Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Üzlet

Keress pénzt miközben alszol! – röviden a passzív jövedelemről

2018. május 21. | Dörnyei Barbara

# # #

Ki ne szeretne még álmában is pénzt keresni?! Vagy úgy, hogy csak hátradől és a pénz pedig szépen potyog az ölébe?! Ez annyira jól hangzik, hogy azt gondoljuk túl szép, hogy igaz legyen, pedig nem az! Bár sokan csak álmodoznak róla, ez a lehetőség egyáltalán nem elérhetetlen. Sokaknak ez jelenti a szabadságot, a mindennapos mókuskerékből a kiutat, sőt mindezeken túl még valódi pénzügyi függetlenséget is jelent. Jól hangzik ugye? Hülyék lennénk nem élni ezzel a lehetőséggel :-) Különösképpen azoknak szuper lehetőség ez, akik online területeken tevékenykednek.

De mit is jelent pontosan a passzív jövedelem? Röviden annyit, hogy olyan munkáért kapunk újra és újra pénzt, amit csak egyszer végeztünk el. Ilyen lehet például, ha valaki ír egy könyvet és a jövőben minden eladott példány után kap valamekkora összeget. Semmiképpen sem jelenti tehát azt, hogy a passzív jövedelmekért nem kell megdolgozni. Meg kell dolgozni, viszont, ha egyszer letettük az alapokat, akkor az idő már nekünk dolgozik és ahogy nő a passzív jövedelmünk egyre kevésbé lesz szükség az aktív jövedelemre. Ez így lehet, hogy még mindig nagyon utopisztikusan hangzik, főleg, ha valaki teljes állásban dolgozik 8-tól 5-ig és azt gondolja, hogy még ezzel is foglalkozzak?! Dehát mikor, amikor már így is alig jut idő  több fontos dologra?! Márpedig az idő nagyon fontos dolog az életben, hiszen mindig úgy érezzük, hogy abból kevés van és így persze az sem mindegy, hogy azt a keveset mivel töltjük el. A passzív jövedelem tehát időt szabadít fel nekünk, amit aztán arra használunk amire csak jólesik.

Ha vállalkozóként dolgozol akkor talán egy fokkal könnyebb a helyzet, hiszen magadnak osztod be az idődet (nagyjából), sőt el is döntheted magad, hogy mivel szeretnél foglalkozni (szintén nagyjából). Arra most ne térjünk ki, hogy a vállalkozóknak sok esetben nincs is munkaidejük, hiszen mindig dolgoznak.

A csoda nyilván nem történik meg egyik pillanatról a másikra, hacsak nincs egy zsák pénzünk, amiből vehetünk ingatlanokat, amiket aztán jó pénzért kiadhatunk. Mert ez a fajta jövedelem is passzív jövedelem, viszont ha nincs ennyi tőkénk, akkor sincs veszve semmi, mert az okosan befektetett munka és idő is bőven megéri. Ha nem is tudjuk azonnal az összes szükséges bevételünket ilyen módon megszerezni, szépen lassan nagyon sokat haladhatunk előre, aztán idővel egyre kevesebb aktív jövedelemre lesz szükségünk.

Nézzük meg hogyan is foghatunk neki a passzív jövedelem megszerzésének.

Automatizálj, vagyis legyenek készen olyan jól működő folyamataid és rendszereid amik mennek maguktól is és nem igénylik állandóan a személyes munkádat. Szerencsések vagyunk, mert a technikai fejlődés ebben pont a kezünkre játszik. Az online terület éppen ezért az egyik legideálisabb a passzív jövedelem megszerzéséhez. Nézzük a legegyszerűbb példát, a webáruházban nem kell ott állnod a pult mögött és személyesen kiszolgálnod a vevőidet, sőt a webáruház 24 órán keresztül nyitva tart és nem csak a közelben élőket tudod ott kiszolgálni. Tanítasz? Szuper, tölts fel fizetés után elérhető oktató videókat!

Tartsd fenn folyamatosan az érdeklődést!

Mindannyian ismerjük a “csak itt, csak most, csak önöknek” típusú akciókat és bármilyen bosszantó is, ha jobban belegondolunk azért van ennek létjogosultága, mert a legtöbben nyomás alatt jobban vásárolnak. Hozd tehát a potenciális vevőid tudomására hogy a legújabb ajánlataid már csak egy hétig elérhetők, vagy, hogy január elsejétől már emelt áron lesz elérhető az a bombasztikus termék! Ismerős “trükkök” ezek ugye?

Legyél céltudatos, ismerd a vevőidet!

Nagyon lényeges dolog, hogy tudd kinek fogsz tudni eladni és kiből nem lesz soha vásárló. Ha sikeres szeretnél lenni, ez kikerülhetetlen, a vevőidet ismerned kell! Ha már pontos képed van a potenciális vásárlóidról, akkor sokkal hatékonyabban fogsz tudni hatni rájuk a hozzájuk igazított marketing stratégiákka. Mit jelent ez? Ha ékszer alapanyagokat értékesítesz, akkor nagy eséllyel hiába bombázod jobbnál jobb ajánlatokkal a 45-60 közötti férfi korosztályt, nem lesz túl sok eredménye. Vagy a gumiabroncs webáruházat sem biztos, hogy a 18-30  közötti nőknek érdemes a Facebook reklámokkal megcélozni.

Lényegében tehát a passzív jövedelemszerzés egy remek lehetőség, amivel időt tudsz vásárolni magadnak, hogy azzal foglalkozhass, amivel igazán szeretnél és olyan életet élj, amilyet akarsz! Ideális esetben egy igazán jó vállalkozás végső célja is lehet az, hogy önjáró legyen, és egyre kevesebbet kelljen vele foglalkozni. Ehhez azonban nagyon sok türelemre, munkára és időre van szükség, de a végeredmény mindenképpen megéri!

 

 

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Díjazottak lettünk az Év honlapja versenyen E-learning kategóriában!

Díjazottak lettünk az Év honlapja versenyen E-learning kategóriában!

2021. december 27.

2021 nagyon sűrű év volt. Nem csak azért, mert idén voltunk 10 évesek, hanem mert az év elején kívül-belül megújultunk, egy igazán naprakész és interaktív tanfolyam várja a tanulni vágyókat. A vírushelyzet okán hétköznapivá vált online kapcsolattartási eszközök beépültek a tanmenetbe, így a tanfolyami anyagot idén sok-sok Facebook és Zoom Live óra keretezte, amelyek kiegészítő […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange