Készíts vízjelet a logódból, Photoshopban! – Webdesign Tanfolyam

Készíts vízjelet a logódból, Photoshopban!

2017. október 09. - 10:26 • írta: Dörnyei Barbara

A vízjelezést nagyon sokféleképpen megoldhatod, már nagyon sok képszerkesztő is tud vízjelet tenni a fotókra. Ebben a posztban én egy nagyon egyszerű módszert mutatok be, mégpedig a Photoshop, Brush funkciójának használatával fogok vízjelet készíteni.

Ehhez szükséged lesz a logódra png fájl formájában. Első lépésként nyisd meg ezt a fájlt Photoshopban. Én most elővettem egy régebbi munkámat, ezt fogom használni.

 

Ha ez megvan, akkor az Edit menüben válaszd ki a Define Brush Preset menüpontot. Itt adj egy nevet a készítendő Brushnak, ami alapján könnyen be tudod majd azonosítani.

 

Ezzel már készen is van a logóból készült Brush. Szerkeszteni a Window menüpontban, Brush-ra kattintva megjelenő Brush panelen tudod. Itt megadhatod a méretét és más egyéb paramétereket is. A színét is tudod változtatni az eszközpanelen található színválasztóval, az átlátszóságát pedig az eszközsoron található Opacity-vel.

Próbáljuk is ki az új vízjelet! Nyiss meg egy tetszőleges fotót, majd a Brush-t kiválasztva, egy új layeren, egy kattintással el is helyezheted a vízjelet, ahová szeretnéd. Én a bal felső sarokba, most egy fehér színű vízjelet tettem. Ezzel készen is vagyunk!

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.