Így készíts vízfesték hatású grafikát, Photoshopban és Illustratorban! – Webdesign Tanfolyam

Így készíts vízfesték hatású grafikát, Photoshopban és Illustratorban!

2018. április 13. - 12:51 • írta: Dörnyei Barbara

Az akvarell, vagy vízfesték hatású grafikák jó ideje vannak már divatban, gyakran találkozunk velük arculatokban, logókban és weboldalakon is. Nagyon jól passzolnak a lágyabb, romantikus vagy éppen nőiesebb stílusokhoz. A tanuló csoportban is felmerült a minap, hogyan is lehet ezeket a szép grafikákat elkészíteni, így szétnéztem, hogy milyen útmutatók elérhetők és milyen módszerekkel dolgozhatunk. Persze a művészi vénával rendelkezők simán előkapják az ecsetet, a festéket és megfestik hagyományos módon papíron amire szükségük van, aztán mehet a szkennelés. De azok se csüggedjenek akik nem szeretnének a festéssel bajlódni, mert a textúrákra (watercolor texture) rákeresve bőven találsz akár ingyen letölthetőket is, és használhatod azt is. A munkához szükséged lesz Photoshopra, Illustratorra, vagy mindkettőre. Az Illustrator akkor jön jól a leginkább, ha a vízfesték hatásra vektoros formában is szükség van, például logók esetében.

Elsőként a bátor, kézzel festők számára ITT van egy nagyon részletes útmutató, aminek segítségével megtanulhatjuk, hogyan vektorizáljuk a vízfestékes textúrát. Ehhez szükséged lesz Photoshopra és Illustratorra is.

 

 

Kipróbálhatsz Illustratorban egy másik módszert is, mégpedig a brushok készítését és használatát. Erről szól ez az útmutató ITT.

 

Találtam még ezt a leírást ITT, amivel Photoshopban készíthetsz akvarell hatású brushokat. Itt is részletes útmutatót kapsz egészen a kezdetektől.

 

Végül pedig jöjjön egy csemege azok számára, akik fotót szeretnének úgy átalakítani, mintha festették volna, ehhez ajánlom Chris Spooner útmutatóját ITT. Ezzel az útmutatóval ilyen szépséget tanulhatsz meg elkészíteni, Photoshop segítségével!

 

 

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük