Ingyenes online duotone generátorok – Webdesign Tanfolyam

Ingyenes online duotone generátorok

2018. május 25. - 08:17 • írta: Dörnyei Barbara

A duotone vagy magyarul kéttónusú hatás népszerűsége töretlen, a weben nagyon sok helyen találkozhatunk ilyen módon szerkesztett fotókkal. Remekül használhatók weboldalakon, a közösségi médiában, online kampányokban is. Mivel néhány évvel ezelőtt a Spotify jelent meg egy olyan arculattal, amiben nagy szerepet kaptak az így módosított képek, ezért a duotone hatást gyakran emlegetik Spotify hatásként is.

Egy korábbi posztban már írtam arról, hogyan készíthetsz Photoshopban kéttónusú képet bármilyen fotóból. Persze akkor sincs semmi veszve, ha neked éppen nincs Photoshopod, vagy nem is szeretnél vele annyit vacakolni, van egyszerűbb megoldás, mégpedig az ingyen elérhető online generátorok, amik néhány kattintás után, könnyen, gyorsan elvégzik nekünk ezt a módosítást, az eredményt pedig le is tölthetjük magunknak. Mutatom is, hogy mik a lehetőségek.

Duotones.co by Medialoot

Nagyon klasszul felépített, könnyen kezelhető oldal. Az előre elkészített kombinációkon kívül beállíthatsz saját színkombinációkat is, ha lefelé gurigázol a sor végén megtalálod a Custom feliratot, arra kattintva válogathatsz saját színeket. Ezen kívül állíthatod még a kontrasztot, fényerőt és adhatsz neki például poszter hatású effektet is. Ha mindennel megvagy, tetszik is az eredmény, akkor mehet is a letöltés!

Pinetools

Egy kissé furcsa felépítésű oldal, felhasználói szempontból szerintem nem igazán tökéletes, minden módosítás után meg kell nyomni alul a zöld Apply gombot, amit én elsőre nem is vettem észre. Ezt leszámítva a dolgát ez is szépen elvégzi, a végeredmény itt is nagyon látványos lesz.

Duotone.app

Egyszerű, jól felépített alkalmazás, amivel gyorsan elérheted a kívánt eredményt. Előre gyártott színpárokat és saját kombinációkat is használhatsz.

Hornil.com/duotone

Ez az alkalmazás kinézetre egy kicsit oldshoolos, ennek ellenére remekül működik. Értelemszerűen a Light opciónál egy világosabb színt, a Shadow opciónál egy sötétebbet érdemes kiválasztani a legszebb eredmény eléréséhez. Itt is tudunk még néhány előre beállított effektet is kiválasztani a képek módosításához.

Manytools.org

A Manytools.org oldalon találtam ezt az egyszerű kis szerkesztőt, ami szintén elég egyszerű felépítésű, de jól működik. Feltöltés után néhány egy színválasztás, némi állítgatás és kész is vagyunk!

 

 

 

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.