céges honlap, új online kampány készítésekor már élesben hasznosíthatod a tanultakat!
forrás: https://www.flickr.com/photos/47702663@N00/

forrás: https://www.flickr.com/photos/47702663@N00/

  • Az online tanulással nem kell lemondanod a pihenésről sem! Ki mondta, hogy tanulni csak levegőtlen tantermekben lehet, amelyeket tucatnyi számítógép fűt fel még jobban? Az online elérhető anyagok egy esőnapon vagy a délutáni sziesztán bárhol rendelkezésedre állnak! Egy kávézó teraszán egy hideg mojitoval? Hmmmm?
  • Ilyenkor az emberek is közvetlenebbek, akik ügyesek rögtön kapcsolatokat is építhetnek, ügyfeleket is szerezhetnek – jó beszélgetés alap lehet min ügyködsz annyira :)

Legyen színes és kreatív a nyarad és ősszel saját honlapod! Jelentkezz most!

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Tanulás Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30.

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange