Barion Pixel
Segédlet

Ingyenes kézműves illusztrációk – Itt a Skribbl

2021. április 19. | Bognár Péter

# # # # #

A design folyamat egyik igen kimerítő eleme a használható, az elképzeléseinkbe beleillő grafikák, illusztrációk keresése, vagy egy az egyben használatra, vagy valamilyen elegáns Photoshop-kompozícióba beledolgozni. Stock fotó és illusztráció oldal rengeteg van a weben, és alapvetés, hogy ha valaki komolyan foglalkozik a designnal, jobban teszi, ha kipengeti az előfizetési díjat egy rendes szolgáltatásra, hogy garantáltan minőségi anyagokkal dolgozhasson. Ugyanakkor az ingyen cuccnak mindenki örül, és persze adódhat olyan helyzet is, amikor a megbízó büdzséje sem igazán enged meg olyan luxuscikkeket, mint egy iStockos grafika. 

Az egyik legújabb versenyző ezen a piacon a Skribbl. A cég remek nevet választott magának, hiszen az angol scribble, “irkafirka” szó remekül leírja, hogy miről van szó, csak éppen ez már másoknak is eszébe jutott, így amikor másnap megint elő akartam venni a honlapot, hogy cikket írjak róla, kb. a negyedik próbálkozás után végül az előzményekből kellett kikotornom a weareskribbl.com URL-t. (Arról nem is beszélve, hogy egy népszerű online rajzolós játéknak is éppen ez a neve.)

Miről is beszélünk? A Skribbl egy új kezdeményezés, ami kézzel készült fekete-fehér (pontosabban fekete) tusrajzokat tesz ingyenesen elérhetővé. Az illusztrációk kis tematikus csomagokban tölthetőek le, az áruk egy email cím. Ahogy írtam, sima tusrajzokról beszélünk, a képek átlátszó hátterű png formátumban tölthetőek le, szép nagy felbontásban. 

A Skribbl új kezdeményezésnek tűnik, de mint minden startupnak, nagy tervei vannak. A hosszú távú cél egy alkotói közösség kiépítése, ami a tagok munkáinak egy részét ingyenesen tenné elérhetővé, hogy ezzel becsalogassa a felhasználókat, akik azután fizetős csomagokhoz és szintén pénzbe kerülő tutorialokhoz, rajzkurzusokhoz is hozzáférhetnek. Az utóbbi szintből egyelőre semmi nem látszik, regisztrációért cserébe azt ígérték, tájékoztatnak, ha a következő ingyenes rajzkurzus elindul. 

Drukkolni lehet nekik, ha véletlenül beindul az üzlet, akár figyelemre méltó grafika-forrássá is kinőheti magát. Mindenesetre a pillanatnyi kínálat, ha nem is igazán combos (jelenleg kereken 111 rajz 4 illusztrátor tollából), kínál néhány használható grafikát, amiket szabadon szabad felhasználni és módosítani, akár üzleti projektekbe is, opcionális attribúcióval. Találsz közöttük neked tetszőt?

Iratkozz fel 7 napos ingyenes, alapozó webdesign kurzusunkra!

Kipróbálom

blog

Segédlet Élethalálharc a WordPressben – a plugin-biznisz

Élethalálharc a WordPressben – a plugin-biznisz

2021. június 16.

A webdesign világának kikerülhetetlen monolitja a WordPress, ez a nyílt forráskódú, idén éppen 18 éves blog-, majd weblapmotor szinte páratlan karriert futott be. Ugyanakkor, valószínűleg éppen azért, mert a nyílt forráskódú, rajongásból és ingyenesen fejlesztett projektek világából ered, és ehhez a világhoz máig is ezer szállal kötődik (lényegében máig belőle építkezik), a WP arányosan sokkal […]

Tovább a cikkre