Barion Pixel
Segédlet

Ingyen Illusztráció-sablonok

2021. július 20. | Bognár Péter

# # # # #

A webdesigner munkája rendkívül sokrétű, a tervezés, kódolás és rengeteg technikai elem mellett természetesen a grafikus designerek rengeteg feladata is sokszor a szegény mindenes nyakába szakad. A grafikák elkészítése mindenkinek lelkialkatától és tehetségétől függően más szintű kihívást jelent, de az biztos, hogy rengeteget segít, ha van kéznél néhány praktikus sablon, ami egyrészt képes ötleteket adni, másfelől adott esetben kiválthatja a munka időigényesebb, vagy egyszerűen nehezebb részleteit, mint pl. a karakterrajzolást. A kész sablonokat a képszerkesztő és rajzolóprogramok digitális mágiájával különböző színsémákba, kompozíciókba is helyezhetjük, de akár magukban is felhasználhatjuk. 

A mai blogposztban olyan oldalakból gyűjtöttem össze egy kisebb csokornyit, ahonnan éppen ilyen grafikai sablonokat tudsz begyűjteni. Lássuk!

Manypixels

A Manypixels grafikus design ügynökség különböző szolgáltatásai mellett működtet egy galériát is, amiben ingyenes, minden különösebb kötöttség nélkül, akár üzleti célokra is használható grafikákat találunk. A témák szerint is szűrhető, hetente frissülő kínálatban talált rajzokat PNG mellett SVG formátumban is lementhetjük, ráadásul a grafikák fő színét már a egyenesen galériából, letöltés előtt is módosíthatjuk.

UnDraw

Katerina Limpitsouni flat stílusú illusztrációgyűjteményével már korábban is találkozhattunk, akor az UnDraw Adobe XD pluginjét mutattam be, de a corporate stílust kiválóan képviselő rajzok begyűjthetőek egy egyszerű webes galériából is. A felhasználásuk továbbra is tökéletesen szabad, az alkotó itt is csak annyit kér, hogy azért, ha lehet, ne kezdjük árusítani vagy saját gyűjteményként letöltésre kínálni a műveit. 

Akárcsak az előző versenyzőnél, itt is PNG és SVG letöltés áll a rendelkezésünkre, és a fő színt itt is meghatározhatjuk még letöltés előtt.

DrawKit

A DrawKit annyiban különbözik a fenti két oldaltól, hogy itt nem minden, a galériában található grafika ingyenes, a 10-20 darabos csomagokba rendezett illusztrációk egy része 30-40 dollár közötti áron vásárolható meg, azonban rengeteg csomag ingyenesen is letölthető. Ha véletlenül fülig beleszeretsz egy készletbe, és szeretnéd kifejezni a háládat az alkotó irányában, letöltéskor szabadon megnevezhetsz egy összeget, amit mégis, úgymond borravalóként hajlandó vagy kiadni a pakkért (persze a 0 is lelkifurdalás nélkül beírható, buzdít is rá az oldal). A DrawKit gyűjteményei még abban is kilógnak a sorból, hogy itt animált csomagokat is találhatunk.

Iratkozz fel 7 napos ingyenes, alapozó webdesign kurzusunkra!

Kipróbálom
Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Mi az a linkbait?

Mi az a linkbait?

2021. augusztus 30.

Nem clickbait, arról pedig már biztosan hallottál. A linkbait is egyike a webdesign napjainkban kikerülhetetlen édes(?) testvére, a SEO szakzsargonjában nyüzsgő kifejezéseknek. Mint minden valódi terminus technicus, ez is valami valójában közismert, nem túl bonyolult fogalmat ír le, de a saját speciális szemszögéből tálalva, és annak a tükrében értelmezve. Ez magyarán azt jelenti, hogy a […]

Tovább a cikkre