Idén is: Anyu! Tanulj! – Webdesign Tanfolyam

Idén is: Anyu! Tanulj!

2019. április 29. - 06:43 • írta: Tóth Zsuzsanna

Csodálkoztam volna, ha úgy tudom ezt a szöveget megírni, hogy nem mászik fel az ölembe a lassan három éves. Időnként beleír, aztán elmegy a dolgára, 10-15 perc múlva egy LEGO építménnyel tér vissza. A nagyok most érkeznek az iskolából, zsizseg a ház.

Lehet-e gyerekek mellett tanulni? Igen!
Könnyű lesz? Nem!

Gyereket nevelni sem az. A világ legnehezebb dolga és legédesebb terhe egyúttal. A rengeteg lemondásról és kompromisszumról nem beszél senki, de bármilyen nehéz is, rengeteget kapunk érte cserébe. Mosolyokat, ölelő puha kis kezeket, vicces mondásokat és sok-sok szeretetet.

Már millió indokot meghallgattam, hogy gyerekek mellett miért nem lehet tanulni, vagy bármit csinálni! Ezzel párhuzamosan évről-évre látom a csoportunkban lévő édesanyákat, hogy egy-egy alvásidőben vagy éjszaka, de megmutatják azt, hogy igenis lehetséges. Pici vállalkozások indulnak el, maguk mögött hagyva egy nemszeretem életet, elcserélve egy igencsak nehéz, de izgalmas, kreatív és sokkal jövedelmezőbb, a családdal rugalmasabb jövőre. Ezért évek óta biztosítom az Anyu! Tanulj! kedvezményt ilyentájt.

Én magam is három gyerek mellett dolgozom, tervezek weboldalakat, írok leckéket, építem a vállalkozásom. Néha borzasztóan nehéz és iszonyúan egyedül érzem magam. Olvasom a menő vállalkozók sikertörténeteit és azt gondolom, hogy könnyű nekik, egy-két-három gyerek nélkül a hülye is tud vállalkozást építeni. Míg ezt a szöveget írom, legalább ötször fogok még innen az ebédlőasztaltól felugrani, hogy az alig hároméves megmentsem önmagától, vagy a nagyobbaknak megnézni a leckéjét, extrém esetben szétszedni őket. Mégis bármennyire nehéz, én döntöttem így. És ezt szeretem.

Szeretem, hogy nem rohanok reggelente dolgozni, ezért nem kell órákkal korábban őket sem felkeltenem. Ebéd után értük tudok menni, velük tölthetem a délutánt, nem csak a hétvégéken vagyunk egy család. A kicsi gyakran belecsap a billentyűzetbe, a nagyoktól sokszor nem tudok egy értelmes mondatot sem leírni, de talán már másképp nem is tudnám csinálni. Az, hogy munka közben is láthatom őket, nem maradok le a fontos pillanatokról, az minden kompromisszumért kárpótol. Csak egyszer gyerekek.

És nőnek! Mi lesz később?

Elgondolkodtál már azon, hogyan fogsz visszatérni a munkaerőpiacra? Vajon visszavesznek a régi munkádba? A legtöbbször nem. Vagy ha már dolgozol, akkor lehet, hogy gyakran elábrándozol egy olyan munkahelyről, ahol nem néznek rád ferdén, ha a gyerek megint beteg, vagy 3-kor el kellene menned, hogy odaérj a szülőire. Talán már többször felvetődött benned, hogy valami kretívabb, szabadabb munkát végezz, mint az eddigi?

Ha még nagyon benne vagy a kakis-pisis pelus, játszótér-homokozó, fogzás témakörben, lehet, hogy gyakran érzed azt, hogy olyan jó lenne valami olyan dolgot is csinálni, ami ad egy kis énidőt és még hasznos is?

Tudod miért érdemes még ezeken felül képezni magad?

  • Nem leszel digitális analfabéta szülő! Rengeteg ilyen szülővel találkozom, akiknek gőzük sincs mit csinál a gyerekük az interneten. Nem tudnak hozzászagolni sem a gépen készülő házifeladathoz és remekül hülyére is vehetőek!
  • A gyerekek nagy százaléka menőnek találja, ha a szülei is tanulnak, főleg ha az összefüggésben van a számítógéppel!
    Anyu programoz! Az elég menci! Mutass nekik jó példát azzal, hogy nekiülsz és megtanulsz valamit! A feladatok során akár közös munka sem kizárt! Lehet rajongói honlapot készíteni Peppa malacnak vagy a Minecraft klánnak!
  • Te lehetsz az, aki mindenhez ért! Boritékolom neked az összes óvodai, iskolai grafikai feladatot, amit csinálhatsz társadalmi jófejségből (gyakorlásképp), de ezek a közösségek pont alkalmasak egy vállalkozás első ügyfeleinek megtalálására! Hiszen a Karcsi apukájának pont kelleni fog egy weboldal és a biznisz már be is indult!
Címkék:

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
Lassan 20 éve foglalkozom webdesign tervezéssel, több mint 10 éve vagyok vállalkozó. Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként, de ügyféloldalon is. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felület tervezésével foglalkozom. Ezeket az ismereteket és tapasztalatokat gyúrom be a leckéimbe, amelyek egy könyvben sem találhatóak meg :) Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BRÉKING: Egész szeptemberben ajándék digitális rajztáblával várunk 39.900 Ft értékben!EZ ÉRDEKEL!
+ +