Készíts trendi duotone, vagy kéttónusú képet Photoshopban! – Webdesign Tanfolyam

Készíts trendi duotone, vagy kéttónusú képet Photoshopban!

2018. január 05. - 09:44 • írta: Dörnyei Barbara

A színátmenetes és a duotone, vagy magyarul kéttónusú effektek nagyon divatosak mostanában, gyakran találkozhatunk ilyen módon átalakított képekkel a weben mindenfelé. Ebben a posztban az utóbbival foglalkozom, azt mutatom be, hogyan készíthetsz néhány egyszerű lépésben bármilyen fotóból kéttónusú képet, amit aztán ügyesen felhasználhatsz a trendi weboldaladon, vagy akár egy kampányban is!

Első lépésként nyiss meg egy tetszőleges képet a Photoshopban, majd az Image/Mode menüpontban a Grayscale opciót kiválasztva alakítsd át a képet fekete-fehér fotóvá, a discard gomb megnyomásával. Ezzel kipucoljuk a színeket, könnyebb lesz átalakítani.

 

Ha ezzel megvagy, akkor ugyanebben a menüben válaszd ki a Duotone opciót.

 

Az Dutone options panelen válaszd ki a Duotone lehetőséget. Látni fogod, hogy lehet akár három, vagy négy színből álló kombinációt beállítani, most maradunk a duotone opciónál. A previewt se felejtsd el kipipálni, így láthatod munka közben is, hogyan alakul a kép. Kattints a színes négyzetre és a megjelenő ablakban nyomd meg a Color Libraries gombot és válassz ki egy neked tetsző színt. Érdemes a legsötétebb árnyalattal kezdeni, hogy szép végeredményt kapjunk.

 

Ha sikerült kiválasztanod a színeket, akkor minden szín mellett kattints a “görbe” ikonra és a görbére kattintva, fel illetve lefelé húzva azt, állítsd be a tónust. Ha felfelé húzod több lesz az adott színből, ha lefelé, akkor kevesebb.

 

Ha elégedett vagy az eredménnyel, akkor mehet az OK gomb, és készen is vagyunk a kéttónusúvá varázsolt fotóval!

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük