Így használd a letölthető Photoshop színátmeneteket – útmutató – Webdesign Tanfolyam

Így használd a letölthető Photoshop színátmeneteket – útmutató

2018. január 10. - 15:38 • írta: Dörnyei Barbara

A Photoshopban a színátmeneteket (gradients) rengeteg dolgora használhatjuk, egyik közülük a borítóképen is látható, színátmenettel manipulált fotó elkészítése. Mostanában nagyon divatosak az ilyen, színátmenetekkel megbolondított képek, mindefelé találunk ilyeneket a neten. Ezeket a különleges képeket többféle módon elkészíthetjük. A legegyszerűbben úgy, hogy kiválasztunk egy színátmenetet, amit egy új rétegre viszünk fel, overlay-re állítjuk és tetszés szerint beállítjuk az átlátszóságot (opacity).  Ha nem vagy igazán magabiztos a színekkel, de szeretnél te is szép színátmeneteket használni, akkor bőven találsz előre elkészített, ingyen letölthető színátmeneteket is. A Google rengeteg találatot dob ki, ha bepötyögjük a megfelelő kereső szavakat. Ha nem találsz a gépen neked megfelelő színátmenetet és így döntesz, hogy a letöltést választod, akkor a letöltött átmeneteket így tudod telepíteni:

A bal oldali eszköz panelen válaszd ki a Gradient Toolt.

Ha ez megvan, akkor kattints a színátmenet kiválasztóra, így nyílik ki a Gradient Editor panel.

 

A Gradient Editor panelen válaszd a Load opciót, majd válaszd ki a korábban már letöltött gradientek közül azt, amire szükséged van, és nyomd meg a Load gombot! (Ahogy látható a Gradient Editor panel ennél persze több dologra használható, készíthetünk saját új átmeneteket is. )

 

Ezzel meg is vagyunk, máris használható a feltöltött, új színátmenet!

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.